5 enkle trin til selvbruner

Selvbruner er den sikre vej til at få solkysset hud længe inde sæsonen for alvor er skudt i gang. Vita Liberata er eksperter i solbrun hud, og her får du deres bedste tips til smuk hud uden striber og orange undertoner.

Vita Liberata kvinde med brune ben og cykel | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 5

Selvbruner er gået fra at være synonym med kiksede orange hud, til at være den bedste måde at få farve på kroppen uden at udsætte den for solens stråler. Er du en af dem, som endnu ikke har turde kaste dig ud i at give huden lidt ”kunstig” farve, så læs med her, når du får ekspert råd.

1.

Eksfolier

Før du bruger selvbruner, bør du eksfoliere din hud, så alle døde hudceller og tør hud er væk. På den måde undgår du mørke plamager, og farven holder længere, når farven ligger på ”frisk” hud

2.

Vælg den rigtige farve og produkt

Vælg en farve, der passer til din hudtone. Har du lys hud bør du vælge en medium farve, også selvom du gerne vil have en dyb solbrun farve. Tricket er her at lægge flere lag på, og arbejde farven dybere ad den vej. Det tager fire til seks timer for en selvbruner at udvikle sin farve, så hvis du har travlt og skal ud af døren, kan du vælge en klar selvbruner uden guidefarve, som hurtig tørrer ind, så farven ikke smitter af på dit tøj i udviklingsfasen.

3.

Vælg en selvbruner med masser af fugt

Farven er selvfølgelig vigtig men fugt er ligeså vigtig. Jo mere fugtmættet din hud er, jo længere holder farven. Vita Liberatas produkter benytter sig af sit unikke fugt moisture-lock© system, som trækker vandet op til overfladen af huden og “låser fugten” op til 72 timer. Det holder huden blød og sikrer, at farven holder længere og ”fader” naturligt ud.

Tip! Husk at smøre dine ben med fugtighedslotion hver dag, så holder farven længere

4.

Start oppefra og arbejd dig ned

I modsætning til hvad de fleste anbefaler, så anbefaler Vita Liberata, at du starter med at smøre selvbruner på lårene først og så arbejd dig ned ad benet. Kør produktet let henover fødder og tæer, så de ikke bliver for brune. Mørke tæer og fødder afslører nemlig hurtigt at farven ikke er skabt af solen.

5.

Fjern overskydende farve for et mere naturligt look

Du skal selvfølgelig ikke fjerne selvbruneren efter du har smurt den på, men hvis du sørger for at fjerne overskydende farve fra kanten af fødderne og mellem tæerne med en hårdt opvredet klud, så får du et mere naturligt look, du bliver nemlig ikke naturlig brun disse steder. Dup også din overlæbe, knæ og albuer let med en tør klud og tør din øjenbryn, så du ikke bliver mørkere der, men lidt lysere på disse strategiske steder.

Gode produkter til et flot resultat

SKØN testede Vita Liberata

Sidste efterår testede vi her på SKØN Vita Liberatas self tanning mousse, blandt andet for at teste om den virkelig er duftfri, og hvor naturligt resultatet bliver. Se testen her

Om Vita Liberata

Vita Liberata er udviklet af den irske ildsjæl Alyson Hogg i 2003, og har over årene vundet mange internationale priser for sin høje kvalitet, hudvenlige tilgang til selvbruner og innovative udvikling af nye selvbrunerprodukter. Vita Liberata var det første selvbrunermærke, som tilbage i 2011 blev et ”non-toxic” selvbrunermærke. Det vil sige at produkterne er fri for parabener, parfume, alkohol og giftige kemikalier.
Ingredienserne er økologiske, f.eks. er DHA, som er det sukkerstof, som giver den brune farve, udvundet af økologiske sukkerroer. I dag finder du rigtig mange produkter i deres produktserie, så der er noget til alle behov

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 4,25 out of 5)
Scroll ned til næste artikel