Bakterierne der giver smuk hud (og som alle taler om)

Du har sikkert spist probiotika i årevis, men nu er det tid til at smøre dem på huden, for de hjælper både mod akne, eksem, rosacea og aldersforandringer.

probiotika kvinde i yoghurt
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 5

Probiotika, som ofte er mælkesyrebakterier, har i mange år været standard kosttilskud, hos alle, som gerne vil have en sund tarm og et stærkt immunforsvar, men nu skal du ikke kun spise dem, du skal også smøre dem på huden, for det er det hotteste indenfor hudpleje netop nu.

De gode mod de onde

På vores hud lever der myriader af bakterier og mikrooganismer, og ligesom i vores tarmsystem, er det vigtigt at holde en perfekt balance, hvor de gode bakterier, holder de onde i skak.  For hvis de ”onde bakterier” får fodfæste, kan de trigge inflammation på huden, som f.eks. kan forværre akne, rosacea og eksem.

Mælkesyrebakterierne fungerer altså som en slags minihær, som beskytter huden og de angreb der kommer på den udefra. Det er godt nyt til alle med sart hud eller hudproblemer. Den forskning som netop nu bliver publiceret, har meget fokus på hvordan probiotika kan hjælpe mod akne og eksem. Og resultaterne ser lovende ud.

Probiotika beskytter huden mod for tidlig ældning

Udover at bekæmpe hudproblemer, så viser forskning at mælkesyrebakterierne også er gavnlige for huden i al almindelighed. De gode mælkesyrebakterier beskytter nemlig huden mod de frie radikaler, som får huden til at ældes hurtigere. De hjælper huden med at holde på fugten og får den til at hele hurtigere.

Probiotika i hudpleje

Hvor kan jeg få disse fantastiske hjælpere tænker du nok, heldigvis er der efterhånden en række produkter som du kan købe i f.eks. Matas, og så kan du selv teste og se om du synes de hjælper dig.

Lav din egen probiotika-maske

Er du ikke lige parat til at skifte alle dine hudplejeprodukter ud, så kan du jo starte med at lave din egen probiotika-maske af yoghurt.

  • 1 skefuld honning
  • 1 skefuld dl havregryn
  • 1 skefuld yoghurt

Alle ingredienserne sammen, og læg den på dit ansigt i ca. 15 min. Vask af med lunken vand. Yoghurten indeholder de gode mælkesyrebakterier, honningen tilfører fugt og havregrynene giver en mild eksfoliering.

Mælkesyrebakterier som kosttilskud – også for huden

En sund tarm, er ikke kun vigtig for dit helbred, forskning har også vist at probiotika, altså mælkesyrebakterier også gavner din hud indefra. En undersøgelse publiceret i Journal of Microbiology and Biotechnology  viste, at en gruppe midaldrende mennesker, fik forbedret hudens fugtbalance og elasticitet, og reduceret deres rynker, efter at have indtaget et kosttilskud med Lactobacillus plantarum i 12 uger. Så måske du bør overveje at forkæle tarmen med lidt ekstra mælkesyrebakterier.

Hvad er probiotika?

Probiotiske bakterier er ofte mælkesyrebakterie. Mælkesyrebakterier har ikke noget med mælk at gøre det er bakterier der fermenterer kulhydrater og laver dem om til mælkesyre. Så er du veganer eller kan du ikke tåle mælk, så kan du godt kaste dig ud i mælkesyrebakterierne alligevel. I hudplejeprodukter, bruger man ikke levende bakterier, men lysater, som f.eks. kan være cellevægge eller døde bakterier. Effekten er dog den samme, men gør det nemmere at styre i hudplejeprodukterne.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel