Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Skraberen er en klassiker, når du skal være hårfri nu og her. Men vil du have bløde og glatte sommerben i ugevis, skal der mere hardcore metoder i brug. Derfor har vi testet sugaring og epilering, der hiver hårene helt ud.

Så godt kan andre lide artiklen:
3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5

Før vi ved af det, er det tid til bare ben, sandaler og luftige kjoler, men det kan tage lidt forberedelsestid, før du er klar til at springe ud i dit sommeroutfit. Vi har testet to af de mest populære metoder til hårfjerning lige nu. Læs med og find ud af, om du skal afprøve sugaring eller epilering.

Kristine testede sugaring

Kristine tester Hevi sugaring hårfjerning | SKØN

Hevi Bodysugaring er danskproduceret og økologisk, og det første hårfjerningsprodukt i verden, der er deklareret i samarbejde med Asthma Allergi Nordic, Svanen og EcoCert. Produktet består da også udelukkende af sukker og vand og er mildt og skånsomt for huden. Hårfjerningsmetoden med sukker minder om almindelig voks med strips. Men da du med sugaring skal fjerne hårene med groretningen, og ikke modsat, skulle det efter sigende være mindre smertefuldt og give færre knækkede hår. Hevi Bodysugaring er egnet til kropsbehåring, der er minimum 3-4 mm lange, dog højst 1 cm. Og Hevi lover, at du på sigt kan blive hårfri i fire til seks uger.

Hvordan føles det at bruge?

Da min hud er sensitiv og godt kan klø og blive irriteret, når jeg bruger min almindelige skraber, er jeg spændt på, hvordan jeg reagerer på sugaring. Efter jeg har varmet sukkervoksen op i mikroovnen, til den er lun og har fået en blød konsistens. Herefter ʻskubber’ jeg et tyndt lag sukkervoks opad mit ben med træspatelen. Det er første gang, jeg prøver sugaring, så jeg kan godt mærke, at det kræver lidt øvelse. Jeg påfører mod hårenes retning, lægger en strip på, som jeg ʻklapper’ blidt på plads, og i et hurtigt ryk river jeg strippen nedad – med hårenes groretning. Det niver en lille smule, og jeg er overrasket over, at det ikke gør spor ondt. Jeg fortsætter derfor ufortrødent, men da jeg er total nybegynder, bøvler jeg lidt med påføringen. Det bliver nemlig sværere, jo mere afkølet sukkermassen bliver. Set i bakspejlet burde jeg have opvarmet den igen i mikroen, og så burde jeg have brugt hver strip et par gange på samme sted for at få flere hår med ud. I stedet kæmpede jeg en smule med at få smurt massen ordentligt på, og så endte jeg med at bruge otte ud af de medfølgende 15 strips bare på det ene ben!

Hevi Bodysugaring Sæt med sukkervoks, 15 strips og to træpinde, 375 g, 289 kr. Fås på matas.dk

Resultatet:

Da alle mine hår ikke er lige lange, har sukkervoksen ikke fanget de korteste af dem. Derfor er resultatet i første omgang ikke helt glatte ben, som jeg drømte om. Hevi anbefaler da også, at du efter første gang bør gentage behandlingen allerede efter et par uger for at indhente hårenes tre forskellige grofaser. Til gengæld lover de, at du efter hver behandling vil opleve, at håret, der vokser ud, er finere. Ved vedvarende behandlinger vil du også opleve, at du er hårfri i op til seks uger, og nogle vil endda kunne opleve en permanent hårfjerning. Det lyder virkelig fristende, og jeg kan godt lide tanken om at slippe for de stikkende hår på mine ben. Men så skal jeg blive meget mere rutineret i metoden, for det er noget tidskrævende og omstændeligt for en nybegynder. Heldigvis forsvinder mine røde og tydelige hårsække efter behandlingen i løbet af nogle timer. Jeg mærker heller ingen kløe, så sugaring lover ganske godt!

Status på sugering

  • Efter 1 uge: De hår, som jeg fjernede med sugaringen, er endnu ikke kommet ud, hvilket de helt sikkert ville gøre, hvis jeg havde brugt en skraber. Mine ben virker stadig bløde, selv om de korte hår er der. De er p.t. ikke lange nok til at blive fjernet med sugaring, men jeg tror, at jeg kan fjerne dem i næste uge.
  • Efter 2 uger: Jeg har nu prøvet at fjerne de korte hår med endnu en omgang sugaring. Jeg prøvede at opvarme voksen en smule mere end første gang, i håbet om at det var nemmere for mig at smøre det ud. Men der var ikke den store forskel. Jeg må bare indrømme, at det altså kræver lidt mere øvelse. Og desværre var mine hår nok ikke lange nok, for jeg har stadig ikke hårfri ben, men tilgengæld er de bløde, og man ser ikke rigtig de små korte, bløde hår. Jeg er optimistisk og tror, at jeg med lidt øvelse vil blive glad for den milde hårfjerningsmetode.

Psst! Da Hevi Bodysugaring er vandbaseret, hæfter det sig kun til hår og døde hudceller. Du får derfor også en peelende effekt, og et produkt, som er nemt at rense af huden bagefter med lunkent vand.

TIP! Efter hårfjerning kan det være en god idé at pleje huden med en mild og beroligende bodylotion – gerne en med aloe vera. Desuden kan du minimere risikoen for indgroede hår ved jævnligt at bruge en bodyscrub.

Trine testede epilering

Trine testede epilator fra Remington hårfjerning | SKØN

Jeg har testet Remingtons nye Smooth & Silky 7-in-1 Epilator, som er en ny, avanceret epilator med 40 ʻkomfortable’ pincetter. Den skulle fange selv de fineste hår og hår helt ned til 0,5 mm. Ifølge Remington tager epilatoren op til 60 procent flere hår i forhold til tidligere testede modeller, den har en masserende teknologi. Det sikrer nemlig en mere mild hårfjerning, og så kan du se frem til glatte ben i op til fire uger.

Hvordan føles den at bruge?

Jeg har aldrig prøvet at få epileret mine ben før, så tanken om at hive mine hår ud med pincet er som udgangspunkt skræmmende. Og jeg skal lige sætte mig ind i maskinen og metoden, da jeg er en total novice. Brugsanvisningen er nem at forstå, og efter en kort opladning er epilatoren klar til brug. Maskinen er nem at bruge og ligger godt i hånden. I starten sætter jeg ikke epilatoren helt ned til benene, fordi jeg er bange for at blive nevet af de små pincetter. Men meget hurtigt opdager jeg, at det er mindre smertefuld og væsentlig mere effektivt, hvis jeg lader epilatoren køre hen over benet. Og selvfølgelig bliver jeg ikke nevet. Det gør ondt at epilere, men efterhånden som kroppen vænner sig til smerten, og de stride hår på benene forsvinder, bliver det nemmere. Jeg starter nederst på benet og holder huden spændt ud, mens jeg kører epilatoren op ad benet. Dernæst kører jeg rundt i cirkelformede bevægelser for at få alle hår med, men maskinen er yderst effektiv, og ikke mange hår undslipper første tur på benet. Der er en lille lampe på epilatoren, som gør det nemmere for mig at se hårene på benet. Netop dette, tror jeg, mange vil sætte pris på, specielt hvis du tager den med ud under bruseren, hvor lyset ikke altid er så godt.

Remington 5 – 1 Epilator EP7500, 650 kr. Fås på matas.dk 

Psst! 7-in-1 fås ikke på matas.dk, men her kan du til gengæld få den nye 5-in-1. De er stort set ens, bortset fra at 7-in-1 er ledningsfri og kan bruges i badet. Og så koster 5-in-1 kun 650 kroner.

Resultatet:

Jeg epilerer begge ben, både underben og lår, og det tager cirka en halv time. Lige efter jeg har epileret mine ben, er de meget rød-prikkede, som om alle hårsække er svulmet op. Min hud virker desuden tør efter behandlingen. Derfor  giver jeg mine ben en fugtgivende creme til at komme sig på, og efter nogle timer ser de helt fine ud. Mine ben er fuldstændig glatte, og når jeg kører hånden hen over benet, kan jeg ikke mærke nogen hår, så jeg må sige, at epilatoren er yderst effektiv – også til at få fat i de helt små og fine hår. ʻAt lide for skønheden’ er selvfølgelig meget sigende for hårfjerning med epilator, men det er som sagt bestemt til at holde ud. Og resultatet er det hele værd! Nu kan jeg nemlig se frem til at lufte glatte og bløde stænger hele sommeren uden at hive barberskraberen frem. Hårene i bikinilinjen og under armene lader jeg dog stadigvæk skraberen om at klare. Der er grænser for mit vovemod.

Status på epilering

  • Efter 1. uge: Mine ben er stadig glatte og fine, og der er ikke rigtig nogen synlige hår. Jeg kan dog mærke, at der er nye hår, som er vokset frem siden epileringen, så jeg epilerer mine ben igen. Denne gang er det væsentlig nemmere, og det gør slet ikke ondt. Epilatoren tager alle de nye hår, og mine ben er helt glatte igen.
  • Efter 2 uger: Mine ben er fortsat glatte. Jeg giver dem alligevel en tur med epilatoren, men der er ikke mange hår at komme efter. Epilatoren er meget efektiv og god til at fange selv de mindste hår, og resultatet holder virkelig længe.
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel