Sådan gør du din hud sund og sommerklar

Sommeren står for døren, og det er tid til at vise mere hud. Vi har fundet fem gode råd til, hvordan du kan gøre forarbejdet, så din hud bliver sommerlækker og klar til solens stråler.

Kvinde i solen Imedeen | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5

Med disse 5 enkle trin bliver du hurtig sommerklar

1. Skrub huden lækker

Endelig er det tid til at hoppe i sæsonens fine shorts og kjoler, men det betyder også, at din vinterblege hud atter skal se dagens lys. Efter en lang vinter kan din hud dog være lidt tør og trist at se på, men det kan en god bodyscrub rette op på. Når du eksfolierer din hud, bliver den befriet for døde hudceller, og blodcirkulationen øges, hvilket tilsammen gør din hud mere blød, lækker og frisk at se på. Påfør din skrub på en let fugtig hud med blide, cirklende bevægelser et par gange om ugen, og mærk, hvordan din hud faktisk også bliver bedre til at optage dine hudplejeprodukter efterfølgende.

Psst! Din hud i ansigtet har også gavn af eksfoliering, men her er huden langt mere sensitiv, så du skal bruge en decideret ansigtsskrub eller eksfoliere med en mild peeling eller vaskeklud.

2. Smør huden smidig og strålende

En flot sommerhud afhænger også af din hudpleje. Er du flittig til at smøre den ind i en nærende og fugtgivende bodylotion, kropsolie, eller hvad du nu foretrækker, gør du hudbarrieren bedre og hudoverfladen mere blød, smidig og strålende. Smør huden efter behov, men det er især vigtigt, efter at du har været i bad, hvor det varme vand har fjernet fugt fra huden.

3. Løb huden smuk

Motion skaber balance i din krop, men det har også en yderst positiv virkning på huden. Når du får pulsen op ved for eksempel løb, cykling eller powerwalking øger du nemlig kroppens blodgennemstrømning, hvilket sender flere næringsstoffer ud til cellerne og optimerer kroppens evne til at udskille affaldsstoffer. Resultatet er en renere og sundere hud med bedre glød og udstråling.

4. Snyd dig til skønnere kulør

Vil du gerne gå sommeren i møde med en hud, der ikke blænder dine omgivelser, er selvbruner det bedste (og hurtigste middel) til at forvandle en vinterbleg hud og give den en fin glød. Selvbruner fås både som creme og spray, men uanset hvilken metode du vælger, så påfør altid på en eksfolieret hud, for så lægger farven sig langt pænere og mere ensartet.

5. Spis dig til en sund og stærk hud

Sund og varieret kost er din huds bedste ven. Inden du skal nyde den danske sommer eller ned og slikke sol sydpå, kan det være en rigtig god idé at forberede huden til solens stråler med Imedeen Tan Optimizer. Kosttilskuddet indeholder C- og E-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress, og A-vitamin bidrager til at vedligeholde en normal hud. Spis en tablet dagligt fire uger før soleksponering samt i den periode, huden udsættes for sol. Og så er der kun tilbage at sige rigtig god sommer!

Imedeen tan optimizer
Imedeen Tan Optimizer, 60 tabletter, 395 kr. Fås på matas.dk

Husk! Tan Optimizer erstatter ikke en solcreme, så når du opholder dig i solen, er det vigtigt, at du beskytter huden med en passende solcreme, der både indeholder UVA- og UVB-filtre.

PP-IME-DNK-0276

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel