Sådan lægger du makeup, der passer til din øjenform

Er du i tvivl om hvordan du skal lægge en makeup, som passer godt til din øjenform? Her får du derfor et par tips til, hvordan du kan fremhæve eller underspille dine træk og skabe en fin balance i sit look.

kaia gerber øjenmake der passer til øjenform | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5

Du skal selvfølgelig lægge den øjenmakeup du har lyst til. Men hvordan du lægger din øjenskygge og øjenmakeup, kan hjælpe dig, hvis du foreksempel drømmer om at åbne dit øje lidt mere, skabe illusionen af mere tætsiddende øjne eller måske noget helt tredje.

Sådan tager du højde for din øjenform

Jeg har taget udgangspunkt i de otte mest normale øjenformer, og måske vil du opleve, at dine øjne er en kombination af flere forskellige former. prøv dig frem, leg med lys og skygge, og find det look, som du synes klæder dig bedst.

Nedadvendte øjne:

Dine ydre hjørner af øjet vender en smule nedad.

nedadvendte øjne med makeup | SKØN
Tips til at balancere: Læg gerne en flydende eyeliner hvor du lader ‘vingen’ gå en smule opad i yderste øjenkrog. Du skal altså ikke følge øjets form, men snyde det opad. Du kan også lægge en lys øjenskygge midt på øjet, derefter en lidt mørkere farve fra midten og ud og så en endnu mørkere farve yderst på øjenlåget. Det er her vigtigt, at du trækker den mørke skygge lidt op i siderne for at løfte øjet.

Glatte øjenlåg:

Du har ingen synlig globelinje og ikke ret meget øjenlåg sammenlignet med resten af dit øje og huden omkring.

glatte øjenlåg
Tips til at balancere: Læg en lys skygge/highlighter under brynet og på det meste af den hud, du kan se, når øjet er åbent. Mens du har åbne øjne, afmærker du med din valgte øjenskygge, hvor du gerne vil have, at øjenskyggen skal kunne ses. På den måde ved du, hvor langt op du skal lægge din øjenskygge. Læg eventuelt lidt sort liner langs den øverste vippekant, og tvær den ud en smule, så stregen ikke bliver for hård.

Tunge øjenlåg:

Dine øjenlåg er skjult af hud fra den øvre del af dit øjenlåg.

øjenmakeop til tunge øjenlåg | SKØN
Tips til at balancere: Tunge øjenlåg kan godt gemme øjnene lidt, og det gælder derfor om at gøre dine øjne så synlige som muligt. Brug en lys øjenskygge/highlighter under brynet og i inderste øjenkrog. Læg herefter en lidt mørkere skygge på den del af øjenlåget, som egentlig er dækket af hud. Læg den op til globelinjen, og blend farverne sammen. Du kan også sagtens bære en eyeliner, så længe den ikke bliver for tyk.

Fremtrædende øjne:

Ser man dine øjne i profil, vil man se, at de træder frem fra dit ansigt. Du har derfor både øjenlåg over og under dit øje.

makeup til fremtrædende øjne | SKØN
Tips til at balancere: For at få dine øjne til at syne mindre fremtrædende kan du lægge en relativt mørk øjenskygge på hele dit øjenlåg, fra vippekanten og op til globelinjen og under øjet. Blend ud med en highlighter i inderste øjenkrog for at lysne øjet op.

Dyb globelinje:

Du har en meget tydelig globelinje og masser af synligt øjenlåg. Dette øjenlåg kan virke lidt ‘hult’.

makeup til øjenform med dyb globelinje | SKØN
Tips til at balancere: Med denne skarpe globelinje og masser af glat hud og synligt øjenlåg bliver man nemt fristet til at give den gas. Det kan du også sagtens, men en god idé er at undgå for meget mørk skygge i globelinjen. Brug en mørk skygge langs vipperne eller en eyeliner, som du tværer let ud med en pensel, og læg en lysere skygge på resten af øjenlåget.

Øjne, der sidder langt fra hinanden:

Afstanden mellem dine øjne er længere end bredden på et øje.

makeup til øjne der lsidder langt fra hinanden | SKØN

Tips til at balancere: Undgå highlighter i indre øjenkrog, da dette blot får dine øjne til at syne længere fra hinanden. Læg hellere en mørk skygge på hele øjenlåget fra inderste til yderste øjenkrog op til globelinjen, hvor du blender den godt ud, specielt inde ved næsen. Brug eventuelt en smule lysere skygge i yderste øjenkrog for at blende den mørke nuance lidt ud. Afslut med en flydende eyeliner langs den øverste vippekant og helt ind i øjenkrogen.

Tætsiddende øjne:

Afstanden mellem dine øjne er kortere end bredden på et øje.

makeup til øjne der sidder tæt på hinanden | SKØN
Tips til at balancere: For meget mørk/sort skygge vil få dine øjne til at syne mindre og tættere. Sørg for at lysne op med lyse farver, og brug gerne masser af highlighter i din inderste øjenkrog og under brynet. Læg eventuelt en helt tynd liner kun over øjet for at give intensitet til dine vipper.

Mandelformede øjne:

Dine øjne er velbalancerede og dine ydre hjørner af øjet vinkler en smule opad.

øjenmakeup til dig med mandelformede øjne
Tips til at balancere: Du kan bære alle typer øjenmakeup. Heldige dig!

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel