Niacinamid – Multitaskeren, der fikser alt

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så det skal du kende!

produkter med niacinamid
Så godt kan andre lide artiklen:
8 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 5

Måske er det først inden for de sidste par år, at du er stødt på stjerneingrediensen niacinamid, når du har læst om hudpleje, men faktisk er niacinamid bare det fancy ord for et B3-vitamin, som i mange år har været en yndet ingrediens i cremer og sera, da den er en effektiv multitasker, der kan fikse stort set alle hudproblemer. Mere om det om lidt.

Niacinamid = B3

B3 er et vigtigt næringsstof, der, sammen med de syv andre B-vitaminer, spiller en central rolle i alle vores biologiske processer i kroppen. Zoomer vi ind på B3, altså niacinamid, sikrer det, at vores DNA er stabilt og ikke går i stykker, og for at blive i hudplejeuniverset, er B3 også afgørende for hudens generelle sundhed.

Vigtig for hudens sundhed

Spiser du en varieret kost, får du med stor sandsynlighed den mængde B3, kroppen og huden har brug for, men vil du være sikker på, at du sætter mere målrettet ind mod specifikke hudproblemer, har forskning vist, at B3 også bør påføres direkte på huden. Derfor er niacinamid blevet en mere og mere populær ingrediens i alt lige fra sera, fugtighedscremer, eksfolieringer, masker, foundations og primers.

Psst! B3 findes i proteinholdige fødevarer og gode kilder er fisk, fjerkræ, kød, fuldkornsprodukter, avocado, jordnødder og grønne ærter. B3 i din hudpleje er dog lavet syntetisk på laboratoriet.

5 med niacinamid

Løser alle hudproblemer

Som en schweizerkniv i dit hudplejearsenal kan niacinamid som sagt løse rigtig mange af de hudproblemer, du end måtte døje med, og det har vist supergode resultater på akne, rødme og rosacea, tørhed, manglende elasticitet, rynker og linjer, forstørrede porer, hyperpigmentering og gulnet, trist hud. Det ekstra gode ved niacinamid er, at det er en effektiv ingrediens, som huden nemt tolererer og tager til sig. I modsætning til for eksempel A-vitamin, behøver du med niacinamid altså ikke at bekymre dig om en ingrediens, der kan gøre din hud lysfølsom og irriteret, og som din hud skal vænne sig til gradvist. Derimod skal du dog bekymre dig om mængden af niacinamid i det produkt, du køber – især hvis du vil opnå resultater.

Mængden betyder noget

Ifølge den amerikanske hudlæge Leslie Baumann bør der være minimum to procent niacinamid i et hudplejeprodukt, før det batter noget, og skal du tackle hyperpigmentering og seriøst solældet hud, bør koncentrationen være minimum fem procent. Men husk altid, at ingen ingredienser kan udrette mirakler på egen hånd. Bruger du niacinamid giver det derfor god mening at supplere med andre aktive ingredienser. Prøv for eksempel et serum med hyaluronsyre, der, som Batmans Robin, er et hjælpsomt sidekick, der øger hudens modtagelighed og får niacinamid til at performe endnu bedre.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (8 votes, average: 4,25 out of 5)
Scroll ned til næste artikel