Lykken er en hovedbundsmassage

Giv dig tid til en omgang hovedbundsmassage, da det ikke bare føles skønt og afslappende, men også gør underværker for dit humør og dit hår.

Kvinde der giver sig selv hovedbundsmassage
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5

At tage sig tid til at hjælpe en veninde, tage en ekstra vagt, eller liiige ordne opvasken, vasketøjet og rengøringen, når du kommer hjem, kan nemt udfylde din dag. Men at stoppe op og bruge tid på dig selv er altså ekstremt vigtigt for, at du får energi og overskud til at klare hverdagens trummerum. Du behøver ikke at bruge en hel dag på wellness, men blot 15 minutters mig-tid kan faktisk gøre underværker. At slå håret ud og give dig selv en hovedbundsmassage gør eksempelvis godt, både for dit sind, din krop og din hårvækst.

De mange fordele ved hovedbundsmassage

Der er mange gode grunde til at bruge din dyrebare ʻmig-tid’ på en hovedbundsmassage. Massagen virker først og fremmest afstressende, lindrer spændinger og eventuel spændingshovedpine. Når du masserer hovedbunden, stimulerer du desuden blodcirkulationen, hvilket både kan øge din krops modstandskraft, da dit hoved er centrum for dit nervesystem, men nogle mener også, at det kan fremme din hårvækst, da den øgede blodgennemstrømning i hårsækkene sender ilt og næringsstoffer ud til hårfolliklerne. Sidst men ikke mindst, så gør hovedbundsmassage dig kort og godt glad i låget, for massagen udløser kærlighedshormonet oxytocin, som giver dig fornyet energi og frembringer en lykkefølelse, så hvad venter du på?

Tip! Skyl håret med koldt vand for at stimulere blodcirkulationen. Dette fungerer godt i kombination med hovedbundsmassage.

Sådan masserer du din hovedbund

Det er selvfølgelig dejligt hvis du kan få nogen til at give dig en hovedbundsmassage, men du kan heldigvis selv massere din hovedbund. Se foreksempel Annie Jaffreys guide her

Lad apparatet gøre arbejdet

Du kan sagtens bare bruge dine fingre og hænder til at massere din hovedbund, men der findes selvfølgelig også en beauty-gadget, som kan gøre processen lidt nemmere og mere behagelig. Hovedbundsmassageapparatet fra Me Time har fire bløde massagehoveder, der masserer din hovedbund uden at rive i håret, og så er den vandtæt, så du kan massere og stimulere hovedbunden, hvis du har lyst til at nyde et karbad imens.

Me time apparat til hovedbundsmassage
Me Time Hovedbundsmassageapparat, 498 kr.

Sådan bruger du Me Time

  • Kør apparatet i lige bevægelser gennem din hovedbund fra forsiden til bagsiden af dit hoved. Press en smule ned i hovedbunden – dog ikke så meget at det er ubehageligt.
  • Brug nu apparatet i cirkulære bevægelser fra forsiden til bagsiden af dit hoved.
  • Vend retningen, og brug apparatet både i lige og cirkulære bevægelser fra bagsiden til forsiden af dit hoved. Vip eventuelt hovedet nedad.
  • Gentag de lige og cirkulære bevægelser fra forsiden til bagsiden af højre og venstre side af dit hoved.
  • Massér bag ørerne og ned mod nakken.

Stimuler hovedbunden under bruseren

Giv også hovedbunden lidt mere opmærksomhed, når du står under bruseren og vasker hår. Sisley har lavet en lækker, genopbyggende luksuskur som aktiverer hårsækkene og dermed styrker håret.

sisley deeply purifying mas
SISLEY Regenerating Hair Care Mask, 200 ml, 615 kr. Fås på matas.dk

Tip! Fordel kokosolie i hovedbunden, og massér ind. Olien hjælper tør og irriteret hovedbund. Du kan også bruge lavendelolie eller pebermynteolie, som dufter skønt og stimulerer sanserne.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel