Julie Zangenberg – “Træning er godt for min krop – og mit temperament”

Den storsmilende skuespiller og aktuelle kogebogsforfatter Julie Zangenberg elsker makeupfrie dage, og så har hendes nye kost- og træningsvaner givet hende mere energi og pænere hud og hår.

Julie Zangenberg og hendes yndlingsprodukter
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Hvad er din daglige hudplejerutine?

Hver morgen sørger jeg for at vaske mit ansigt med en vaskeklud, så jeg får skrubbet min hud lidt i gang og eksfolieret det øverste lag af huden. Selv om jeg ikke altid har gjort det, har jeg fundet ud af, hvor vigtigt det er at bruge en god øjencreme. Jeg bruger selv klinikproduktet E.Y.E. recovery fra pHformula, som jeg lægger før min ansigtscreme. Om aftenen bruger jeg desuden M2 Eyelash Activating Serum for at styrke mine vipper, mens jeg sover.

Hvad gør du, hvis du skal forkæle dig selv?

Når jeg selv skal forkæle min hud, bruger jeg enten en eksfolierende maske fra Tromborg eller en muddermaske og afslutter med en fugtmaske fra Beauté Pacifique. Det kan jeg godt lide at gøre en gang om ugen. En gang om måneden tager jeg forbi Holistic Beauty på Kongens Nytorv i København, hvor jeg får diamantslibning og fugtsyremasker efterfulgt af fugt- og oxygenmasker.

Det giver virkelig glød til mit ansigt. Jeg er jo ikke uddannet kosmetolog, så for mig giver det supergod mening at opsøge professionelle, der kan give mig behandlinger, der er skræddersyet til min hud. Hver fjortende dag smutter jeg også forbi Nail Beauty i Nordvest og får lavet mine negle.

Hvad er dit personlige go-to-look i hverdagen?

Jeg prøver at køre så mange dage som muligt uden makeup i hverdagen. Hvis jeg skal ud, så foretrækker jeg at bruge mascara, mineralpudder, og så sætter jeg mit hår op i en hestehale med lidt hårspray for at samle mine spidser. Ellers sprayer jeg med saltvandsspray i løst hår og fuldender mit look med lidt lipgloss.

Hvad er skønhed for dig?

Skønhed handler meget om velvære og sundhed for mig. Jeg plejer mig selv for at se godt ud, men lige så meget for at have det godt. Det er vigtigt, jeg giver mig selv nogle åndehuller, hvor jeg tager mig af mig selv. Jeg kan håndtere mere, når jeg føler mig godt tilpas i min egen krop, og det viser sig tydeligt på min hud og mit hår.

Hvordan hænger kost og skønhed sammen for dig?

Netop fordi jeg holder så meget af god mad, træner jeg en del. I dag dyrker jeg både konditionstræning, styrketræning og indimellem boksetræning. Det er godt for min krop, mine arme og mit temperament. Jeg søger for at drikke masser af vand, spise forskellige grøntsager og få mine fibre og vitaminer.

Julie Zangenberg kogebog
‘Kærligheden til mad’ er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kr. Foto Columbus Leth. Køb den her

Min nye måde at leve på har virkelig boostet mit energiniveau. Mit hår er tykkere og vokser hurtigere, og min hud holder sig ren og pæn. Jeg er dog ikke en af dem, der kan leve komplet sundt hele tiden, så i løbet af en dag forsøger jeg at spise 80 procent fornuftigt og 20 procent lige, hvad jeg vil. Denne måde at leve på afspejler sig også i min nye kogebog ʻKærlighed til mad’, hvor du både kan finde opskrifter med omtanke for kalorier og søde lækkerier.

Hvem er dit kvindelige forbillede?

I øjeblikket synes jeg, det er rigtig fedt, at det bliver mindre “fy, fy” at blive ældre som kvinde. Mange af de her skønne kvinder har så meget livserfaring og er i kontrol over deres eget liv. Jeg ser selv op til kvinder som Pernille Aalund, Ellen Hillingsø og Alberte Winding.

De har arbejdet, fulgt deres drømme og holder sig aktive, men de forstår stadig at nyde livet, hvilket, jeg synes, er meget inspirerende. De stråler af livserfaring og passer godt på sig selv i alle aspekter af deres liv.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke undvære?

I mit job får jeg en del makeup på og gjort ting og sager ved mit hår. Jeg prøver at holde de produkter, jeg bruger, rimelig naturlige. Til mit hår bruger jeg derfor Moroccanoil shampoo, balsam og hårkur hver gang, jeg vasker mit hår, efterfulgt af Moroccanoil hårolie, og i solskinsperioder plejer jeg også håret ekstra med hårolien, så det ikke udtørrer.

Hvornår føler du dig skønnest?

Lige efter jeg har trænet, hvor min krop er afslappet, og jeg føler, jeg har gjort noget godt for mig selv. Især når jeg står iført træningstøj med tonede muskler, føler jeg virkelig, at jeg kan klare hele verden. Jeg føler mig rigtig kvindelig, når jeg er dresset up i en skarp kjole med ordnet hår, men jeg kan også godt lide at være helt uden makeup og føle mig rigtig drenget. Det kan også være rigtig sexet.

Hvad er dit bedste beautyråd?

Aldrig sove med din makeup. Det er et helt klassisk mor-tip.

Hvad får smilet frem på dine læber?

Mennesker, som inspirerer mig og gør mig glad med masser af positiv energi. Selvfølgelig har vi alle perioder, hvor vi er nede, og det skal der være plads til, men jo mere jeg omgiver mig med folk, der vil det gode i livet og griner, jo mere hjælper det på mit eget smil. Jeg bliver også glad af at arbejde hårdt, og at jeg opnår de ting, jeg gerne vil. Så smitter jeg andre med mit gode humør.

Mere om Julie Zangenberg

29-årige Julie Zangenberg er født og opvokset på Frederiksberg i København. Siden hun debuterede på filmlærredet som 13-årig, har hun gjort skuespillet til sin professionelle levevej. I efteråret er hun aktuel med sin egen kogebog ʻKærlighed til mad’ og tilbehørskollektionen Cozy by Julie Zangenberg.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel