Plantebaseret fisk hitter i køledisken

Ja, den er altså god nok – plantebaseret fisk! Bæredygtighed er kommet for at blive, og det seneste hit er plantebaseret fisk, som skal gøre op med overfiskeri og de dårlige vilkår, fisk bliver udsat for.

faux fisk
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Smørrebrød med fiskefilet, lækker sushi med laks og tun, en rejemad i sommersolen. Elsker du også at spise fisk? Så er du som de fleste, da vi danskere elsker fisk i alle afskygninger. Derfor skal du måske også overtales en smule, før du hopper med på dén her sundhedsdille. Den nye trend ‘faux fisk’ er hurtigt blevet et hit i USA, hvor man kan få alt fra rejer til laks med en lille tvist – fisken nemlig er friskplukket frem for friskfanget. Faux fisk er nemlig et plantebaseret alternativ til fisk fra havet og er et skridt i den rigtige retning mod en mere bæredygtig fiskekultur. Og galskaben stopper altså ikke her! Både konsistens og smag er nemlig efter sigende identisk med den, du i forvejen kender fra fisk som laks og rejer.

Plantebaseret fisk har samme konsistens og smag

Det er ikke blot smagens skyld, at vi er vilde med fisk. Vi har især gavn af det tårnhøje indhold af protein og omega-3-fedtsyrer, som fisk indeholder. De er nemlig svære at finde i andre madvarer. Og det får man da heller ikke i de veganske fisk, som typisk bliver fremstillet af forskellige slags bælgplanter, herunder kikærter, linser og bønner. Dog indeholder bælgplanter desværre ikke den samme mængde proteiner og omega-3-fedtsyrer som rigtig fisk. I stedet for kan du glæde dig over, at smagen og konsistensen er den samme.

Vidste du, at …

en almindelig voksen i gennemsnit spiser 19,2 kg fisk om året? Det er dobbelt så meget, i forhold til hvad vi spiste for 50 år siden.

Den helt særlige ingrediens konjakrod, der stammer fra Japan, giver faux fisk den samme konsistens som friskfanget fisk. Årsagen til fiskesmagen, finder du lidt tættere på havet, for det skyldes algininsyre fra brune alger. Du kan allerede nu finde flere varianter af plantebaseret fisk i amerikanske supermarkeder og restauranter. Så mon ikke faux fisk snart er at finde i Danmark, så du kan servere et lækkert plantebaseret stjerneskud i sommersolen for dine gæster?

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel