5 ting du skal tænke på når du får lavet huller i ørerne

Overvejer du at få lavet huller i ørerne? Så er der lidt, du bør have styr på, inden du prikker hul i øreflippen. På den måde er du sikker på at du undgår betændelse, hudirritation og sammenvoksede huller.

Jessica Alba MEGA - huller i ørerne
Så godt kan andre lide artiklen:
100 votes, average: 4,20 out of 5100 votes, average: 4,20 out of 5100 votes, average: 4,20 out of 5100 votes, average: 4,20 out of 5100 votes, average: 4,20 out of 5

Fine øreringe kan være det lille ekstra touch til festkjolen eller arbejdsuniformen. Men huller i ørene, kan også betyde irritation af huden eller betændelse i hullerne. Så følg vores fem gode råd, når du får lavet huller, så det bliver en god oplevelse.

1.

Vælg en sikker ørering, når du får lavet hullet

Det er ikke ligegyldigt, hvad den ørering, du får skudt i, er lavet af. Selvom alle smykker i dag er ”nikkelfrie”, så indeholder alt metal nikkel. Det der er derfor vigtigt, at nikkelen er bundet hård til metallet. Øreringe, som er lavet af ren medicinsk titan eller medicinsk plastik, som er 100 procent nikkefri, er det sikreste valg. Medicinsk titan bliver f.eks. brugt i tandimplantater, så her er du sikker. Grunden til det er ekstra vigtigt, er fordi når du får lavet huller, så er der sår i ørene og du er dermed ekstra sårbar overfor skadelige materialer udefra som f.eks nikkel, guld, palladium, kobolt osv.

2.

Sørg for at hullerne får luft

Når hullerne skal hele op, er det vigtigt at de får luft. Derfor er det en god ide at vælge en ørering med en lås, som ikke kan skubbes helt ind til øreflippen. På den måde er der altid afstand og luft til hullet.

3.

Lad øreringene sidde i i hele helingsperioden

Det er fristende at skifte piercings-øreringene ud med det samme. Men heling tager tid, så skift ikke øreringene ud de første 6 uger hvis du har et hul i øreflippen og 12 uger, hvis du har fået lavet hul i brusken. Det er utrolig vigtigt, at sårene, som hullerne jo er, ikke kommer i kontakt med stoffer, som øger risikoen for f.eks. nikkelallergi.

Tips! Gå ikke uden øreringe det første år, da hullerne nemt gror sammen

4.

Dæk hullerne til

Hvis du bruger hårspray, foundation eller lignende, så beskyt dine nylavede huller, så der ikke kommer lak eller makeup i hullerne. Du kan holde for dine ører, når du sprayer hårlak eller parfume på dig. Sæt evt. plaster for hullerne, hvis du skal til frisøren, og have farvet hår.

5.

Vælg det rigtige tidspunkt at få huller i ørerne

Der findes ikke et rigtigt eller forkert tidspunkt, at få lavet huller i ørerne. Men det er en god ide ikke at få lavet huller, lige op til en badeferie eller hvis du er ude at rejse eller på festival. Du kan ikke være sikker på hygiejnen hvis du får lavet huller midt på en festivalplads eller i en gadebod i sydens sol, og det kan også være svært at holde hullerne rene på en ferie med solcreme, støv og badeture. Lige efter du har fået lavet huller, er det en god ide at undgå at få hovedet under vand i en swimmingpool eller i havet. Hvis du bader med nylavede huller, så rens hullerne med mild flydende sæbe og vand, og tør ørerne bagefter med en vatpind.

Lad øreringene blive i, når du renser hullerne.

Hvem laver bedst huller i ørerne?

Det kan måske være svært at svare på, men helt sikkert er det hverken dig selv eller din veninde udstyrret med en nål. Gør det ikke selv, hvis du vil mindske risikoen for allergi og betændelse.

Pierceren

En professionel piercer ved som regel, hvad han eller hun laver. Men da der ikke findes en statsautoriseret uddannelse, så er det vigtigt, at du ser dig godt for, og får lavet dine huller i ørerne et sted, som har et godt renomme. Selvom det ikke er en garanti, så brug din sunde fornuft, og se på, om lokalet virker rent, instrumenterne er rene og pierceren bruger handsker, det er en meget fin indikation af, om om den person, som laver dine huller har en faglig ekspertise. En piercer bruger en nål, dvs at hullet bliver mere “rent” end når ringene “skydes i”. Til gengæld er der mere kontakt med menneskehænder på ringe og huller, og derfor er hygiejnen ekstra vigtig. En god piercer ved hvad hun/han laver.

Smykkeforretningen

Mange smykkeforretninger tilbyder at “skyde” huller i ørerne. Her bruger de en “pistol” som skyder øreringene ind i ørerne. En piercer vil mene, at det skaber en unødig læsion i øret, men omvendt så undgår du menneskekontakt med hul og ørering. Nogle smykkeforretninger uddanner deres personale og bruger specieltudviklede øreringe og pistoler. de er ofte udviklet af det svensk firma Blomdahl, som er eksperter i allergivenlige smykker og piercings-pistoler.

Du kan finde de smykkeforretninger der forhandler Blomdahlsmykker her

 

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (100 votes, average: 4,20 out of 5)
Scroll ned til næste artikel