5 steps til flotte sommerfødder

Skal dine fødder blive sommerklar, kan du sagtens tage sagen i egne hænder. Der er dog både gode og dårlige vaner, du bør kende, hvis du vil være garanteret det bedste (og blødeste) resultat!

flotte fødder på strand | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 5

Du kan hurtig blive sommerklar, hvis du implementer disse gode fodvaner i din skønhedsrutine et par gange om ugen. Det er nemlig ikke et hurtigt projekt at få skønne og bløde sommerfødder – det kræver tid, hvis resultatet skal blive godt. Heldigvis, har vi gjort det nemt for dig med disse 5 steps til flottere fødder.

1. Giv fødderne et bad

Sæt dig godt til rette med et lækkert og lunt fodbad i fem til ti minutter. Vandet må endelig ikke være for varmt, da det kan virke udtørrende. Tilsæt gerne en forfriskende fodbadesalt – for eksempel My Moments Soak Your Feet Foot Bath Salt med en blanding af sukker og fransk middelhavssalt, som eksfolierer og blødgør huden. Fodbadesaltet indeholder også karbamid, som er med til at bevare hudens fugt. Når du sidder med fødderne i vand, kan du blidt gnubbe døde hudceller af fødder og tæer.

Tip! Citronskiver i fodbadet giver ikke bare en frisk og velduftende aroma, men citron virker også naturligt eksfolierende og hjælper med at fjerne døde hudceller.

Psst! Brug en fodscrub til at fjerne døde hudceller og ru hud. Den her indeholder vulkanske sten, AHA-syrer og glycerin, som efterlader fødderne bløde og glatte.

2. Fil dine fødder med måde

Fordi mange desværre forveksler tør hud med hård hud, begynder de ofte at file løs på fødderne hver dag, men det kan nemt blive en ond cirkel. For når du filer, kan du skabe en friktion, som starter en overproduktion af hård hud. Egentlig bør du bare holde tør hud på fødderne på afstand med en daglig scrub, når du er i bad, og som du så følger op med en fed fodcreme. Er du god til at holde den bløde hud på fødderne ved lige, men har du alligevel lidt tør hud på fødderne ved din ugentlige fodspa, så brug en pimpsten eller en fodfil med fin slibeside, når fødderne er i fodbad – eller lige efter. Filer eller sliber du, når huden er fugtig, minimerer du nemlig friktionsvarmen. Mærker du dog en brændende fornemmelse, når du filer, så stop straks.

Psst! Er den hårde hud under dine fødder massiv, og har du masser af revner, bør du besøge en autoriseret fodterapeut, så du ikke kommer til at lave skader på huden.

Husk! Forkæl fødderne med jævnlig massage. Rul for eksempel fødderne over en tennisbold, golfbold eller massagebold, eller smid et par marmorkugler i fodbadet, og slå to fluer med et smæk.

3. Den vigtigste tørretid for dine fødder

Vær omhyggelig med at duppe fødderne tørre efter fodbadet. Vær især grundig mellem tæerne, så bakterier og svampeinfektioner ikke kan få en fest på en fugtig hud.

Gode råd til bløde og skønne fødder

  • Skrub fødderne hver dag i badet med fodskrub eller en køkkensvamp.
  • Brug en fed fodcreme hver dag efter badet.
  • Gå ikke alt for meget (og langt) i klipklapper.
  • Brug en blødgørende hælstift til at genoprette tørre og sprukne hæle.
  • Sol, vind og sand udtørrer neglerødderne, så brug en negleolie hver dag.
  • Husk, at også fødder og negle skal beskyttes mod solen med SPF.
  • Lav et fodbad med isterninger, hvis dine fødder er hævede og inflammerede efter en løbetur, vandretur eller lang dag med sightseeing.
Matas Hælstift uden Parfume, 25 g, 69 kr. Fås på matas.dk 

Vidste du, at … mangel på fugt er den hyppigste årsag til hælrevner? Huden omkring hælen har nemlig få svedkirtler, hvilket ofte gør din hud tør, hård og sprukken.

4. Pas på klipperiet

Nu kan du gå i gang med fodnusseriet, for det er meget nemmere, når hud og negle er blevet blødgjort af det lunkne vand. Brug en træpind til at rense under neglene og til blidt at skubbe neglebåndene lidt ned.

pinde til neglebånd
Matas Neglepinde, 8 stk., 27 kr. Fås på matas.dk

Vær dog meget forsigtig med dine neglebånd: De er levende hud og er dine negles naturlige beskyttelse mod svamp og bakterier. Klipper du dem, risikerer du at ødelægge dem og dermed ødelægge beskyttelsen og bane vejen for infektioner. Dine negle kan du heller ikke bare klippe efter behag. Klip dem altid lige over, for klipper du dem ned i hjørnerne eller klipper dem for korte, risikerer du at få nedgroede negle. Av.

Vidste du, at …huden på fødderne er op til 10 gange tykkere end på resten af kroppen? Derfor kræver de mere intens fugtpleje.

5. Fugt på den gode facon

En fed fodcreme er dine fødders bedste ven. Holder du dem fugtplejet, hjælper du dem med at holde sig bløde og fri for revner, hvilket især er tiltrængt i sommermånederne, hvor du måske bor i dine sandaler.

My Moments Treat Your Feet Foot Cream, 75 ml, 99 kr. Fås på matas.dk

Brug altid en creme med lavt vandindhold, og smør fødderne godt ind – dog ikke mellem tæerne, for så risikerer du igen at skabe en for fugtig atmosfære, som bakterier og svamp elsker! Har du ekstremt tørre fødder, kan det være en god idé at gøre indsmøringen til et aftenritual inden sengetid. Smør et godt lag creme på, og tag et par bløde bomuldssokker på over natten. Natsokker er måske ikke supersexy, men det bliver dine fødder til gengæld!

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel