9 fejl, du begår med dine negle, og sådan håndterer du dem

Læs vores guide til hvordan du undgår de 9 typiske brølere, du begår med dine negle og hvordan du kan få smukke og sunde negle

smukke og sunde negle kvinde med hænderne på ansigtet | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
19 votes, average: 3,95 out of 519 votes, average: 3,95 out of 519 votes, average: 3,95 out of 519 votes, average: 3,95 out of 519 votes, average: 3,95 out of 5

Velplejede hænder er alle forundt, men mange kvinder tyr desværre ofte til helt forkerte metoder i jagten på smukke og sunde negle. Vi har spottet ni typiske brølere og guider dig til, hvordan du nemt får rettet op på dem igen.

1.

Du bruger ikke neglelakfjerner inden neglelak

Hvis du nogensinde har fået lavet en professionel manicure, vil du måske huske, at negleteknikeren rensede dine negle med neglelakfjerner, inden hun påførte lak, også selv om du ikke havde lak på i forvejen. Grunden er, at der ofte sidder lidt naturlige olierester på dine negle (typisk overført fra dine fingre), som gør det svært for en neglelak at hæfte sig på neglen og lægge sig pænt. Derfor er det en god idé at rense neglene med neglelakfjerner (helst acetonefri), inden du lægger lak, og så vaske hænderne med vand og sæbe, som lige tager eventuelle rester af olie.

2.

Du klipper dine neglebånd

Vi har neglebånd af en årsag – de danner et beskyttende skjold mellem neglen og huden for at holde bakterier væk. Er du ivrig med at klippe dem, risikerer du at ødelægge den her naturlige barriere. Skub dem hellere forsigtigt tilbage med en rosenpind. Det er allerbedst at gøre det, efter du har været i bad, hvor huden er mere blød og fleksibel. Eller brug en neglebåndsolie.

3.

Du “saver” dine negle med en fil

Filer du frem og tilbage på dine negle, som var neglefilen en sav, så stop straks! Du øger risikoen for, at neglepladerne skiller, og neglene flosser. Ifølge negleeksperten Madeline Poole skal du hellere file i blot én retning – og file udefra og ind mod midten af neglen og løfte filen fra neglen hver gang.

4.

Du bruger for meget lak

For det første er lakken en evighed om at tørre, og for det andet bliver resultatet bare ikke særlig smuk, hvis du pøser på med neglelak. Hav kun lige akkurat nok neglelak på penslen, til at du kan dække hele neglen i første hug. Du burde i første lag nøjes med cirka tre strøg: først et i midten og derefter et strøg på hver side.

5.

Du glemmer at forsegle spidsen af neglen

En overlak er et must, men mange glemmer at give spidsen et sidste horisontalt strøg ude for enden af neglen, hvilket resulterer i, at neglelakken endnu hurtigere kan have en tendens til at krakelere.

6.

Du dypper hænderne i koldt vand efter manicure

At iskoldt vand skulle få din lak til at tørre endnu hurtigere, er en velkendt myte (vi er også selv hoppet på den tidligere her på redaktionen). Men flere eksperter siger faktisk, at koldt vand blot sænker tempoet på den kemiske reaktion, som sker i lakken, når den skal tørre, og nedsætter den naturlige fordampning af opløsningsmidler i lakken. På saloner bruger de kyndige jo heller ikke kolde isbade, men lader dig lufttørre eller bruger særlige tørremaskiner (som ikke blæser striber i lakkens overflade!).

7.

Du giver ikke hænder og negle nok fugt

Håndcremer og neglebåndsolie bør være en fast del af din skønhedsrutine. Det betyder faktisk, at du dagligt eller hver anden dag skal huske at smøre huden for at holde den velfugtet og modvirke flossede negle og smertefulde neglerødder.

8.

Du bruger den forkerte lak-nuance

Kender du det, at du får lagt en neglelak, som bare ikke rigtigt klæder dine hænder? Det er, fordi du vælger den forkerte nuance til din hudtone. Ifølge negleekspert Madeline Poole, som har været med til at udvikle farverne på Sally Hansens nye lakker, skal du tænke i kontraster og vælge en farve, som giver et flot modspil til huden på dine hænder. Du bør også kigge på din huds undertoner: Er den rødlig, vil kolde farver som blå og pink typisk klæde dig, og er din hud gylden, kan du gå efter varme nuancer i rød og orange.

9.

Du bruger ikke en plejende neglelak

Er du storforbruger af helt almindelig neglelak, og foretrækker du konstant at have lak på, kan dine negle kvittere med at blive skrøbelige. Giv dem en pause indimellem, og når det så bliver tid til lak igen, så gå efter lakker med plejende ingredienser, så lakken gør gavn, imens du nyder godt af en strålende farve og finish.

Spis dig til smukke og sunde negle

Dine negle bliver påvirket at din kost, derfor bør du også kigge på om du spiser sundt og varieret. Biotin og zink er to væsentlige hjælpere, når du gerne vil have sunde negle. Du kan selvfølgelig købe et kost tilskud, men du kan også få de to hjælpere her:

  • Gode kilder til biotin: indmad, æggeblomme, soja og kål
  • Gode kilder til zink: østers, hvedekim. krabbeklør og kakao

Dine negler vokser ca. 0,1 mm om dagen, så det tager ca. et halvt år for en negl at vokse ud. Det vil sige, at der går ligeså lang tid, før du ser en effekt af et kosttilskud for negle

Beskyt dine negle mod kulde

Noget af det værste du kan udsætte dine negle for, er kulde. Kulde, får dine negle til at flække og knække, så husk altid at pakke dine hænder og negle godt ind om vinteren

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (19 votes, average: 3,95 out of 5)
Scroll ned til næste artikel