På med masken

Ansigtsmasker hitter som aldrig før, fordi de er geniale til at ramme din huds specifikke udfordringer som tørhed, urenheder og synlige porer. Men hvilke skal du vælge, og hvordan skal du bruge dem? Bliv lidt klogere her.

maske
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Er du i tvivl, så læg en maske, din hud vil takke dig for at få lidt ekstra fugt, blive renset i dybden eller noget helt tredje.

Til en tør hud

Er du også en af de “superheldige” med tør hud, kender du sikkert til følgende gener: rødlige og irriterede plamager samt kløende og til tider skællende hud. Der kan være flere grunde til, at du lider af tør hud, men det kan ligge i generne, hvorfor mange faktisk arver det. Men der er masser af hjælp at hente, så du kan fugte og pleje den tørre hud.

Plaisir Scrub Away Face Mask 100 ml 80 kr. Fås her på matas.dk

Ansigtsmasken til dig: Plaisir Scrub Away Face Mask. Denne ansigtsmaske er en scrub, som nænsomt fjerner de døde hudceller. Når de døde hudceller er fjernet, efterlader det den rene hud glat og blød, da masken består af vulkansk perlite, avocadosmør, lakridsekstrakt, allantoin og glycerin, som tilføjer fugt og beroliger huden

Du kan anvende masken på to måder:

  • Påfør masken, lad virke 5-10 minutter, fugt huden let, skrub med cirkulerende bevægelser, skyl af.
  • Påfør masken, skrub med lidt vand og cirkulerende bevægelser, lad sidde 5-10 minutter, skyl af.

Vidste du, at …
ansigtsmasker har været anvendt i tusinder af år? Cleopatra var efter sigende glad for at bruge en maske af æggehvide i ansigtet.

Til en uren hud

Oftest hører man om, at det er den unge hud, som lider af urenheder, hudorme og grove porer, men egentlig er det et problem, mange kvinder døjer med uanset alder. For at komme den urene hud til livs kan du benytte en ansigtsmaske, der renser huden i dybden og reducerer den overskydende fedtproduktion.

Plaisir Peel Off Face Mask 100 ml 80 kr. Fås på matas.dk

Ansigtsmasken til dig: Plaisir Peel Off Face Mask. Masken er effektiv til at minimere og forebygge den fedtede hud, hvor hudorme, urenheder samt store porer gerne holder til. Netop Plaisirs Peel Off Face Mask er en god kombination af sort kaolin-ler og glycerin, som renser huden i dybden og efterlader den ren og blød med en opfrisket fornemmelse.

Sådan bruger du masken: Påfør et jævnt lag på urene områder i T-zonen (næse, pande og hage). Lad masken virke i 25-30 minutter, til den er helt tør, og træk herefter forsigtigt masken af. Brug den et par gange om ugen for at få det mest optimale resultat.

Tip! Du kan sagtens bruge flere masker på én gang. Påfør eksempelvis en maske til uren hud i T-zonen, mens du lader resten af ansigtet labbe en fugtmaske i sig.

Til en hud i vitaminmangel

Hvis din hud mangler vitaminer, kan den både virke tør, slap og ujævn, og selv om du også kan styrke huden indefra, kan du give den et ordentligt boost med en vitaminfyldig ansigtsmaske – her kan en effektiv gelemaske være din løsning.

My Moments Boosting Vitamin Gel Mask 130 kr. Fås her på matas.dk

Ansigtsmasken til dig: My Moments Boosting Vitamin Gel Mask. Ansigtsmasken er en frisk og let gelemaske med rene vitaminekstrakter, der modvirker ældningstegn og booster huden. Grunden til, at masken booster huden og modvirker ældningstegn, er, at den indeholder økologisk rosenekstrakt og aloe vera, hudfornyende A- og B3-vitamin, et højt indhold af E-vitamin, ekstrakt fra grøn te samt C- og E-vitamin.

Sådan bruger du masken: For at få det bedste resultat skal du bruge masken en til tre gange om ugen, hvor du påfører et godt lag på ren, tør hud. Herefter lader du den sidde i 10-15 minutter, hvorefter du tørrer overskydende gele af.

Psst! Glem ikke din hals og huden på dit bryst, når du påfører en ansigtsmaske. Disse områder kan have lige så meget brug for fugt, pleje og rens, som dit ansigt har.

Til en udsat hud

Er din hud udsat for de udtørrende, skadelige luftradikaler, eksempelvis hvis du bor i en storby med meget trafik- og fabriks-os, kan du med fordel bruge en effektiv fugtmaske med gode antioxidanter, der beskytter huden.

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Fugtmaske er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Fugtmaske 100 kr. Fås her på matas.dk

Ansigtsmasken til dig: Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Fugtmaske. Den her maske er fyldt med fugtgivende ingredienser som glycerin, betain og økologisk aloe vera, og for at huden får den beskyttende effekt, er der tilføjet antioxidanter som E-vitamin og blødgørende shea butter.

Sådan bruger du masken: Påfør masken i et tykt lag på din rene hud, og lad den virke i 15-20 minutter. Hvis der er overskydende creme, kan du fjerne det med en vatrondel, men ellers skal du ikke vaske den af.

Til en fedtet hud

Det er de færreste, der går gennem livet uden at have haft følelsen af en fedtet hud. En fedtet hud bunder i, at hudens talgkirtler producerer for meget olie, og derfor kommer den til at syne fedtet, hvilket bliver udløst af stress, usunde vaner som mangel på søvn eller fed mad, og sågar hormonerne kan have en finger med i spillet.

My Moments Clarifying Deep Cleansing Coal Mask 130 kr. Fås her på matas.dk

Ansigtsmasken til dig: My Moments Clarifying Deep Cleansing Coal Mask. Masken er en dybderensende en af slagsen, da dens hovedingrediens, kul, renser for urenheder samt plejer huden, så den bliver efterladt fugtmættet, blød og ikke mindst ren. Det sjove ved denne maske er naturligvis dens høje indhold af kul, men det er et effektivt middel, da den hjælper med at absorbere toksiner, forurening og urenheder fra huden.

Sådan bruger du masken: Påfør masken i hele ansigtet 1-3 gange ugentligt, på nær ved øjnene, og lad den virke i 10-15 minutter. Herefter fjerner du masken med lunkent vand.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel