Pandehår der passer til dig og 2019

Pandehåret er kommet for at blive. Specielt fordi det kan gå til næsten alt, og fordi der en pandehårsfrisure til enhver smag. Vi guider dig til hvilket pandehår du bør vælge, som passer til dig og din ansigtsform.

Pandehår trend 2019
Så godt kan andre lide artiklen:
13 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 5

Om du er til mørkt, tykt pandehår, boheme med pjuskede blonde lokker eller det klassiske lange, fyldige pandehår, du måske kender fra skuespillerinden, Dakota Johnson. I virvaret af forskellige slags pandehår skal du nok finde en frisure, du kan lide. Pandehår kan synes at være en lille hårforandring, men det kan forny din ansigtsform og give ekstra kant til dit look. Det kan dog frygtelig nemt gå galt, men det er et utrolig karakteristisk og cool hårvalg, når det er gjort rigtigt.

Pandehår – der hitter i 2019

Pandehår hitter i 2019, måske har du lagt mærke til at veninder og kollegaer er begyndt at få pandehår, eller måske er du first mover, og  hende der viser vejen på kontoret. Hr er tre typer pandehår, som for alvor hitter i 2019

1. Micro bangs

Det ultrakorte pandehår bliver stort i 2019. Vi så det allerede i 2018, men det er kommet for at blive, fordi det både er nyt, og klassisk ( tænk Audrey Hepburn). For den modige giver det virkelig kant til dit udseende.

Pandehåret skal klippes forholdsvis kort ofte. Og du skal nok regne med at vaske pandehåret, tørre det med føntørre og evt. glatte det med et glattejern dagligt, så det står knivskarpt på den pjuskede måde hver dag.

2. 70’er lokker

Det kan godt være at 70’erne er fortid, men det velkendte pandehår fra årtiet kan nu spottes på både den røde løber og i gadebilledet.

Camila Carbello pandehår
Camilla Carbello viste det coole 70’er pandehår ved Grammy awards i år. Foto MEGA

Looket er den perfekte måde at ramme dit ansigt ind uden at skabe en rå kant. Selv om 70’er pandehåret emmer af lette lokker og ingen styling, kræver looket en del arbejde. For at opnå det, skal du bruge en god mousse, der kan give dit hår volumen efter føntørring og et godt serum, så håret ikke ser tørt ud.

3. Pjuskede længder

Det velkendte klassiske pandehår kan være svært at rocke uden den rigtige ansigtsform. De skarpe kanter og tunge lokker gør ansigtet mindre og rammer ind. Men med en rundere form og et mere pjusket look kan frisuren klæde de fleste.

Dakota Johnson pandehår Mega
Dakota Johnson rammer ansigtet let ind med det lidt pjuskede pandehår. Foto: MEGA

Når du styler pandehåret, bør du bruge en paste, som samler hårstråene og ikke fedter din pande unødvendigt til.

Tyndt hår eller tykt hår – det gør en forskel

Hvis du tager højde for din hårtype og med god rådgivning fra frisøren, kan alle få en flot pandehårsfrisure. Hvis du har tyndt og fint hår kommer du aldrig til at kunne have et tungt og skarpt pandehår, men du bør derimod forsøge at gå efter et chikt 70’er look, som er klippet lidt længere og som deles på midten. Dette look er også en mulighed for dig, som ikke er helt klar til at sige farvel til de lange lokker.

Pandehår kræver tid og styling

Inden du sætter dig i frisørstolen, er det vigtigt at huske på, at de fleste pandehårsfrisurer har brug for en kærlig hånd om morgenen. Hvis du vil undgå dit pandehår til, at stå i alle retninger, kræver det lidt ekstra tid og styling om morgenen end du formentlig plejer at bruge. Specielt når du i starten skal vænne dit hår til, at sidde på en helt anden måde end den plejer. F.eks. kan hvirvler og krøller godt kræve lidt flere produkter, inden dit pandehår sidder, som det skal.

Pandehår vi er vilde med

Vi har nedenfor samlet et udvalg af kendisser med frisurer, som giver os lyst til at få pandehår og som er klassiske og  sikre vindere.

Pandehår til alle ansigtsformer

Hvis du er klar til at kaste dig ud i et nyt look guider vi dig til hvilken pandehårs frisure der passer til netop din ansigtsform.

Firkantet ansigtsform

Hvis du har en firkantet ansigtsform, bør du gå efter et blødt snit på dit pandehår. En god ide er, at få din frisør til at efterlade de tunge dele af håret i siden, hvor midten af håret kan være fjeragtige. Dette vil tilføje et blødt element til din firkantede ansigtsform.

Rund ansigtsform

En forsigtig bue på pandehåret vil komplimentere dine bløde og feminine funktioner. Bed din frisør om, at klippe en grafisk buet form, der vil passer din knoglestruktur. Her vil et mere tykt og kontinuerligt pandehår gøre mere indtryk.

Hjerteformet ansigtsform

Skråt pandehår og måske endda lidt pjusket pandehår. Det har en balancerende effekt og trækker opmærksomheden ned og mod øjnene. Dit ideelle pandehår er klippet hvor de korteste hårstrå rammer øjenbrynets bue, og de længste møder det yderste hjørne af dine øjne.

Oval ansigtsform

Gode nyheder til ovale ansigtsformer: stort set alle slags pandehår er gode til dig!
Når det er sagt, kan du med fordel vælge et pandehår med tyndere hårsektioner og dele dit pandehår på midten. På den måde kan du bære pandehåret hvor det er fejet til siden eller hvor det deles på midten.

Lav pande

Et skrånende asymmetrisk cut kan være med til at gøre en kort pande stærkere og mere bestemt. Dette klip er attraktivt for en række ansigtsformer. Hvis du er modig, vil et skarpt og kort pandehår klæde dig, da det vil få afstanden fra dine øjenbryn til din hårlinje til at syne længere.

Høj pande

Har du en høj pande kan du med fordel vælge at dele dit pandehår på midten, da skilningen vil starte et lavere sted end din naturlige hårgrænse, og derved forkorte din pande. Stilens tykkelse skjuler panden, mens den gradvise vinkel åbner op for dit ansigt.

Sådan passer du dit pandehår

Det er ikke nogen hemmelighed, at uanset hårtype skal stort set alle med pandehår sørge for at føntørre det efter hver hårvask. Du får rørt ved dit pandehår mange gange i løbet af en dag, og det er med til at fedte det til. For at sikre, at dit pandehår forbliver et pandehår og ikke sætter sig på en måde som det ikke skal, kan du med fordel føntørre dit hår med en volumengivende spray, efter hårvask. Derefter er det en god idé, at spraye med et produkt på indersiden af dit pandehår.

Psst! Selvom du ikke vasker hår hver dag, så kan du med fordel vaske dit pandehår hver dag, med en mild shampoo, så pande og pandehår ser fint ud.

Produkter du ikke kan undvære

Vi har nedenfor samlet de produkter, som kan redde enhver dårlig hårdag, når pandehåret driller.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (13 votes, average: 3,46 out of 5)
Scroll ned til næste artikel