Sådan kommer du hårtab til livs

Er der for mange hår i hårbørsten, når du børster det? Her får du 2 eksperters råd til hvordan du kommer hårtab til livs.

Hårtab kvinde reder hår
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Hårtab rammer de fleste på  selvtilliden og selvforståelsen, og selvom de fleste af os oplever  perioder, hvor vi taber mere hår end normalt, så ændrer det ikke ved at ingen har lyst til at miste håret. Vi kigger nærmere på fænomenet og hvad du kan gøre.

Derfor lider du af hårtab

Hårtab er enhver kvindes mareridt. Oftest bliver håret ringere og tyndere på toppen og til dels i siderne, mens håret i nakken sjældent bliver påvirket på samme måde.

“De fleste, der oplever hårtab, lider af det, vi kalder Alopecia Androgenetica, som på dansk kan oversættes til hormonelt eller arveligt betinget hårtab” siger Anneliese Brander fra Hårklinikken. Her begynder hårsækkene at “skrumpe ind” og kvaliteten af dit hår bliver dårligere.

Har du været udsat for, at dit hår pludselig falder af i store totter? Så kan der ifølge produktudvikler Cecilie Birch fra Unilever også være andet på spil.

“Håret vokser typisk i to til seks år, hvorefter det falder af og et nyt hår begynder at vokse. Hvis denne cyklus bliver forstyrret af for eksempel sygdom, graviditet eller overgangsalder, vil balancen blive påvirket, og håret kan falde af for tidligt,” siger Cecilie, som også understreger, at hårvækst oftest bliver reduceret langsomt over tid, så der er rig mulighed for at gribe ind i tide.

Typiske årsager til hårtab

  • Stress
  • Kost
  • Hovedbundslidelser
  • Brug af stylingprodukter og/eller hårfarvemidler
  • Hårekstensions, glattejern, føntørring mv
  • Graviditet eller fødsel
  • Overgangsalder

Det kan du gøre hvis du taber håret:

Der er jo mange årsager til hårtab, så det er vigtigt, at se på om du passer ind i de syv typiske årsager til hårtab. Hvis du taber meget hår, og tror du er syg,  Så skal du selvfølgelig gå til din læge.

1. Vælg milde hårplejeprodukter

For at komme hårtabet til livs, skal du gå efter produkter uden parfume og hormonforstyrrende stoffer, både når det gælder shampoo, balsam og især stylingprodukter, som oftest sidder i håret hele dagen.

Der findes en række virksomheder, som har udviklet hårpleje serier, specielt for at stimulere dine hårsække og arbejde med irriteret hårbund

Psst! Du taber cirka 100 hår om dagen, og det er helt naturligt.

2. Spis varieret

Det er vigtigt at spise sundt og varieret, også når det gælder dit hår. Så du får den rette kombination af vitaminer og mineraler. Et kosttilskud kan hjælpe dig på vej, men tænk på, at når det kommer til hår, så tager det lang tid, før du kan se en forandring, da de gavnlige effekter først kan ses efter ca. 3-6 måneder. B-vitamin er kendt som vitaminet, der får hår og negle til at vokse, men du kan også have behov for andre vitaminer og mineraler, for at får gang i hårvæksten.

3. Brug en god børste

… og red dit hår hver dag. Det er godt for hårbunden at blive maseret, og ved at rede dit hår, fordeler du de naturlige olier i hårbunden, så dit har ser sundt og blankt ud, og du ikke behøver at vaske det så ofte.

Du er mere end bare dit hår

Selvom børsten er fuld af hår, og du er bange for at de hele falder af, så er det ikke ualmindeligt at fælde lidt mere i periode. Men er du bekymret, så tal med din læge, for det kan være symptom på at du er syg. For langt de fleste af os, så kommer håret tilbage – og skulle det ske, at det ikke gør, så tænk på, at du er mere end bare dit hår, og du er fantastisk, præcis som du er.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel