Pandehår der passer til dig og din ansigtsform

Pandehåret er kommet for at blive. Specielt fordi det kan gå til næsten alt, og fordi der en pandehårsfrisure til enhver smag. Vi guider dig til hvilket pandehår du bør vælge, som passer til dig og din ansigtsform.

Flotte frisure med pandehår
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 5

Om du er til mørkt, tykt pandehår, boheme med pjuskede blonde lokker eller mere klassisk ’Catherine Dutchess of Cambridge looket’. Der er noget for alle. Pandehår kan synes at være en lille hårforandring, men det kan give kant til dit look. Det kan frygtelig nemt gå galt, men det er et utrolig karakteristisk og cool hårvalg, når det er gjort rigtigt.

Tyndt hår eller tykt hår – det gør en forskel

Hvis du tager højde for din hårtype og med god rådgivning fra frisøren, kan alle få en flot pandehårsfrisure. Hvis du har tyndt og fint hår kommer du aldrig til at kunne have et tungt og skarpt pandehår, men du bør derimod forsøge at gå efter et chikt 70’er look, som er klippet lidt længere og som deles på midten. Dette look er også en mulighed for dig, som ikke er helt klar til at sige farvel til de lange lokker.

Pandehår kræver tid og styling

Inden du sætter dig i frisørstolen, er det vigtigt at huske på, at de fleste pandehårsfrisurer har brug for en kærlig hånd om morgenen. Hvis du vil undgå dit pandehår til, at stå i alle retninger, kræver det lidt ekstra tid og styling om morgenen end du formentlig plejer at bruge. Specielt når du i starten skal vænne dit hår til, at sidde på en helt anden måde end den plejer. F.eks. kan hvirvler og krøller godt kræve lidt flere produkter, inden dit pandehår sidder, som det skal.

Pandehår vi er vilde med

Vi har nedenfor samlet et udvalg af kendisser med frisurer, som giver os lyst til at få pandehår.

Pandehår til alle ansigtsformer

Hvis du er klar til at kaste dig ud i et nyt look guider vi dig til hvilken pandehårs frisure der passer til netop din ansigtsform.

Firkantet ansigtsform

Hvis du har en firkantet ansigtsform, bør du gå efter et blødt snit på dit pandehår. En god ide er, at få din frisør til at efterlade de tunge dele af håret i siden, hvor midten af håret kan være fjeragtige. Dette vil tilføje et blødt element til din firkantede ansigtsform.

Rund ansigtsform

En forsigtig bue på pandehåret vil komplimentere dine bløde og feminine funktioner. Bed din frisør om, at klippe en grafisk buet form, der vil passer din knoglestruktur. Her vil et mere tykt og kontinuerligt pandehår gøre mere indtryk.

Hjerteformet ansigtsform

Skråt pandehår og måske endda lidt pjusket pandehår. Det har en balancerende effekt og trækker opmærksomheden ned og mod øjnene. Dit ideelle pandehår er klippet hvor de korteste hårstrå rammer øjenbrynets bue, og de længste møder det yderste hjørne af dine øjne.

Oval ansigtsform

Gode nyheder til ovale ansigtsformer: stort set alle slags pandehår er gode til dig!
Når det er sagt, kan du med fordel vælge et pandehår med tyndere hårsektioner og dele dit pandehår på midten. På den måde kan du bære pandehåret hvor det er fejet til siden eller hvor det deles på midten.

Lav pande

Et skrånende asymmetrisk cut kan være med til at gøre en kort pande stærkere og mere bestemt. Dette klip er attraktivt for en række ansigtsformer. Hvis du er modig, vil et skarpt og kort pandehår klæde dig, da det vil få afstanden fra dine øjenbryn til din hårlinje til at syne længere.

Høj pande

Har du en høj pande kan du med fordel vælge at dele dit pandehår på midten, da skilningen vil starte et lavere sted end din naturlige hårgrænse, og derved forkorte din pande. Stilens tykkelse skjuler panden, mens den gradvise vinkel åbner op for dit ansigt.

Sådan passer du dit pandehår

Det er ikke nogen hemmelighed, at uanset hårtype skal stort set alle med pandehår sørge for at føntørre det efter hver hårvask. Du får rørt ved dit pandehår mange gange i løbet af en dag, og det er med til at fedte det til. For at sikre, at dit pandehår forbliver et pandehår og ikke sætter sig på en måde som det ikke skal, kan du med fordel føntørre dit hår med en volumengivende spray, efter hårvask. Derefter er det en god idé, at spraye med et produkt på indersiden af dit pandehår.

Et genialt produkt til dette formål er Björn Axén Texture Volume Dry Spray, som er en tør og plejende finishspray velegnet til pandehår, som hverken fedter eller kan ses på håret. Den indeholder nemlig både fibre til at give noget fylde og ikke mindst for at give et hold. Et uundværlig produkt til pandehår – særligt hvis man, har lidt finere hår.

Bjørn axen texture dry spray ,´SKØN
Björn Axén Texture & Volume Dry Spray 200 ml. 130 kr. Fås på matas.dk 

Psst! Selvom du ikke vasker hår hver dag, så kan du med fordel vaske dit pandehår hver dag, med en mild shampoo, så pande og pandehår ser fint ud.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 3,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel