Vandfast mascara, der holder vand!

Planlægger du at hoppe en tur i bølgerne, svede til sommerens koncerter, danse i sommerregnen eller stortude til et smukt bryllup, så kræver det en vanvittig holdbar mascara. Vi har testet fire forskellige vandfaste mascaraer, og giver dig en oversigt over de tidligere tests – læs dommen her.

Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 54 votes, average: 4,25 out of 5

En vandfast mascara skal ikke bare kunne holde til fugt og vand, den skal også være nem at lægge på, og tage af. Vi har testet en række vandfaste mascara, så du ikke behøver og her kan du læse dommen

Sådan testede jeg

Vi udsatte hver vandfast mascara for vandsprøjt med en diffuser, og bagefter fik jeg hældt et helt glas vand over hovedet. Vi har filmet hele seancen, og du kan se, hvordan det gik for sig her.

Holder til det hele

Det testede jeg: Lancôme Hypnôse Waterproof Instant Volume Mascara

Lancôme Hypnôse Waterproof Instant Volume Mascara,
Lancôme Hypnôse Waterproof Instant Volume Mascara, 260 kr. Fås på matas.dk

Hvordan er den på: Takket være dens lette konsistens kan jeg påføre flere lag uden at vipperne klumper, og så giver den super længde, volumen og svaj.

Holdbarhed: Den holder rigtig godt! Den klarer både få vandsprøjt og et helt glas vand med bravour.

Plusser/minusser: På trods af at den er så ekstremt vandfast, gør den slet ikke vipperne stive. Kræver tålmodighed og effektiv makeupfjerner at få af igen.

Til sarte øjne

Det testede jeg: Idun Mineral Mascara Eir Waterproof

Idun Mineral Mascara Eir Waterproof
Idun Mineral Mascara Eir Waterproof, 199 kr.

Hvordan er den på: Den giver ikke så meget farve, men giver i stedet et flot, naturligt look med fint adskilte vipper. Den lidt tykke børste gør det lidt svært at fange de små vipper i krogene.

Holdbarhed: Et par få vandsprøjt går an, så du kan godt fælde en lille tåre, men den store badetur vil jeg springe over, da jeg får pandaøjne, når vi plasker med vand.

Plusser/minusser: Det er et kæmpe plus, at den er allergivenlig og uden parabener og parfume. Den fjernes skånsomt med lunkent vand (38 C˚), men er så heller ikke super vandfast.

Giv mig en fest

Det testede jeg: L’Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber Mascara

L'Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber Mascara
L’Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber Mascara, 150 kr. Fås på matas.dk

Hvordan er den på: Det er en to-trins-mascara med en primer, som gør vipperne sorte og voluminøse, og en fiberrig formel som giver ekstra længde. Det ligner, at jeg har brugt vippebukker.

Holdbarhed: Den holder godt, både med få sprøjt og en masse vand. Det er kun, hvis jeg gnider meget, at mascaraen smitter af.

Plusser/minusser: Det her er den perfekte mascara til særlige lejligheder, da den gør vipperne ekstremt intense. Kræver dog lidt ekstra tid at påføre på grund af de to formler.

Så kan der tudes!

Det testede jer: Max Factor Mascara 2000 Calorie Waterproof Rich Black

Max Factor Mascara 2000 Calorie Waterproof Rich Black
Max Factor Mascara 2000 Calorie Waterproof Rich Black, 100 kr. Fås på matas.dk

Hvordan er den på: Da børsten er smal, er den nem at lægge – også inde i øjenkrogen og på de nederste vipper. Med få strøg giver den fyldige og perfekt adskilte vipper.

Holdbarhed: Uanset hvor meget vand jeg udsætter den for, bliver mascaraen bare siddende.

Plusser/minusser: Den er lidt svær at tage af, og det er nok også derfor, at den holder så godt. Den er god til prisen.

Tip! Hvis du lægger en almindelig mascara inden den vandfaste, så er den nemmere at få renset af.

Andre vandfaste mascara vi har testet

Det er selvfølgelig ikke første gang vi tester vandfaste mascara, så du skal selvfølgelig ikke gå glip af de mascara vi testede i 2017, og som stadig holder vand.

SKØNs favorit! Forførende katteøjne

Det testede jeg: Helena Rubinstein Lash Queen Feline WP Mascara

mascara
Helena Rubinstein Lash Queen Feline WP Mascara, 280 kr. Fås her

Første indtryk: En rigtig flot mascara med et frækt leopardprint – klart et hit!

Sådan er den på: Mine vipper bliver både forlænget og adskilt efter bare få strøg, og jeg får op til flere positive bemærkninger på mine vipper i løbet af dagen.

Holdbarhed: Da jeg nærstuderer i spejlet om aftenen, har mascaraen hverken drysset eller farvet under øjnene, og mine vipper er stadig lange og markerede. Jeg prøver at kaste noget vand i ansigtet – ingen forandring. Hver eneste vippe sidder stadig, som den skal. Den ultimative prøve kommer, da jeg skal rense mit ansigt og til min store glæde, kræver det ikke mere end en enkelt gang, før jeg er fuldstændig mascara-fri.

Dommen: 5 stjerner ud af 5

Rigtig god til prisen

Det testede jeg: Rimmel Mascara 100% waterproof

mascara
Rimmel Mascara 100 % Vandfast, 70 kr. Fås her

Første indtryk: Mascaraen ser en smule billig ud, og det er en lidt skarp duft, der møder mig, da jeg åbner den. Til gengæld har selve børsten en størrelse, der er supernem at arbejde med.

Hvordan er den på: Der skal en del lag til, inden der sker noget, men med lidt tålmodighed opnår jeg et flot resultat. Mascaraen adskiller hver enkelt vippe og giver et naturligt look, der ikke ser overklistret ud.

Holdbarhed: Vipperne holder det flotte look hele dagen uden af drysse, og på trods af at jeg cykler hjem i øsregnvejr, er der ingen antydning af mascara steder, hvor den ikke burde være – ingen vaskebjørn her. Til gengæld er den svær at fjerne, men efter lidt gnubben og to gange makeupfjerner er mine vipper helt fri fra rester.

Dommen: 3 stjerner ud af 5

En bølge i børsten

Det testede jeg: Lancôme hypnôse Drama Mascara Waterproof

lancome vandfast mascara
Lancôme Hypnôse Drama Mascara Waterproof, 260 kr. Fås her

Første indtryk: Mascaraen har et lækkert design, og selve børsten har en bue, som gør den sjov at arbejde med.

Hvordan er den på: Der kommer meget mascara med ud på børsten, og jeg synes, den klumper mine vipper en smule sammen til at starte med. Efter lidt arbejde opnår jeg faktisk et ret flot resultat – vipperne har fået god volumen men ikke så meget længde.

Holdbarhed: Desværre synes jeg, at mascaraen samler mine vipper i løbet af dagen, og et par gange klistrer mine øverste vipper sammen med de nederste. Der er dog ikke en finger at sætte på den vandfaste del: Jeg tager et langt bad, og mascaraen sidder stadig, hvor den skal. Den ekstreme holdbarhed kommer især til udtryk, da jeg vil tage mascaraen af inden sengetid, hvor selv makeupfjerner til vandfast makeup har svært ved at få den af.

Dommen: 3 stjerner ud af 5

Fuldendt festlook

Det testede jeg: Yves Saint Laurent MVEFC WP Mascara

mascara
Yves Saint Laurent MVEFC WP Mascara, 260 kr. Fås her

Første indtryk: Det første, jeg bemærker, er duften, som er rigtig behagelig, nærmest lidt tropisk. Børsten er ret tynd, hvor jeg normalt foretrækker tykkere børster, men det er jo smag og behag.

Hvordan er den på: Mascaraen bliver hurtigt overført til vipperne, og det er faktisk lige før, at den giver for meget volumen til en helt almindelig mandag på arbejde. Til gengæld er den perfekt til et aftenlook.

Holdbarhed: Jeg cykler hjem i stiv modvind, hvor tårerne triller ned ad kinderne på mig, men det klarer den fint. Jeg skyller ansigtet, da jeg kommer hjem, og der drysser den en smule. Den er mere strid, når det kommer til at fjerne den, og der ryger et par vipper i kampen.

Dommen: 4 stjerner ud af 5

Pushup til vipperne

Det testede jeg: Maybelline Mascara Falsies Push Up Drama

mascara
Maybelline Mascara Falsies Push Up Drama, 120 kr. Fås her

Første indtryk: Det er ikke det mest eksklusive design, men jeg er vild med gummibørsten, som gør, at der ikke kommer for meget mascara med ud, og som gør den nem at påføre.

Hvordan er den på: Vipperne får både længde og volumen og bliver rigtig fint adskilt.

Holdbarhed: Mascaraen kommer med ud på en lang bytur fredag aften, og da jeg kommer hjem efter både at have danset, drukket og grædt af grin, ser mine vipper stadig ud, som da jeg gik ud af døren – og så er den ovenikøbet nem at fjerne.

Dommen: 4 stjerner ud af 5

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 4,25 out of 5)
Scroll ned til næste artikel