Hvilken type parfume passer til dig?

Passer du bedst til en parfume med blomsterduft, søde, træagtige eller orientalske dufte, eller er du måske mere typen til de friske parfumer? Vi har talt med dufteksperten Danny Ventura og giver dig her en hurtig oversigt som måske kan hjælpe dig med at pejle dig ind på, hvilken type parfume der vil klæde dig.

Kvinde sprøjter parfume på håndled
Så godt kan andre lide artiklen:
14 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 5

Parfume handler meget om personlig smag og type. Men inden du låser dig fast på om du er til blomsterdufte eller friske citrusdufte, så test forskellige parfumer af og åben dit sind (og næse) for nogen gange vil du opleve at du forelsker dig i en duft, du slet ikke troede var dig.

Blomsterpige eller orientalsk femme fatale?

Selv om mange parfumer indeholder noter, der hører til forskellige duftfamilier, vil der typisk være én slags noter, der er mest dominerende, hvorfor man for eksempel kan kalde en parfume for en blomsterduft og ikke en træagtig duft. Man kan inddele dufte i mange familier og underfamilier.

Her får du en lille oversigt, som måske kan hjælpe dig med at pejle dig ind på, hvilken type parfume der vil klæde dig.

Blomsterdufte

Blomsterdufte bliver Forbundet med romantik og femininitet. En blomsterduft kan bestå af en enkelt blomst eller en hel buket som for eksempel jasmin, roser, hvide pæoner, gardenia eller tuberose. Afhængig af, hvilke andre aromaer de bliver mikset med, kan blomsterdufte være meget blomstrede, blide, pudrede, lette og frugtagtige – eller ligefrem søde og stærke.

5 populære blomsterdufte:

Disse dufte passer til

Blomsterdufte klæder typisk dig med tidløs og klassisk smag og stil. Du beskrives ofte som elegant, charmerende og sød.

Friske dufte

De friske dufte består af masser af citrusfrugter som for eksempel citron, lime og grapefrugt samt grønne noter som friskslået græs og blade. Mange har også vandbaserede noter, som skaber associationer til stranden.

5 populære friske parfumer:

Disse dufte passer til

Friske dufte passer som regel godt til dig, som er udadvendt, sporty og en lidt rebelsk type. Du beskrives ofte som energisk, afslappet og sjov.

Orientalske dufte

De orientalske dufte bliver ofte forbundet med noget eksotisk og mystisk. Noterne er varme og sensuelle, som fx amber, kanel, patchouli, musk og vanilje, som ofte kombineres med vovede blomsterdufte som jasmin og forstærket med krydderier eller søde noter.

5 populære orientalske parfumer:

Disse dufte passer til

Orientalske dufte er gode til dig, der gerne er med helt fremme, når det gælder nye trends, og som altid er frisk på at prøve noget nyt. Du er ikke bange for at bære en statement-duft – en fyldig duft, der gør dig bemærket. Du er tiltrukket af unikke, luksuriøse og sexede ting.

Træagtige dufte

Klassiske træagtige dufte er domineret af noter som for eksempel cedertræ, patchouli, sandeltræ og vetiver. I nyere versioner er de gerne blandet med eksotiske og orientalske noter som frisk citrus, frodige, grønne blade eller feminine blomster. Dufte i denne kategori er de mest unisex-agtige.

5 populære træagtige dufte:

Disse dufte passer til

Træagtige dufte passer typisk til dig, der har selvtilliden i orden, og som har en glamourøs boheme-stil. Du ser godt ud på en ubesværet måde og bliver ofte betragtet som en nærværende og rolig type, der får andre til at føle sig godt tilpas.

Søde dufte

De leder nærmest tankerne hen på skønne desserter og slik takket være “gourmand” duftnoter som vanilje, karamel, honning og praliner. Sødmefulde dufte har ofte også en frugtagtig karakter af fx jordbær og hindbær, som kombineres med varme sensuelle noter som patchouli, appelsinblomster og jasmin.

5 populære søde dufte:

Passer til

Søde dufte taler til den ultra feminine kvinde, som ikke er bleg for at spille på sin ungdommelighed og mere “tøsede” sider. Du er gerne smilende, udadvendt og flirtende. De ultra søde dufte taler meget naturligt til den yngre målgruppe.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (14 votes, average: 4,71 out of 5)
Scroll ned til næste artikel