Vink farvel til tørre vinterhænder

Huden på dine hænder er den mest udsatte på hele din krop, og det er også her, ældningstegnene viser sig først. Med den rette pleje kan du heldigvis få dine tørre vinterhænder på højkant igen.

hånd der smører med creme - vinterhænder | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5

Vinterhænder der er tørre og sprækker, og negle der flækker. Kulden, fugten og varmeskift er hårdt for hænderne. Heldigvis kan lidt enkel pleje gøre underværker.

Derfor skal du huske håndcremen

Fordi dine hænder er ekstremt udsatte fra morgen til aften, har de brug for meget pleje, og når man derudover tager i betragtning, at det også er huden på hænderne, der ældes først, bliver gode hudplejerutiner især vigtige. Grunden til, at huden ældes først på hænderne, er, fordi huden her er meget tyndere end i dit ansigt.

Der er nærmest ingen fedt på hænderne, så når collagen- og elastinfibrene begynder at bryde ned, i takt med at vi bliver ældre, så ses det altså hurtigt. Er du omhyggelig med din håndcreme, og tager du bestemte forholdsregler, kan du heldigvis gøre en synlig forskel nu og her.

mavala haandcreme
Vintervejret med kulde og tørt indeklima udfordrer dine hænder særligt. Hav derfor altid en fed håndcreme med i tasken. Den her fra Mavala virker lindrende på tørre og rødmende hænder og danner et beskyttende skjold. Mavala Mava+ Håndcreme, 50 ml, 100 kr. Fås på matas.dk

Det skal din håndcreme kunne

Når huden stort set ingen talgkirtler har, hvilket jo er tilfældet for hænderne, får huden ingen naturlige smørelse. Derfor skal du først og fremmest vælge en håndcreme med ultranærende ingredienser, som beskytter hudbarrieren.

Kig gerne efter glycerin, panthenol, mandelolie og sheanødsmør, der er effektive ingredienser til at modvirke udtørring. En god, fugtighedsgivende håndcreme har også den fordel, at den gør huden mere “fyldig” og ungdommelig at se på nu og her.

my moments
En forfriskende og fugtgivende håndcreme, der beskytter mod udtørring og øger hudens elasticitet takket være sheanødsmør og mandel- og abrikoskerneolie. My Moments Helping Hand Cream, 75 ml,100 kr. Fås på matas.dk

Sådan skal du bruge din håndcreme

Dine håndcremer – og fugtighedscremer generelt – virker mest effektivt, når du påfører på en let fugtig hud. Når du har været i bad eller har vasket hænder, er derfor et godt tidspunkt at smøre hænderne ind. Brug en mængde, der svarer til størrelsen på en hasselnød, og påfør jævnligt i løbet af dagen. Er dine hænder ekstremt tørre, så brug også en fed og nærende håndcreme som “natmaske”.

Vær skånsom mod dine vinterhænder

Håndvask, opvask og rengøring er hård kost for hænderne, og døjer du med sart, sensitiv og tør
hud, er det vigtigt, at du altid vasker hænderne i lunkent vand og i en mild håndsæbe. Den skånsomme opskrift på rengøring er desuden gummihandsker og igen, milde sæber.

tørre hænder
En mild og cremet håndsæbe som er svanemærket, deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og uden parfume, parabener, MI og ftalater Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Håndsæbe, 250 ml, 45 kr. Fås på matas.dk

Skrub hænderne friske

En god håndplejerutine inkluderer jævnlig eksfoliering. Har du en normal hud, kan du sagtens bruge en mild skrub en gang om ugen, som fjerner døde hudceller og gør hænderne bløde og modtagelige over for efterfølgende pleje.

Vælg gerne en skrub velegnet til ansigtet, for den er mere skånsom end en bodyskrub, og massér skrubben nænsomt på fugtig hud med blide, cirkulære bevægelser, skyl efter med lunkent vand, og afslut med din favorithåndcreme.

tørre hænder
Den her parfumefri ansigtsskrub med glycerin, jojoba- og olivenkorn sliber nænsomt og er god til sensitiv hud Plaisir Gentle Face Scrub, 75 ml, 70 kr. Fås på matas.dk

Glem ikke neglene

Ingen fine, velplejede og bløde hænder uden at neglene også skal komme ind i billedet. Din negleplade består af tre lag, og det yderste, synlige lag kan nemt blive ødelagt og tørre ud af eksempelvis koldt vejr, opløsningsmidler eller for meget sol. Supplér derfor din håndpleje med en neglecreme, der fugter og beskytter dine negle og neglebånd og genskaber neglepladens fleksibilitet og modvirker at neglene spalter.

tørre hænder
En nærende “natcreme” til ødelagte, tørre og skrøbelige negle. Brug den i fire til seks uger som kur hver aften, og fortsæt derefter minimum én gang om ugen Mavala Nailactan Nærende Neglecreme, 15 ml, 115 kr. Fås på matas.dk

Beskyt mod vind og vejr

Kulde og tør vinterluft sætter sine spor på hænderne og kan gøre dem tørre, ru og irriterede. Solens UV-stråler er den største synder, når vi snakker hudældning, og medvirker til rynker og pigmentpletter. Er du meget udendørs og cykler du for eksempel til arbejde, så tænk på at beskytte dine hænder med lune, beskyttende handsker om vinteren og effektiv UV-beskyttelse om sommeren – især på håndryggen.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Scroll ned til næste artikel