Kompliments-undersøgelsen 2016, det viste tallene

Danske kvinder er bedre til at give komplimenter, end man måske skulle tro. Alligevel har hver femte kvinde ikke fået et kompliment de sidste tre måneder. Det viser SKØNs undersøgelse blandt mere end 1200 danske kvinder.

Komplimentsundersøgelsen 2016
Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5

På SKØN vil vi gerne slå et slag for at alle kvinder er skønne, og at vi skal huske at komplimentere hinanden for det. Det skaber glæde og overskud i hverdagen og giver god energi. Men hvor gode er vi egentlig til at give komplimenter? Vi har spurgt over 1.200 danske kvinder, og her er hvad i svarede.

Vi får overskud af at give og få komplimenter

Næste gang du har en dårlig dag, så skulle du overvej at give et kompliment eller rose en veninde, en kollega eller måske en helt fremmed, når du er ude at handle. For det giver øget glæde og overskud både at give og få et kompliment. I vores undersøgelse siger 85 procent af de adspurgte kvinder, at de føler øget glæde og overskud, når de MODTAGER komplimenter fra en anden kvinde. Og hele 79 procent får den samme følelse, når de GIVER et kompliment.

 

Hver femte kvinde får sjældent et kompliment

Langt de fleste kvinder giver komplimenter til andre kvinder hver uge. Men der er nogen som må bade i komplimenter for der bliver givet flere end der bliver modtaget. 75 procent af de adspurgte kvinder, har således GIVET et kompliment til en anden kvinde i løbet af en uge, mens knap 63 procent har MODTAGET et kompliment. Måske man skal huske at fortælle at man giver et kompliment næste gang man roser sin veninde, kollega eller mor. For hele 20 procent har ikke fået et kompliment inden for de sidste 3 måneder.

 

Et kompliment skal helst være personligt

Undersøgelsen viser også, at vi bliver gladest for komplimenter som kommer fra en vi kender. 80 procent siger at det betyde rigtig meget eller meget at få et kompliment fra én man kender, mens ”kun lidt over halvdelen bliver rigtig glad for at få et kompliment fra én man ikke kender. Til gengæld er vi ligeglade med, om komplimentet kommer fra en mand eller kvinde. Så vær ikke genert giv et kompliment til sidemanden i toget.

 

Komplimenterne falder med alderen

Overraskende nok og desværre falder mængden af komplimenter med alderen. Det er de yngste der både modtager og giver flest komplimenter. Så her må vi gribe i egen barm, og ringe til vores egen mor eller bedstemor og give hende et ordentlig mentalt kram i form af et godt, gennemtænkt og personligt kompliment, det har hun helt sikkert fortjent.

Om komplimentsundersøgelsen

  • 1247 kvinder deltog i undersøgelsen,
  • De adspurgte kvinde er i alderen 18- 75 år
  • Undersøgelsen blev foretaget i uge 33 og 34 blandt Clubmatas-medlemmer.
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel