Sådan passer du på tør hud (det er ikke så svært)

Har du tør hud, kan din hud nemt få et mat og trist skær og det kan være svært at lægge en pæn foundation. Heldigvis er det forholdvis nemt at behandle - hemmeligheden ligger i fugt. Se kendetegnene for tør hud og hvordan du bedst plejer den.

Tør hud skal have masser af fugt i kulden
Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5

Tør hud kan virkelig føles som om man har en for stram trøje på. Måske er du en af dem, der altid døjer med tør hud, eller her i den kolde vintertid kan mærke at din hud tørrer ud og har brug for ekstra hjælp.

Kendetegnende på tør hud

Det burde være rimelig simpelt, at identificerer tør hud, men har du milier, så kan du måske tro, at du har uren og fedtet hud.

  • Lav fedt-/talgproduktion
  • Mat overflade
  • Fin struktur
  • Små porer
  • Ofte linjer ved øjne og mund
  • Ofte pergamentagtig overflade
  • Ofte indkapslede ”hvidlige” milier, der ligner talgknopper, men kommer af udtørring
  • Føles stram efter bad, dvs. før påføring af creme.

Sådan plejer du tør hud

Selvom man ikke skulle tro det, så tillykke med din tørre hud. Denne hudtype er nemlig forholdsvis nem at pleje, når blot du påfører en god fugtighedscreme dagligt og renser din hud med milde produkter .

Rens mildt

Du skal selvfølgelig rense din hud hver aften, for at fjerne snavs og døde hudceller, så din hud kan tage imod at den fugt og gode fedtstoffer du kan pleje den med. Men undgå vaskeskum og -geler, da vand kan tørre din hud unødig ud. Vælg i stedet milde og pH-afbalancerede produkter.

Skøn anbefaler

Eksfolier blidt

Exfoliering vil stimulere den tørre hud, som kan syne trist eller mat i overfladen, hvis ikke den er velplejet. Du kan vælge at skrubbe huden én gang om ugen, men er din hud tør og sensitiv, så kan peelingsmasker som fjerner døde hudceller være en mere skånsom løsning.

Skøn anbefaler:

Giv ekstra fugt

Fugt er det vigtigste for en tør hud, og så er det vigtigt at du styrker din hudbarrierer, fordi en sund og stærk hudbarrierer er med til at holde på fugten. Vælg gerne creme frem for lotion, fordi lotion indeholder mere vand, som har en tendens til at udtørre. Om vinteren bør du vælge en frost- og kuldebeskyttende creme, som hjælper huden med at holde på fugten. Supplér gerne med plejende oliedråber under din ansigtscreme eller i stedet for creme om natten.

Skøn anbefaler

Husk din hovedbund

Har du tør hud i ansigtet, så er din hovedbund helt sikkert også tør. Vask dit hår i milde shampooer, gerne sulfatfrie, så du undgå udtørring og vælg en balsam, som er silikonefri, og udviklet til også at komme i din hovedbund, hvor balsammen virker som en fugtighedcreme på huden.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel