8 tips til, hvordan du passer på dine bryster

Når du løber, hopper eller danser, får dine bryster sig en svingom, der kan få ærgerlige følger. Kom hængebryster og øm barm til livs med 8 nemme tips, når du skal vælge sports-bh.

bryster
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Pas godt på dine bryster, når du motionerer. Invester i en god sports-bh, så de er pakket godt ind.

Slå hul på sparegrisen

En god sports-bh med ordentlig støtte til dine bryster er ikke gratis, så i modsætning til mange andre produkter, er der sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Bevæg dig frit

Den rette sports-bh skal give dig bevægelsesfrihed, og det må på ingen måde minde om at have en almindelig bh på, så bøjler i sports-bh’en er bandlyst – de gør simpelthen ikke nok for dine bryster.

Vidste du, at en almindelig bh nedsætter dine brysters bevægelse med 38%, når du løber, mens en sports-bh ned-sætter bevægelsen med op til 74%?

Stram indpakning

Sports-bh’ens vigtigste opgave er at sidde helt til og kraftigt begrænse brysterne i at hoppe op og ned. Derfor er det en fordel at vælge en sports-bh, der går højt op foran. Du skal opleve omkredsen som temmelig stram, men selvfølgelig uden direkte gener.

Gå ned

Nogle sport-bh’er skelner mellem skålstørrelse og omkreds, mens andre laves i standardstørrelserne small, medium og large. Det kan være en hjælp, hvis du kender dine mål, inden du går på jagt, men de fleste går 1-2 størrelser ned, når de skal købe sport-bh.

Brede stropper og bokserryg

Brede stropper yder mere støtte end smalle, særligt for storbarmede kvinder. Er barmen stor, kan det også være en fordel med justerbare stropper, så brysterne kan blive strammet mere ind. Og sidst men ikke mindst skal du gå efter en med bokserryg, der også yder ekstra støtte.

Bh’en til din træning

Overvej, hvilken sportslig disciplin du skal bruge bh’en til. Skal du ligge på ryggen under træning for eksempel ved yoga eller pilates, så undgå en med hægter bagpå, som kan genere. Især løb kræver mere støtte, så gå efter ‘high support’-bh’erne.

TIP! Tjek, om der er generende syninger, og klip eventuelle vaskemærker af, inden du tager den i brug.

Svedtransporterende, ja tak

Gå i en stor bue uden om bomulds-bh’er, der på ingen tid bliver gennemblødt af sved, forbliver våde, udvider sig og krymper i vask.

Skift ud

En sports-bh holder typisk 12 til 18 måneder, afhængigt af hvor ofte du bruger den og vasker den. Herefter bliver stoffets elasticitet mindsket, og noget af støtten går tabt, så husk at skifte den ud.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel