Få styr på din hårstyling – én gang for alle!

Stylingprodukter kan gøre en verden til forskel for din frisure. Men er du i tvivl om, hvad du skal investere i, og hvordan du bedst bruger dine produkter, får du her en hjælpende hånd fra Matas’ egne striber.

kvinde med hårmousse i handen - hårstyling
Så godt kan andre lide artiklen:
6 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 5

Hårstyling gør hele forskellen på “hår” og “lækkert hår”. Uanset om du har langt eller kort hår, krøller eller glat hår, eller tykt eller tyndt hår, så kan hårstylingsprodukter, gøre dit hår lidt lækre. Her får du en oversigt over vores top 11 hårstylingsprodukter og de 6 vigtigste stylingsredskaber.

11 produkter til hårstyling du skal kende

Der er masser af produkter at holde styr på – her får du elleve som er værd at bide mærke i.

1.

Saltvandssprayen

Matas Salt Water Spray med eller uden parfume, 150 ml, 70 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Enhver kvindes go to, når du ønsker lækker tekstur og et naturligt vindstylet look som efter en lang dag på stranden.

Sådan bruger du den: Ryst flasken inden brug, og spray produktet i vådt hår. Form frisuren, og lad håret lufttørre. Du kan også spraye direkte i tørt hår.

2.

Hårolien

Matas Argan Hair Oil med eller uden parfume, 50 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

har du brug for den: Når dit hår ser mat, tørt og kruset ud, kan en hårolie lægge sig som en silkeblød og beskyttende hinde om hårstråene, så dit hår fremstår sundt og blankt.

Sådan bruger du den: Brug olien før føntørring for at beskytte håret eller bagefter for at give glans og samle spidserne. Brug den i hele håret eller i spidserne. Hold igen med mængden af olie, hvis du har fint hår, så olien ikke tynger håret.

3.

Heat Protection Sprayen

Matas Heat Protection Spray med eller uden parfume, 200 ml, 60 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Er du fan af at føntørre, glatte og krølle dit hår, er varmebeskyttelse et must! Sprayen indeholder ingredienser, der effektivt beskytter håret mod den direkte varme, men den virker også fugtgivende og hjælper med at holde på frisurens form.

Sådan bruger du den: Spray varmebeskyttelse i håndklædetørt hår, inden du styler. Spray i 20-30 cm afstand, og form derefter håret, som du ønsker. Skal ikke skylles ud.

4.

Tørshampooen

Matas Dry Shampoo med eller uden parfume, 200 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Når du har brug for at springe en hårvask over, kan tørshampoo være din redning, da den opfrisker håret og modvirker fedtet hår. Den er også god til at give volumen.

Sådan bruger du den: Ryst flasken grundigt inden brug. Spray i tørt hår i en afstand af cirka 20 cm – skilning for skilning. Spray sådan, at produktet kommer så tæt på hårrødderne som muligt. Lad det sidde i cirka et minut, og red derefter håret igennem.

Psst! Overdriv ikke brugen af tørshampoo. Brug den til at springe hårvasken over en dag (eller til at forlænge levetiden på en blowout), men så er det også tid til at vaske det igen.

5.

Hårsprayen

Den her hårspray klistrer ikke og er let at børste ud igenMatas Hair Spray med eller uden parfume, 400 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Vil du undgå, at din frisure ikke skal falde sammen i løbet af dagen og aftenen, er hårspray løsningen. Og du kan bruge den til hvilken som helst frisure, uanset om du vil give stærkt hold til en fin opsætning, krøller, glat hår eller et cool skrabet-tilbage-look.

Sådan bruger du den: Brug den som sidste finish, når frisuren er færdig. Jo tættere på frisuren du sprayer, jo mere produkt kommer på. Det optimale er, at du sprayer på i en afstand af 20 til 30 centimeter. Skal du blot tæmme flyvske hår, kan du spraye produktet på en kam og frisere dem på plads.

6.

Volume Boosteren

Matas Volume Booster , 200 ml, 50 kr.  Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Navnet siger lidt sig selv. Det her er produktet, du skal bruge, når du vil give masser af volumen til dit hår. Du kan også bruge den til at friske håret op, så det ikke ser fedtet ud gennem dagen.

Sådan bruger du den: Ryst flasken inden brug. Påfør boosteren i tørt hår, og spray fra rod til spids.
For maksimal effekt brug en føntørrer efterfølgende.

7.

Hårmoussen

Matas Volume Mousse med eller uden parfume, 150 ml, 30 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Har du tendens til hår, der klasker – eller ønsker du bare endnu mere fylde – er hårmousse et af de absolut bedste produkter til at give et flot og holdbart løft uden at tynge lokkerne.

Sådan bruger du den: Brug moussen i håndklædetørt hår eller efter føntørring til at forme frisuren. Ryst flasken inden brug. Hold den med bunden i vejret, og tryk indhold ud svarende til en valnød. Fordel moussen jævnt, og form håret, som du ønsker.

8.

Krøllecremen

Ny rejsestørrelse! Matas Curl Cream, 30 ml, 20 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Har du frizzy krøller, der lever sit eget liv, kan en krøllecreme både sikre et godt hold, men også fugte, blødgøre og pleje dem, så dine krøller ser sunde og blanke ud.

Sådan bruger du den: Påfør din krøllecreme i fugtigt hår. Varm produktet op i håndfladerne, og fordel det jævnt i hele håret. Du kan også kramme det ind i tørt hår, så krøllerne samles.

9.

Gel Waxen

Matas Gel Wax, 75 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Det korte hårs gode ven, da den bløde voks er perfekt til at give håret mere struktur, en smuk glans og et stærkt hold hele dagen.

Sådan bruger du den: Varm voksen op i håndfladerne, og kram det ind i håret. Brug den i tørt eller vådt hår.

10.

Shine Sprayen

Matas Shine Spray, 150 ml, 45 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Som sidste pift i din styling, vil en shine spray give din frisure en flot glans og samtidig fremhæve din hårfarve.

Sådan bruger du den: Brug din shine spray som sidste trin i din hårstyling. Ryst flasken, og spray direkte på det tørre, stylede hår. Sprayen fedter ikke og kan bruges i selv det fineste hår.

11.

Hard Mud Waxen

Matas Hard Mud Wax, 75 ml, 60 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Uanset om du har kort hår og ønsker en kraftig struktur, stærkt hold og et lækkert mat skær eller savner mere løft og tekstur i et længere hår, er det en hard mud wax, du skal have fingrene i.

Sådan bruger du den: Påfør voksen i let fugtigt hår. Varm voksen godt op i håndfladerne, og kram den ind i håret for at samle spidserne.

De 6 vigtige hårstylingredskaber du skal kende

God hårstyling handler jo ikke kun om produkterne du putter i håret. De rigtig redskaber er også vigtige, for at håret sidder som du vil have det. Her får du 6 redskaber, som vi synes er de vigtigste.

1.

Fønbørsten

Cosmetics Classic Two Sided Vent Brush, 59 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Skal du skabe fylde i et kort eller mellemlangt hår, kan en fønbørste være en god hjælp.

Sådan bruger du den: Som navnet antyder, skal du bruge børsten, når du føner håret. Hullerne i børsten tillader nemlig varmen fra hårtørreren at strømme igennem, så stylingen bliver mere effektiv, når du former frisuren.

2.

Spidskammen

COSMETICS Pin Tail Comb Anti Static, 40 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Når du skal lave fine skilninger eller toupere håret, er en spidskam sagen. Den her har antistatisk behandling, som modvirker at håret bliver elektrisk.

Sådan bruger du den: Det spidse design lader dig nemt inddele håret i skarpe sektioner. Du kan både bruge den i vådt og tørt hår.

3.

Glattejernet

Remington Keratin S8598 Styler, 700 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for det: Et glattejern gør håret mere sundt og glansfuldt at se på. Det her fra Remington registrerer konstant dit hårs fugtindhold og justerer varmen til den optimale styling-temperatur for mere beskyttelse, færre skader og sundere hår.
Sådan bruger du det: Påfør varmebeskyttelse i tørt hår, inddel det i sektioner og glid nænsomt jernet igennem håret uden at trække for meget i det. Har du et glattejern af høj kvalitet, bliver håret glat ved få strøg.

4.

Føntørreren

Philips HP8232/00 Hårtørrer, 350 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Ingen komplet hårstyling uden en effektiv hårtørrer. Den her har en kraftig motor, seks fleksible hastigheds- og temperaturindstillinger og en koldluft-knap, så du hurtigt opnår et perfekt stylingresultat ligesom hos frisøren.

Sådan bruger du den: Føn håret når det er 70 % tørt (håndklædetørt), påfør varmebeskyttelse og føn så med eller uden brug af børste og mundstykke. Start med det inderste hår og arbejd dig udefter. Varmen lader dig forme håret, så afslut altid med koldlufts-knappen for at “sætte” stylingen.

Tip! Føn i hårets groretning, så du lægger skællaget ned og fremhæver hårets naturlige glans.

5.

Krøllejernet

Ghd Soft Curl Tong, 1.399 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for det: Det store krøllejern lader dig skabe voluminøst fald og bløde bølger i langt hår.

Sådan bruger du det: Ghd’s soft curl tong sikrer en konstant temperatur på 185°C, som er den optimale temperatur for hårstyling. Påfør varmebeskyttelse, inddel håret i sektioner og vikl håret om jernet og lad det sidde i cirka 10-20 sekunder.

6.

Rundbørsten

M. COSMETICS Wood Round Brush, 129 kr. Fås på matas.dk

Derfor har du brug for den: Savner du volumen i lokkerne og vil du gerne fremhæve hårets bølger, er det rundbørsten, du skal gribe fat i. Den her har en gennemhullet træcylinder lavet i FSC-certificeret bøgetræ. Kombinationen af ægte vildsvindehår og nylonpigge giver håret glans og letter udredningen.

Sådan bruger du den: Brug den i fugtigt eller helt tørt hår ved hårrødderne til at give håret et løft, mens du føner. Er du ferm på fingrene kan du også tage mindre sektioner og rulle håret omkring børsten, mens du føner, for at skabe fine krøller.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (6 votes, average: 3,83 out of 5)
Scroll ned til næste artikel