Inspiration til efterårets og vinterens perfekte page

Er dine lange lokker blevet slidte efter de mange timer i sommersolen og trænger du til en god gennemklipning, så skal du vælge pagehår. Vi guider dig, og viser vores favoritter. Du bliver helt sikkert overbevist om, at det er det helt rigtige for dig

Hauley Baldwin med pagehår | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 3,60 out of 55 votes, average: 3,60 out of 55 votes, average: 3,60 out of 55 votes, average: 3,60 out of 55 votes, average: 3,60 out of 5

Pagehår er en perfekt frisure til efteråret og vinteren. Det varme sommervejr har sikkert gjort dit hår slidt og tørt, som selv den bedste hårkur ikke kan råde bod på. Kom dine slidte spidser til livs, og giv håret en moderne frisure, som både vil få dit hår til at se -og føles sundere.

Vi har allieret os med Naja Kim Nielsen, frisør og indehaver af Salonen Kimoli, som giver tips til, hvordan du passer bedst på dine lokker samt sine bud på efterårets hotte pagetrends.

Pagetrends til efteråret

Det er vigtigt at understrege, at man altid skal vælge en page, som passer til sin ansigtsform og hårstruktur. Har du naturligt fald i dit hår, men ønsker en frisure, hvor håret skal være helt glat, skal du overveje om du har tiden til at style det hver morgen, før du går ud ad døren.

Glass hair

Du har sikkert set Kim K med denne frisure, men også Kylie Jenner rocker den. Håret er helt glat og klippet meget skarpt. Man kan næsten synes, at det ligner plastik fordi det er så perfekt. Men det er en ret fed page, hvis håret styles rigtigt. Hvis du har fald i dit hår, men ønsker frisuren og ikke har tiden til at svinge glattejernet hver dag, kan en omvendt permanent kaldet en ”Relaxer” være en mulighed, da håret glattes permanent.

Sådan styler du din glass hair page

Brug en god olie og giv håret en masse fugt. Brug også en rigtig god børste, så håret kan blive lagt ned fra bunden af, når du glatter det.

Tilfældig page

Helt modsat glass hair trender den tilfældige page også dette efterår, gerne med et blødt fald. Pagen skal helst styles, som om du ikke har gjort det store, for at den skal sidde som den gør.

Hailey Baldwin | SKØN
Hailey Baldwin – kommende Fru Bieber, elsker den tilfældige page. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA

Sådan styler du din tilfældige page

Lad gerne dit hår lufttørre og brug dit eget fald. Brug eventuelt en texturizing spray som kan give noget volume og hold til håret.

Derfor er en page en god ide

Som Naja understreger er en pagefrisure meget passende til de mørke og kolde måneder i Danmark, da vi pakker os ind i en masse tøj, og derfor nemt kan komme til at gå helt i et, hvis vi oveni købet har et langt tungt hår. Pagen er med til at give mere luft til et meget tildækket outfit, så det hele ikke virker så kompakt. Men som med alle andre frisure kræver en page også pleje og styling.

Najas 3 tips til sundt og velplejet hår

Og så er der lige hvordan du plejer din nye page

1.

Hav værktøjet i orden

Som med alt andet er værktøjet væsentligt for at få det bedst mulige resultat. Invester derfor i godt grej i form af glattejern, en god børste samt styling og hårpleje produkter. Hos frisøren bliver håret sat som du vil have det, top stylet og lækkert gennemfugtet, men skal frisuren holdes, er det vigtigt at du også selv får plejet og stylet derhjemme.

2.

Rens og fugt

For at få mest muligt ud af din shampoo og conditioner kan det være en god ide at supplere vaskerutinen med en afrensende shampoo som det første step. Shampooen sørger for at rense hår og hovedbund i dybden, da den fjerner eventuelle rester fra styling produkter. Brug efterfølgende din almindelige shampoo og husk, at slutte af med en god conditioner. Om dit hår er fint eller kraftigt, er fugt rigtig vigtigt for at få håret til at fremstå sundt og lækkert. Håret kan desuden virke elektrisk i de kolde måneder, som kan være lidt af en udfordring, når du skal style. Håret bliver elektrisk når det er tørt, suppler derfor med en god kur, hvis dit hår trænger til en ekstra omgang fugt.

3.

Beskyt håret mod varmen

Får du klippet en frisure som kræver daglig styling med glattejernet eller føntørren, er det rigtig vigtigt at bruge en god varmebeskyttelse til håret, før du går i gang. Hvis ikke håret får den optimale beskyttelse, kan det til sidst blive så medtaget, som selv den bedste hårkur eller lignende ikke kan råde bod på. I sommerperioden er det vigtigt, at huske på, at bruge produkter med solbeskyttelse i, men i efterår og vinterperioden, er det ikke nødvendigt.

Mange looks og variationer

Når man nævner pagehår, så dukker billedet af det klassiske page op – klippet skarpt til hagen og med lige pandehår. Men i takt med den stigende efterspørgsel på pagehår hos de forskellige frisører, så findes der efterhånden et utal af frisurer, som kan betegnes som pagehår. Moderne pager findes i mange forskellige variationer. Det kan både gå til skuldrene, til hagen, til op over ørerne, være krøllet eller helt fladt.

Hvilken type pagehår skal jeg vælge?

Når du har besluttet dig for, at du godt kunne tænke dig, at kaste dig ud i en flot page, så hav din ansigtsform med i tankerne. Det er nemlig ikke alle typer af pagehår, som passer til alle. Tænk på at vælge en frisure, som fremhæver alle dine yndlingstræk i dit ansigt, samt skjuler det, som du ikke er så vild med.

Pagehår - grafik, som viser længder til hovedform

Rund form:

Hvis dit ansigt har en rund form, så bør dit pagehår ikke være kortere end til hagen og gerne lidt længere, da håret ellers kan komme til at ligne en hjelm.

Aflang form:

Hvis dit ansigt derimod er aflangt, så burde håret klippes til hagen for at skabe mere bredde.

Ovalt eller hjerteformet:

Hvis din ansigtsform er oval eller hjerteformet, så kan du godt give den gas og klippe håret op til ørerne og over.

Krøllet hår:

Hvis du har krøllet hår, så behold lidt af længden og lad ikke dit hår være kortere end 5 cm under hagen. Du kan også vælge at klippe dit hår i etager for at give din page fornemmelse af længde.

Glat hår:

Har du glat tyndt hår, så vil dit hår få fylde og se ud af mere, hvis du klipper den kort. Undgå for mange etager, så ser det hurtigt meget sjasket ud, at se på.

Pagehåret går bestemt ikke af mode lige foreløbig. Hvis du er i tvivl om hvilken form for pagehår, som passer bedst til din ansigtsform, så kan din frisør helt sikkert hjælpe dig på vej.

Pagehår vi er vilde med

Hav med i overvejelserne

Hvis du står og overvejer at få pagehår, så er der nogle ting, som du skal have med i overvejelserne. Korthårede frisurer kræver nemlig meget vedligeholdelse. Dit pagehår kan hurtigt komme til at se sjusket ud, så det er vigtigt, at få det trimmet jævnligt. Hvis det ikke skræmmer dig, så hop med på bølgen – og gør som de kendte!

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 3,60 out of 5)
Scroll ned til næste artikel