Hårprodukter, der gør en verden til forskel for udpint vinterhår

Gode hårprodukter kan være hele forskellen på at have tørt og klasket hår, og på at håret ser sundt og blankt ud. En god klipning og masser er fugt er vejen frem. Se de bedste hårplejeprodukter, som er perfekte her i vinter.

Kvinde med hue og langt hår i vintersne hårprodukter `SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
7 votes, average: 4,29 out of 57 votes, average: 4,29 out of 57 votes, average: 4,29 out of 57 votes, average: 4,29 out of 57 votes, average: 4,29 out of 5

Vinter betyder ofte tørt, klasket og udpint hår pga den tørre varme indenfor og kulden ude. Dit hår har derfor brug for ekstra pleje og omsorg for at tage sig sundt og skinnende ud igen – og løsningen hedder gode hårprodukter både når du vælger shampoo, hårkur, balsam, olie og stylingprodukter.

Har du styr på rækkefølgen af hårprodukter?

Ligesom med hudplejeprodukter, så er der også en rækkefølge for hvordan du skal bruge dine hårplejeprodukter.

 1. Shampoo

  Vælg en mild shampoo, så du ikke vaske de naturlige olier ud af håret, men kun snavs og overskydende fedt.

 2. Hårkur

  Ja du skal faktisk bruge hårkur før balsam. En hårkur går ind og plejer dit hår, brug den et par gange om ugen og  gerne i håndklæde tørt hår, så virker den bedre.

 3. Balsam

  Balsam beskytter dit hår mellem hårvaskene og gør det nemmere at rede dit hår ud.

 4. Hårolie

  Tilfør hårolie i spidserne i det fugtige hår, hvis du har meget tørt hår.

 5. Heat protection

  Hvis din hårolie ikke indeholder varmebeskyttende ingredienser, så brug heat protection, før du tørrer dit hår eller bruger glattejern.

Vælg en mild shampoo

Alt hårpleje starter med at vaske håret med en god mild shampoo. Vælg en shampoo, som ikke vasker de naturlige olier ud af håret, men kun fjerner snavs og overskydende fedt, så det ikke bliver for tørt, du kan eventuel se efter en sulfatfri shampoo. Et rent hår er alfa og omega for at dine hårprodukter virker. Du behøver ikke vaske dit hår mere end et par gange om ugen. Vask dit hår to gange (altså vaske skyl, vaske skyl). Når du vasker håret første gang skummer shampoo’en måske ikke på grund af fedtet i håret, men ved næste vask skummer shampooen godt op.

Vi anbefaler

Hårkur, hårkur, hårkur

Brug en hårkur 1-2 gange om ugen, og brug den før du bruger balsam. Følg brugsanvisningen og lad være med at lade en hårkur sidde i håret natten over, hvis den ikke er beregnet til det. Er dit hår meget udpint, så gå all in og få en hårkur hos din frisør fx en gang om måneden.

Vi anbefaler

Beskyt håret med balsam

Balsam eller conditioner, det er det samme, men her bruger vi ordet balsam. Balsam lukker hårstrående, og gør håret blødt og nemmere at rede ud efter du har vasket hår. Balsam beskytter dit hår imellem hårvaskene. Det er vigtigt, når håret er tørt og frizzy. Eksperterne er uenige om hvordan du skal bruge balsam. Gun Britt anbefaler, at du altid kun påfører balsam i længderne, fordi balsam i hovedbunden kan få håret til at klaske. Den svenske hårguru Björn Axén derimod anbefaler, at du sørger for at få balsam helt ned i hovedbunden, fordi balsam også fungerer som hudpleje i hårbunden og hjælper hovedbunden med ikke at tørre ud. Det er vigtigt, at du får skyllet balsamen godt ud, og bare rolig dit hår skal nok blive blødt og blankt at se på alligevel. Ellers bør du skifte balsam. Kan du godt lide at putte balsam i hovedbunden, så vælg en balsam uden silikone, da det kan irritere hovedbunden

Vi anbefaler

Glansfuldt hår med olier

Olie i håret giver et flot og velplejet look, og det er blevet et musthave, hvis du gerne vil opnå et smukt og blankt udtryk. Du kan bruge olier i både vådt og tørt hår afhængig af, hvad du gerne vil opnå. Du bør kun bruge et par dråber til at begynde med, så du ikke pludselig står med tungt og fedtet hår.  Hårolie skal kun i håret fra ørerne og ned (altså langt væk fra hovedbunden).

 • Hårolier i vådt hår er perfekt, hvis du gerne vil have det velplejede hårlook og til dig med tyndt hår, som nemt får et fedtet look
 • Hårolier i tørt hår gør håret blankt og skinnende. Put et par dråber i hårspidserne og stryg hænderne hen over håret, så olien bliver fordelt i både spidserne og længderne og får et blankt udtryk.

Vi anbefaler

Har du tør hovedbund, så massér hårolie i hovedbunden og sov med det

Beskyt dit hår mod varmen

Det er koldt udenfor, så tør dit hår inden du går ud. Men før du tænder for hårtørrer og glattejern så husk at beskyt hårstråene. For varmen er virkelig ikke godt for vintertræt hår. Fordel Heat protection godt i håret, men ikke helt ned i hårbunden. Pas på ikke at bruge for meget, så dit hår føles klistret og tungt.

Vi anbefaler

Til kamp mod elektrisk hår

Når luften er tør og håret af tørt, bliver det nemt statisk elektrisk. Balsam, fugtgivende hårkure og olie, er første skridt i kampen mod det flyvske hår, men derudover, er der andre ting du kan gøre på særlig kolde og tørre dage.

 1. Vælg tøj af bomuld og uld

  Syntetiske stoffer, gør dig mere statisk, så gem dem væk til fugtigere dage

 2. Glat håret

  Glem alt om at vende håret nedad og blæse håret igennem på max varme. Tør håret lok for lok, med børste og let varme. Brug et varmebeskyttende stylingsprodukt. Du kan også give håret en tur med glattejernet, Så er det nemmere at holde håret på plads

 3. Hårlak

  Giv håret en gang lak, før du går ud, det holder håret på plads.

 4. Håndcreme

  Når du alligevel smører dine hænder (de døjer måske også i den tørre luft), så kram håret med dine cremefugtige hænder. Det giver tyngte og fugt til håret, så det bliver nede.

 5.  Lav din egen fugtspray

  Bland lidt balsam og vand i en sprayflaske og hav med i tasken til at spraye dit hår, hvis det bliver helt statisk elektrisk, eller luften er særlig tør, der hvor du er.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (7 votes, average: 4,29 out of 5)
Scroll ned til næste artikel