5 tips til at undgå kruset hår

Kruset hår kræver særlig pleje, hvis håret skal blive smukt og glansfuldt igen. Det prisvindende hårplejebrand John Frieda har, hvad der skal til, med deres serie Frizz Ease Miraculous Recovery, som alle, der døjer med kruset hår, må eje.

kruset hår john frieda
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5

Rigtig mange døjer med kruset hår, som kan skyldes brug af varme stylingredskaber, slitage og vind og vejr. Uanset hvorfor dit hår bliver kruset, handler det om, at håret bliver drænet for fugt og forsøger at optage fugten fra dine omgivelser, hvilket får det til at svulme ukontrolleret op.

Ekstra fugt til vinterhår

Netop nu er det sæson for kruset hår. Vintervejret betyder nemlig, at vi i højere grad udsættes for ekstrem lav luftfugtighed og det kombineret med et ultratørt indeklima på grund af radiatorvarme er bare en skidt cocktail for vinterlokkerne, som kvitterer med at blive en kruset affære.

Men det er der heldigvis råd for. Du kan nemlig sørge for at fugtmætte håret med den rette pleje og vælge produkter skabt til et dehydreret, skadet og kruset hår. Og det er her, John Friedas nye Frizz Ease Miraculous Recovery kommer på banen. Serien består af fire nemme trin, der tilsammen sørger for, at du igen får et fugtmættet, glansfuldt og sundt vinterhår.

Et dobbeltværn mod kruset hår

Amino complex er en af ingredienserne i Frizz Ease Miraculous Recovery-shampooen, som er yderst effektiv mod skadet og kruset hår. Shampooen bruger du i vådt hår og skylles ud efterfølgende. Brug derefter Frizz Ease Miraculous Recovery-conditioner, og lad den virke i to minutter, inden du skyller den ud.

Husk at bruge conditioner ved hver hårvask, da det er den, der opretholder et gennemfugtet hår, som er vigtigt i bekæmpelsen af det krusede hår.

Mirakelkur med avokadoolie

Forkæl dine lokker ekstra med en hårmaske. Den unikke formel med mælkesyreprotein, E-vitamin og avocadoolie reparerer skader på håret, og med dens olier sørger den for at give et fugtboost til dit dehydrerede og krusede hår.

Påfør produktet i rent håndklædetørret hår med fokus på rødderne, og lad det sidde i tre til fem minutter, hvorefter du skyller ud.

john-frieda-deep
John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery Deep Conditioner Mask, 150 ml, 90 kr. Køb den her

Forhindrer vejr-relateret krus

Giv det krusede og tørre hår ekstra fugt ved at bruge et serum. Du kan både påføre serummet i vådt og tørt hår, hvis du eksempelvis oplever, at håret i løbet af dagen får tendens til krusen.

Påfør serummet fra midten af hårlængden ud i spidserne, da det er her, håret er mest porøst og skrøbeligt og derfor ofte her, at håret har størst tendens til at blive kruset. Skyl ikke serummet ud igen, men lad det sidde og virke.

johnfriedaserum
John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery Crème Serum, 50 ml, 130 kr. Tip! Dette serum er også yderst effektiv til behandling af spaltede spidser.

Vidste du, at …
John Frieda er en britisk frisør, som åbnede sin første salon i London i 1960’erne, og i 1979 begyndte han at sælge sine første hårplejeprodukter i England?

5 tips til at komme kruset hår til livs

 1. Pas på med at børste håret

  Det er OK at børste håret, men overdriv ikke. Måske har du hørt, at det er skadeligt for håret at børste det, mens det er vådt, men faktisk er det modsatte tilfældet, hvis du har problemer med kruset hår.

 2. Husk Balsam

  Når du vasker håret, skal du huske altid at slutte af med en balsam. Du ville jo heller aldrig rense dit ansigt uden at slutte af med en creme. Balsammen giver fugten og smører hårstråene, som dit hår især har behov for, hvis du lider af kruset hår. Det anbefales også, at du bruger en kur en gang om ugen, hvis dit hår er umedgørligt.

 3. Spar på hårvasken

  Vask kun dit hår to til tre gange om ugen. Din hovedbund producerer nemlig naturlige olier, som giver dyrebar fugt til dit hår, som fjernes, når du vasker håret. Undgå også at vaske dit hår i for varmt vand, da det er med til at udtørre dit hår yderligere.

 4. Drop håndklæden

  Undlad at tørre vådt hår med et håndklæde, da de gnidende bevægelser er en sikker vej til kruset hår. Brug i stedet stof af mikrofiber eller bomuld til at opsuge den overskydende væde.

 5. Pas på føntørreren

  Undgå at udsætte dit hår for alt for meget varmepåvirkning. Drop eventuelt føntørreren, og lad dit hår lufttørre i stedet. Det tip er især optimalt, hvis du kan vaske håret om aftenen og således ikke skal direkte ud i kulden. Kan du ikke undvære hårvasken om morgenen, så husk altid at benytte et varmebeskyttende produkt, inden du føner og eventuelt styler håret med et glattejern.

 

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel