Style dit hår med fletning

Nogle dage skal man bare samle håret i en fletning. Her får du vores flettefavoritter, som passer til enhver anledning og giver håret fylde og kant - også på en dårlig hårdag.

Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5

Få hold på lokkerne med fletning. Vi giver dig her alle vores flettefavoritter som passer både til sommer og vinter.

Enkel sommerfeltning

Herover kan du se, hvordan du laver en ganske enkel fletning, som passer både til en tur på stranden, og et fint bryllup. Jeg har ikke skrevet en guide til den, for i virkeligheden, er det nemmere at se hvad jeg gør på filmen.

Cool og elegant fletning

Looket giver nyt liv til de ellers traditionelle opsætninger, der oftest ses til royale begivenheder og på den røde løber. Følg de nemme trin-for-trin-guide, og du kan på ingen tid selv genskabe looket, der bringer cool og klassisk tættere sammen. What’s not to love?!

cool fletning

Sådan fletter du:

 1. Forbered håret. Påfør en teksturspray og stylingcreme i hele håret, da det giver den rette tekstur til det færdige look. Frisér håret igennem, så der ikke er nogen knuder.
 2. I fugtet hår, lav en skilning tværs over hovedet (fra det ene øre til det andet), så du har to sektioner. Saml hver sektion i en stram hestehale – én højtsiddende og én lavtsiddende. Brug en børste til at få hestehalerne helt stramme og pæne, og anvend gennemsigtige elastikker til at fastgøre dem.
 3. Inddel den øverste hestehale i tre lige store sektioner, og flet dem i en klassisk fletning. Stop når du når til den nederste hestehale, og opdel spidserne i to små sektioner. Fastgør dem forsigtigt med to hårnåle.
 4. Inddel den nederste hestehale i tre mindre sektioner, så du kan begynde en ny fletning. Saml de to små sektioner fra den øverste fletning/hestehale med to af de mindre sektioner fra den nederste hestehale. Fortsæt derefter en klassisk fletning helt ned til spidserne af håret, og fastgør den med en elastic.
 5. Hiv forsigtigt ud i hele fletningen, da du på den måde opnår et cool og let uglet look. Hvis fletningen føles løs ved samlingen, kan du fastgøre dem med ekstra hårnåle

Rebfletning

rebfletning

 1. Lav en sideskilning i den ene side.
 2. Spray håret med en texturizer for at få mere fylde til fletningen. Toni & Guy Rough Texturiser, 200 ml, 130 kr. Fås på matas.dk
 3. Tag håret hen til den modsatte side af din skilning, og inddel håret i fire lige store sektioner.
 4. Kryds sektionerne diagonalt skiftevis to og to. På den måde skaber du ‘rebstrukturen’ i håret.
 5. Afslut fletningen ved at toupere spidserne med en kam, og spray med lidt hårlak. Bumble and Bumble Classic Hairspray, 300 ml, 260 kr. Fås på stylebox.dk
 6. Hiv nogle totter ud af pandehåret, så du får et mere tilfældigt look.

 

Sildebensfletning

sildebensfletning

Sådan laver du sildebensfletninger

 1. For at give håret en ‘rodet’ tekstur er det essentielt, at der er produkt i håret. Inddel derfor håret i små sektioner, og påfør et produkt, der giver hold. Bumble and Bumble Thickening Hairspray, 250 ml, 239 kr. Fås på stylebox.dk
 2. Lav en midterskilning hele vejen gennem håret, så du har to store sektioner. Føntør derefter håret.
 3. Når håret er tørt, tag da en af de store sektioner, og inddel den i to mindre sektioner.
 4. Tag en lille tot hår fra den ene lille sektion over i den anden, og hold det fast med den anden hånd. Gentag dette igennem hele sektionen, så du til sidst har et ‘sildeben’. Det er vigtigt, at du laver det stramt, for at det holder formen.
 5. Når du har gjort det i begge sider, så touper spidserne, så fletningerne ikke går op.
  Hiv derefter ud i fletningerne med fingrene, så de bliver lidt uglede og mere tilfældige at se på. Her kan du selv bestemme, hvor tilfældigt det skal være.
 6. Afslut med en smule hårspray for at give mere hold. Toni & Guy Firm Hold Hairspray, 250 ml, 130 kr.

Hollandskfletning

hollandsk fletning

Sådan laver du hollandskfletning

 1. Inddel håret i sektioner, og påfør en stylingcreme i hver sektion – den giver hold, men samtidig masser af fugt til håret. Bumble and Bumble Styling Cream, 250 ml, 220 kr.
 2. Føntør håret, så du ikke har nogen skilning. På den måde får du det pæneste resultat bagpå.
 3. Når håret er helt tørt, tag en sektion fra bag det ene øre. Inddel den i tre lige store totter.
 4. Flet de tre totter skiftevis under hinanden, og for hver gang de krydser under, tager du en mindre sektion hår med fra det, der hænger løst. Gør dette hele vejen rundt om hovedet.
 5. Afslut fletningen ved at sætte den fast med hårnåle, så du ikke kan se spidsen. M.Cosmetics hårklemmer Non-Slip ‘Black’, 30 kr.
 6. Hiv i fletningen, så den løsner sig og ser mere rodet ud. Afslut med texture spray. Bumble and Bumble CitySwept Finish, 250 ml, 225 kr.

Disse produkter er gode at bruge:

Der skal andet end en god fletteteknik til at opnå et flot resultat.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel