5 Sundhedsmyter – sandt eller falsk?

Du har sikkert stødt på alle disse sundhedsmyter, men selvom de bliver fortalt igen og igen, bliver de altså ikke nødvendigvis rigtige af den grund

Sundhedsmyter kvinde drikker vand | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
12 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 5

Er det en sundhedsmyte at du skal træne om morgenen, at det er sundt at skylle tarmen eller faste? Vi kigger nærmere på 5 sundhedsmyter.

Du forbrænder mere ved at træne om morgenen

Falsk
Hvis du træner om morgenen uden at have spist ordentlig morgenmad først, så har du mindre energi at træne med og træner derfor typisk ikke med samme høje intensitet som om eftermiddagen, når kroppens depoter er fyldt op. Jo højere intensitet du træner med, jo mere forbrænder du. Sørger du derimod for at få lidt at spise, så kroppen har noget at arbejde med, så er morgentræning rigtig fint.

Man kan ikke drikke for meget vand

Falsk
Du kan faktisk drikke så meget vand, at du skyller næringsstoffer ud. Det er bedre at drikke to liter end en halv hver dag, men det er ikke bedre at drikke fire-fem liter. Og te tæller også med i væskeregnskabet.

Kød optager fedt ved stegning

Falsk
Kød optager en begrænset mængde fedt, men det stegefedt, som kødet ligger i, gør ingen nævneværdig indhug i kalorieregnskabet, medmindre du laver sovs af det. Du kan stege dit kød i en halv pakke smør uden, at det opsuger mere, og du kan sågar friturestege det! Det gælder naturligvis kun, hvis kødet ikke er blevet paneret.

Rødvin er sundt

Både og
Rødvin er blevet fremelsket som en sundhedsfremmende drik, fordi det udvider vores blodkar. Men der er flere ulemper end fordele. Det er en kaloriebombe, og et glas rødvin svarer til at indtage tre teskefulde smør.

Faste og tarmskylning er sundt og renser kroppen

Falsk
Det er en skrøne, at du skal renses ud, for der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at faste og tarmskylning er sundt. De bakterier, der findes i tarmen, har en funktion. Du ødelægger den naturlige flora ved faste og tarmskylning, og så kan det både give dig forstoppelse og det modsatte.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (12 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel