Isabella Rossellini: “Elegance gør kvinder skønnere”

Isabella Rossellini var Lancômes ansigt op gennem 90’erne, og nu er skuespillerinden tilbage mere afslappet, selvsikker og elegant end nogensinde før. Ifølge Isabella er det alderen, der gør det!

Isabella Rossellini
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5

Isabella Rossellini er for mange indbegrebet af Lancôme, med sit smukke ansigt, lyse hud og dybrøde læber, og nu er hun tilbage.

Blev du overrasket, da Lancôme i 2016 spurgte dig, om du ville være deres ambassadør igen?

Ja, meget! Vores samarbejde blev afbrudt for 20 år siden. Tendensen dengang var, at kvinder over de 40 år ikke blev betragtet som attraktive. Så da Lancômes direktør, Françoise Lehman, ringede til mig, var min første reaktion da også at fortælle, at jeg bestemt ikke var blevet yngre med årene. Men jeg blev imponeret af Françoises moderne tilgang – at hun understregede, at vi skulle slå på livsglæde, og at femininitet ikke skal linkes til alder men til fornøjelse.

Du påstår, at du føler dig friere i dine 60’ere …

Ud over at jeg har været heldig at kunne lægge penge til side, som giver mig økonomisk frihed, så behøver jeg i min alder heller ikke længere at bekymre mig om, hvordan andre opfatter mig. Det er virkelig befriende bare at være mig selv og have det sjovt. At tage makeup på er ligesom at dække et smukt bord – det er en leg.

Hvad betyder skønhed for dig i en alder af 65 år?

Det afhænger af, hvad du kalder skønhed. I det lange løb er det elegance og sindet, der giver visse kvinder deres skønhed. Jeg tænker for eksempel på Maria Callas og Frida Khalo. Når du er 20 år, er alle smukke, og du kan slippe af sted med bare at hoppe i et par jeans og en T-shirt. Når du er 65 år, bliver skønhed et spørgsmål om elegance, individualitet, detaljer og personlig stil. I dag søger jeg ikke længere at være sexet, men at finde det, der udtrykker min personlighed bedst.

Hvad er det første, du bemærker hos en kvinde?

Humor, helt sikkert! Og så kigger jeg efter originalitet, og om hun har et personligt og ægte touch. For mig er det som sagt elegance.

Hvad er dit vigtigste budskab til kvinder i 60’erne?

Med tiden forstår vi, at det er bedre at gøre ting for sig selv. Så mit budskab må være, at du skal gøre ting, der gør dig glad, i stedet for at have travlt med at jagte kilden til evig ungdom.

Hvordan har du det med, at din hud ældes?

Den eneste ting, der går mig på, er min hals! Når det handler om resten, har jeg det nok som mange andre kvinder, der kigger sig i spejlet hver morgen; at vi egentlig ikke ser, at vi bliver ældre. Personligt føler jeg ingen nostalgi. Det vigtigste for mig er ikke at genvinde ungdommen, men at have det godt. I den henseende er jeg virkelig glad for, at Lancôme har fjernet termerne “anti-wrinkle” og “anti-age” på deres produkter.

Hvad er dit forhold til Lancôme Rénergie, som du jo igen er ansigt for?

For mig er det en meget særlig hudpleje, da jeg altid har brugt serien. Min hud kan ikke leve uden den. Set fra det perspektiv giver det god mening, at jeg nu lægger ansigt til. Det virker mere ægte sådan. Jeg opfatter cremen som en fornøjelse, som en gave til min hud og mig selv.

Isabella var faktisk ansigt for Rénergie, da serien blev lanceret for mere end 25 år siden. Og nu er hun det igen! Rénergie Multi Glow, 50 ml, 590 kr. Fås på matas.dk 

Hvordan har Rénergie Multi Glow påvirket din hud?

Jeg elsker den nye formel. Den er mere delikat og trænger ned i huden helt perfekt. Og så dufter den dejligt. Min hud føles velfugtet og har det bare bedre; både indvendigt og udvendigt.

Din skønhedsrutine?

Jeg bruger Rénergie om morgenen og nogle gange om eftermiddagen, hvis min hud føles stram. Jeg bruger også altid solcreme, og om aftenen bruger jeg Renérgies lidt mere nærende natcreme.

Rénergie Night Cream, 50 ml, 745 kr. Fås på matas.dk

Hvad har du altid med på farten?

Jeg har jo altid rejst meget, så jeg har lært at pakke helt enkelt med items, jeg nemt kan kombinere på kryds og tværs. Hvad angår beauty, har jeg altid en rigtig rød læbestift med – L’Absolu Rouge, i eksempelvis nummer 132, giver munterhed til læberne.

L’Absolu Rouge ‘132’, 265 kr. Fås på matas.dk

Hvordan holder du dig i gang?

Jeg har altid haft en sart ryg, og derfor kan jeg ikke dyrke nogen sportsgrene. Men jeg går meget – fire-fem kilometer om dagen. Jeg elsker mit liv på landet på Long Island. Her bliver jeg virkelig genopladet. Her kommer jeg helt ned i gear og nyder alenetid, hvorimod New York altid er fuld af fristelser.

Du bor i dag på et økologisk landbrug. Hvordan er det at skulle omstille sig?

Det er ret interessant at skifte mellem et meget aktivt liv i byen og mit liv på landet. Det er en god balance. Jeg driver et lille økologisk landbrug med grise, geder og mere end hundrede kyllinger, og for mig er det bare sund fornuft at passe på miljøet.

Vidste du, at … Isabella Rossellini var Lancômes første internationale ansigt for 35 år siden, og nu er en del af mærkets DNA?

Hvad er forskellen på at være Lancôme-ambassadør i dag og for 20 år siden?


Dengang skulle kvinder kun inspirere til drømmene. Under fotoskydninger fjernede jeg derfor altid min vielsesring. Jeg skulle ikke være mig selv, men bare legemliggøre skønhed. I dag er det helt modsat. Kompleksitet, personlighed og individualitet kommer altid i første række.

Har dit syn på skønhed påvirket din datters?

Det forvirrede mig for et par år siden, hvor meget vægt Elettra og hendes venner lagde på deres udseende. Efter så mange år med feminisme troede jeg, at de yngre generationer ville have redefineret skønhed som noget, der først og fremmest handler om at udtrykke sig selv. Men kvinders rolle i samfundet bliver heldigvis ved med at udvikle og forandre sig. Tingene bliver bedre. At jeg nu er vendt tilbage som model for Lancôme, er et tydeligt bevis på det! Det er ikke bare positivt for mig, men for alle kvinder.

Et særligt minde, du har dyrebart?

Mine forældre, Ingrid Bergman og Roberto Rossellini. De er altid i mine tanker. De var så fulde af glæde. Vi grinede virkelig meget sammen, og intet slår jo latter.

Lancome tresor - isabella rosselini yndlingsparfume
“Jeg var med under Trèsors udviklingsproces, hvilket styrkede mit bånd til duften. Den har været en af mine favoritter lige siden.” Trésor EdP, 100 ml, 800 kr. Fås på matas.dk

Mere om Isabella Rossellini

Som datter af den svenske Hollywood-legende Ingrid Bergman og den italienske filminstruktør Roberto Rossellini lå det bestemt i kortene, at Isabella Rossellini (65) skulle være skuespillerinde. Sideløbende med sin film- og tv-karriere arbejder hun også som model, og mange husker hende nok især fra Lancômes Trèsor-kampagner i 90’erne. Hun har to børn, datteren Elettra og adoptivsønnen Roberto, og bor i dag på Long Island, hvor hun driver et økologisk landsted.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel