Mission forårslækker hud

En sund og smuk hud, der stråler af friskhed, er indbegrebet af en forårslækker hud, og heldigvis skal der bare et par enkle rutiner til at nå målet – læs selv her.

Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5

Føler du, at din hud er blevet kedelig og grå, at se på i vintermånederne? Så kan den have brug for en opfriskning, hvor du gennemfugter huden og giver den nyt liv. Det er nemlig nu, du skal lægge forarbejdet ind, hvis din hud skal stå skarpt i solen.

1. Få friskheden frem i din hud

Måske er du allerede inde i en god vane med at eksfoliere et par gange om ugen, men her på kanten til sommer, begynder vi at vise mere og mere bar hud. Derfor er der ingen vej udenom, hvis du vil kunne fremvise en hud, der stråler af friskhed. Når det gælder ansigtet, skal du som altid være nænsom og holde dig til milde scrubs (designet til ansigtet) eller enzympeelinger. Kroppen kan sagtens tåle lidt mere, og her kan du et par gange om ugen give den gas med en plejende eller kaste dig ud i tørbørstning, som virkelig får gang i blodcirkulationen og gør det af med de døde hudceller, der gør huden så trist og mat at se på.

2. Tag lettere på det

Det lunere vejr kalder ikke just på tykke sweatre – det samme gælder din hud, som ofte har det meget bedre, når du pakker de fede cremer og den tunge makeup væk om foråret og sommeren. Når temperaturerne og luftfugtigheden stiger, producerer din hud nemlig mere talg. Derfor kan du med fordel skifte til lette fugtighedscremer og sera, milde renseskum og BB-cremer for en mere frisk og forårslækker hud.

rensepleje til hud
Matas Mild Rensemousse uden parfume, 150 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

3. Én gang til for prins Knud

Det kan ikke siges ofte nok: En sund og frisk forårshud forbliver kun sund og frisk, hvis du beskytter den med SPF! Medmindre du skal opholde dig længere tid i solen, er en farvet dagcreme med SPF 15 et rigtig godt valg til hverdag. Du får både en flot og ensartet hudtone og den vigtige beskyttelse mod uva- og uvb-stråler. Vær dog omhyggelig og gavmild med påføringen. Du skal faktisk bruge det, der svarer til en teskefuld, hvis du skal opnå SPF 15. Er du i tvivl, om du får nok produkt på, eller foretrækker du et lidt mindre ʻmakeuppet’ look, er det altid en god idé at supplere med en decideret solcreme under din BB-creme eller din makeup på den her tid af året.

Glem endelig ikke hals og bryst, når du påfører solbeskyttelse i hverdagen. Hænder og læber er også meget udsatte områder, så smør overskydende solcreme på hænderne, og husk læbepomade med SPF.

4. Bliv knopperne kvit

Føles huden bag på dine overarme som sandpapir på grund af irriterende og synlige knopper, og afholder det dig fra at vise bare arme i toppe og kjoler, så læs med her. For selv om knopperne, som går under navnet keratosis pilaris, oftest er genetisk betinget og ikke kan ʻhelbredes’, er der alligevel noget, du kan gøre for at komme dem mere til livs. Du bør undgå at vaske huden i parfumeret og udtørrende sæbe, men i stedet skrubbe huden blidt og smøre den med karbamid-creme. Karbamid opløser nemlig ʻbulerne’ i huden, og ʻpeeler’ det øverste hudlag kemisk, så symptomerne på knopperne bliver minimeret. Derudover kan du glæde dig over, at sol og sommer har en helt naturlig gavnlig effekt på knopperne, og de desuden forekommer i mindre grad med alderen.

lotion til hud
Matas Carbamid Fugtighedslotion 10%, 500 ml, 55 kr. Fås på matas.dk

50 % af de danske kvinder døjer med irriterende knopper i en eller anden grad bag på overarmene.

5. Vi har din hud på ryggen

Har sommerens snarlige strandture motiveret dig til at skrue mere op for træningen, så vær opmærksom på, at du muligvis får mere end en fit bikinikrop med i købet. Du kan nemlig komme til at forværre urenhederne på din ryg, hvis du ikke tager visse forbehold:

  • Gå i bad lige efter træningen. Er det ikke muligt, så tag meget gerne din sports-bh af med det samme. På den måde kan din hud kan få luft, og tør gerne huden af med en renseserviet.
  • Skift den stramme træningstop ud med et løsere fit – og gerne i bomuld. Det giver huden mulighed for at ånde.
  • Når du går i bad, så bekæmp de urenheder, du måtte have, med en bodywash eller et renseprodukt med tea tree oil eller glykol- eller salicylsyre. Ingredienserne virker antibakterielt og tackler og renser problemhud uden at udtørre.
renseservietter makeupfjerner
Matas Renseservietter til tør hud, 25 stk., 30 kr. Fås på matas.dk

6. Flot glød uden sol

Ingen forårsfrisk hud uden lidt fin kulør i kinderne og på kroppen, og her må du hellere end gerne snyde! Det betyder selvfølgelig brug af selvbruner, for det er den mest skånsomme facon at opnå en flot glød på få timer. Der findes flere forskellige typer selvbrunere, og hvilken slags du vælger, afhænger i sidste ende af smag og behag og dit behov. Her har vi udvalgt tre af sæsonens nyheder, som alle bærer Svanemærket og dermed både tager hensyn til din hud og miljøet.

Serviet

Giver dig en flot og naturlig sommerglød efter cirka fire timer. En serviet rækker for eksempel til ansigt, nakke og hals og er nem at bruge. Produktet fordeles og absorberes hurtigt i huden og er både uden parfume og den gennemtrængende selvbrunerlugt.

Matas Selvbruner Serviet uden parfume 1 stk., 10 kr. Fås på matas.dk

Mousse

Giver din hud en naturlig og jævn sommerglød i løbet af en til to timer. Moussen er let at fordele og trænger hurtigt ind i huden. Den styrker og plejer også huden takket være algeekstrakt, økologisk aloe vera, glycerin og E-vitamin, og så er den parfumefri og derfor god til den ekstra sensitive hud.

mousse selvbruner
Matas Natur Selvbruner Mousse uden parfume, 150 ml, 100 kr. Fås på matas.dk

Spray

Giver dig øjeblikkeligt en flot og naturlig sommerglød takket være sprayens karamelfarve. Selvbruneren udvikler sig til en smuk glød efter bare få timer. Sprayen er let at anvende og absorberes hurtigt, og så giver den fugt og beskyttelse til huden med pentavitin, antioxidativ E-vitamin og glycerin.

Matas Selvbruner Spray Instant Light, 200 ml, 80 kr. Fås på matas.dk
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel