Mineralfoundation – Når makeup skal se naturlig ud

Mineralske foundations, det vil sige foundations i pudderform, har længe været en stor trend, for de er nemme at bruge, giver et naturligt look og efterlader huden med en sund glød. Vi guider dig til hvordan du bedst bruger dem, og har testet fem af slagsen.

Mineralfoundation
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5

Mineralfoundation er genial til at skabe et lækkert, naturligt look, men det kræver den rette påføring for det bedste resultat. Snup vores lille lynguide, så du kan lære at mestre mineralerne.

Sådan bruger du din mineralfoundation – rigtigt!

  1. Hav værktøjet i orden! Allier dig gerne med en såkaldt kabuki-børste – den lille, “fede” børste, hvor hårene sidder tæt i en runding, som gør, at den nemt opfanger pudderet, så du kan få en ensartet og mere intens dækning.
  2. Hvis din mineralfoundation har en løs tekstur: Start med at slå en lille smule af pudderet ud i låget. Husk, “less is more” i den her rutine. Du kan altid påføre mere og bygge farven op.
  3. Kør kabuki-børsten godt rundt i pudderet i låget, og slå forsigtigt det overskydende pudder af ved at støde børsten forsigtigt ind på låget, inden du sætter børsten op til huden. På den måde undgår du at få for meget produkt på ved første strøg, så hellere bygge op gradvist.
  4. Hvis din mineralfoundation har en fast tekstur: Stryg din kabuki-børste blidt rundt i pudderet, og du er klar til at påføre.
  5. Påfør nu din mineralfoundation med cirklende bevægelser, så mineralerne i produktet kan arbejde sig godt ind i huden og lægge sig naturligt. Start med T-zonen, og arbejd dig udefter.
  6. Husk at påføre din mineralfoundation helt ned til brystet, og glem heller ikke øreflipper og øjenlåg (sidstnævnte får faktisk også din øjenskygge til at sætte sig bedre).
  7. En mineralfoundation skal bygges op gradvist i lette lag – gentag derfor påføringen, indtil du har opnået den ønskede dækning.
  8. Døjer du med små urenheder eller røde pletter, du gerne vil have dækket yderligere, så gå efter med en lille, fast makeuppensel. Dup lidt mineralfoundation ind på de ønskede områder som en concealer, og husk at tone ud for naturlige overgange.
  9. Afslut looket med blush, som du lægger på æblets kind og i en C-form op til tindingen. Ton ud for bløde overgange. Læg eventuelt også lidt bronzer på panden, næseryg, kinder og hage.

Psst! Mineralske foundations er typisk baseret på mineraler som mica, der giver den lysreflekterende effekt, samt zinkoxid og titaniumdioxid, der virker solbeskyttende og har beroligende effekt. Mineralerne bliver fremstillet ved en særlig knusningsproces.

Vi tester 5 mineralfoundations

Der findes efterhånden ikke et mærke, som ikke har en mineralfoundation. Priserne varierer meget,  men dyrt behøver ikke nødvendigvis at være bedre. Vi har testet fem forskellige pudderfoundations, og du kan læse resultatet her

1. Tromborg Mineral Foundation

Tromborg Mineral Foundation, 8 gr., 360 kr.

Sådan føles den at bruge:

Den er i løs pudderform og er både nem at slå ud i låget og påføre. Brug gerne en lille, kompakt kabuki-børste, der egner sig til mineralsk foundation.

Sådan lægger den sig på huden:

Den blender godt ind i huden og kan nemt bygges op for en mere dækkende effekt, hvis du for eksempel har meget mørke pletter. Den føles vægtløs på huden og giver en fin naturlig glød.

Sådan holder den:

Den har en lang holdbarhed, og selv om du er ude i vind og vejr, hvor sart hud ellers kan have tendens til at blusse op, går det ikke ud over resultatet.

Fordele/ulemper:

Også velegnet til problemhud takket være sit høje indhold af mineraler, som virker helende. Den tilstopper ikke porerne og har SPF 15. Fordi den er løs, kan den godt svine lidt, når du påfører.

2. Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Nilens Jord Mineral Foundation Compact, 9 g, 280 kr.

Sådan føles den at bruge:

Fordi den er fast i formen, er den ret nem at arbejde med, for den drysser ikke. Du kan bruge både en svamp eller en kabuki-pensel og påføre i cirkulære bevægelser for det bedste resultat.

Sådan lægger den sig på huden:

Teksturen bliver blød, når produktet rammer huden, og den nærmest smelter ind. Dækkeevnen er god, og takket være knuste halvædelsten topaz og quartz får du en fin naturlig glød.

Sådan holder den:

Den holder hele dagen, men skal du videre ud om aftenen, kan du oplagt give huden et lille touch-up for optimal dækning.

Fordele/ulemper:

Fordi den er fast i teksturen, er den ideel at have med på farten, hvis du ønsker touch-ups i løbet af dagen. Indeholder ikke parfume, æteriske olier eller parabener.

Psst! Mineralske foundations er ikke mere naturlige end så meget andet makeup, men fordi flertallet ikke indeholder irritanter som konserveringsmidler, talkum, mineralske olier, parabener og parfume, er de særligt velegnede til en sensitiv hud og hud med tendens til acne.

3. Nude by Nature Loose Powder Foundation

Nude by Nature Loose Powder Foundation, 10 g, 270 kr.

Sådan føles den at bruge:

Designet er meget brugervenligt, og det er derfor nemt at få den rette mængde produkt op på penslen, uden at det drysser over det hele.

Sådan lægger den sig på huden:

Den føles vægtløs på huden, men du kan sagtens bygge den op, hvis du vil have højere dækkeevne. Som udgangspunkt er den god til at ensarte hudtonen, skjule små skønhedsfejl og give glød.

Sådan holder den:

Hvis du blot lægger et helt fint lag til at starte med, kan du godt få brug få en genopfrisker i løbet af dagen, hvis du døjer med røde pletter og ujævn hudtone.

Fordele/ulemper:

Den indeholder mange plejende ingredienser som eksempelvis C-vitamin fra den australske kakadu-blomme. Er helt fri for syntetiske ingredienser, silikone, talkum, ftalater, parfume og parabener.

Tip! Er du alligevel kommet til at påføre for meget pudderfoundation, kan du forsigtigt duppe en Kleenex over ansigtet for at fjerne det overflødige.

4. Gosh Mineral Powder

Gosh mineral powder
Gosh Mineral Powder, 8 g, 130 kr.

Sådan føles den at bruge:

Dette er et mineralpudder, men du kan sagtens bruge produktet på samme måde som de andre mineralprodukter i den her test. Vær dog påpasselig med mængden, for den farver ekstremt meget.

Sådan lægger den sig på huden:

Til dig, der ønsker en mat finish og virkelig høj dækkeevne, er det her mineralpudder optimalt. Husk dog, at lidt rækker langt, og påfører du for meget, kan du hurtigt få et lidt pudret look.

Sådan holder den:

Den holder hele dagen, men har du tendens til mange linjer og tørre områder, kan pudderet godt sætte sig her og fremhæve i stedet for at minimere.

Fordele/ulemper:

Har en ekstremt høj dækkeevne, men qua teksturen egner det sig nok bedst til en ung hud uden for mange linjer. Er uden parfume og parabener – og er ret god til prisen.

Vidste du, at …
den allerførste mineralske pudderfoundation blev lanceret i midt 1970’erne af Bare Escentuals, som i dag bare hedder BareMinerals?

5. BareMinerals Mineral Veil

BareMinerals Mineral Veil, 8,5 g, 419 kr.

Sådan føles den at bruge:

Du fornemmer ikke rigtig, at du faktisk lægger en mineralfoundation. Den har nemlig en superluftig konsistens og er derfor meget medgørlig.

Sådan lægger den sig på huden:

Den tilpasser sig din naturlige hudtone med det samme og lægger sig som et fint og blødt slør hen over ansigtet.

Sådan holder den:

Den usminkede, “airbrushede” finish holder i timevis, men hvis du har tendens til ujævn hudtone og urenheder og har brug for mere dækkeevne, bør du bruge en fast foundation først.

Fordele/ulemper:

Den er hudvenlig og kan bruges på selv den mest sarte hud. God til fedtet hud, da den absorberer hudens overskydende olier. Den er komplet fri for talkum og konserveringsmidler. Dog lidt dyr.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel