Hårfjerning – 5 enkle metoder du kan klare selv

Det er højsæson for hårfjerning og silkeglatte sommerben. Heldigvis kan du nemt klare det selv, men skal du vælge skraber, epilator, sukkervoks, hårfjerningscreme eller lysimpulser? Vi har testet hårfjerning og guider dig til fem gode og effektive hårfjerningsmetoder, du nemt kan klare selv.

Hårfjerning
Så godt kan andre lide artiklen:
8 votes, average: 4,63 out of 58 votes, average: 4,63 out of 58 votes, average: 4,63 out of 58 votes, average: 4,63 out of 58 votes, average: 4,63 out of 5

Hårfjerning er en del af den almindelige personlige pleje for de fleste, og selvom hår på ben og armhuler er på vej tilbage, er det ikke alle, der er klar til at springe ud “au naturel”. Uanset om du er til en hurtig skraber under bruseren eller mere permanente metoder, kan du klare det hjemme. Vi har testet hårfjerning, og guider dig til de forskellige metoder.

Barberskraberen

Skraberen kan sit kram, nemlig at fjerne hår hurtigt, effektivt og smertefrit. Den får fat i selv de mindste stubbe og efterlader huden glat og blød – selv i bikinilinjen er den nem at anvende. Det mest effektive resultat får du ved at bruge den i badet med barberskum. Det varme vand og skummet gør hårene bløde og får skraberen til at glide lettere over huden.

Prøv for eksempel:

Venus Breeze skraberen er perfekt, når du er på farten. Den indeholder barbergel med en fed bodylotion, så skraberen glider glat over benet og efterladen huden blød og lækker. Skrabere har en tendens til at være dyrere til kvinder end til mænd,  så se dig for når du køber skrabere, specielt hvis du blot køber en almindelig skraber med tre eller fire blade. Der er ingen grund til at betale overpris for at få en gul eller lyserød skraber frem for den mørkeblå.

barber skraber fra gilette god til hårfjerning | SKØN
God at have med på ferie, da den har indbygget barbergel. Gillette Venus Breeze Woman Blade , 4 stk, 119 kr. Fås på matas.dk

Så længe er du hårfri med skraber:

Da skraberen blot skærer håret af ved overfladen, mærker du allerede efter en dag eller to en stikkende udvoksning.

Sådan passer du bedst på din hud, når du barberer ben

 1. Fugt altid huden grundigt inden barbering – så glider barberbladene lettere og du rykker ikke i huden.
 2. Barber kun på ren hud – røde knopper og kløe efter barbering, kan skyldes at huden eller barberbladet ikke har været rent.
 3. Brug altid barberskum eller gel.
 4. Barber dig ikke lige inden du skal dyrke sveddryppende sport – sved er ikke rent og kan derfor give anledning til infektioner i små rifter eller i de nybarberede hårsække.
 5. Har du sart hud – så undgå parfumeholdige produkter og husk at fugte din hud efter barbering.
 6. Smør huden ind i plejende og kølende creme, som giver huden den tabte fugt tilbage og hjælper huden med at genoprette sin naturlige beskyttende effekt.

Sukkervoks – sugaring

Vælger du at bruge sukkervoks, er du sikker på et godt resultat. I modsætning til andre voksmetoder er sukkervoksen mere skånsom og efter sigende mindre smertefuld, da du skal fjerne voksen med hårenes groretning og ikke modsat. Den her metode er helt klart nemmest at bruge til at fjerne hår på benene. Bikinilinjen kræver mod – og øvelse!

Prøv for eksempel:

BodySugaring fra Hevi er et 100 procent naturligt hårfjerningsprodukt, og du kan bruge det til hele kroppen. Sukkervoksen skal blot opvarmes til behagelige 45-50 grader, og ud over at fjerne dine uønskede hår (som skal være minimum 3-4 mm) fjerner den også døde hudceller, så du får et endnu mere silkeblødt resultat.

Hevi bodysugaring til hårfjerning | SKØN
Som nybegynder, er det en fordel at købe et sæt, så du har sugaring, spatel og strips samlet. Hevi BodySugaring sæt, 375 gr, 259 kr. Fås på matas.dk

Sådan sukkervokser du

 • Opvarm sukkervoksen i mikrobølgeovn, vandbad eller i en Hevi Sugaring Varmer (som også fås på matas.dk). Følg instrukserne på pakken nøje, alt efter hvilken metode du vælger.
 • Sukkervoksen har den optimale temperatur, når konsistensen minder om sirup. Ikke for tynd – ej heller for tyk.
 • Afvask først huden for creme og olie, så den er ren og tør. Du kan eventuelt bruge Hevi Powder på det ønskede område, inden du påfører sukkervoksen, for at være sikker på, at huden er helt tør. Er huden fugtig vil sukkervoksen ikke fæstne sig så godt.
 • Kom Hevi Bodysugaring på 1/3 af den medfølgende spatel.
 • Læg spatelen vinkelret på huden, og påfør et tyndt lag. Gør dette mod hårets groretning. Skrab to-tre gange, så du sikrer, at alle hår er dækket til.
 • Læg en strip på sukkervoksen, og træk den af med hårets groretning i et hurtigt ryk ned langs huden. Ikke opad eller væk fra huden! Du kan gentage processen op til tre gange på samme sted.

Psst! Hvis hårene er længere end 1 cm, anbefales det, at du trimmer hårene til minimum 4 mm, inden du påbegynder behandlingen. Dette giver dig en mindre smertefuld behandling.

Så længe er du hårfri:

Er det første gang, du sukkervokser, skal du være opmærksom på, at fordi håret vokser i tre forskellige faser, vil du efter første behandling kunne opleve, at der kun går et par uger, inden du skal vokse igen. Efter to-tre behandlinger er hårsækken tom, og der vil gå op til seks uger mellem hver behandling. Du opnår det bedste resultat, når hårene er mindst 3-4 mm, så ventetiden kan naturligvis være lidt svær for den meget forfængelige.

Vælger du at bruge voks, er du sikker på et godt resultat. Det kræver dog, at du er forberedt på en lettere smertefuld proces. Den her metode er helt klart nemmest at bruge til hårfjerning på benene. Bikinilinjen kræver mod – og øvelse!

Epilator

En epilator er en supereffektiv metode til hårfjerning, da pincetterne på epilatorens hjul griber fat om hvert enkel hårstrå og trækker dem ud ved roden. Ligesom med voks er det ikke en helt smertefri metode, men da hårene vokser ud blødere og finere med tiden, bliver hårfjerningen nemmere for hver gang. Har du dog lav smertetærskel, eller er du epilator-novice, bør du holde dig til benene og lade en professionel tage sig af bikinilinjen.

Prøv for eksempel:

Braun Silk-épil 5 5-541 Wet & Dry kan du bruge både i og udenfor bruseren. Den har flere indstillinger som tager hensyn til din hudfølsom. Så er du ny til epilering, vil du måske blive glad for den skånsomme indstilling. Epilatoren tager selv de korteste hår med præcision.  Epilatoren er ledningsfri, og den er hurtig at genoplade.

epileringsmaskine hårfjerning | SKØN
Epilering, kan godt være lidt hårdt i begyndelsen, men du vender dig hurtig til det. Braun Silk-épil 5 5-541 Wet & Dry ledningsfri epil, 899 kr. Fås på matas.dk

Så længe er du hårfri:

Fordi hårene bliver trukket ud ved roden, er du hårfri i op til fire uger, og da denne epilator kan tage selv de helt korte hår, undgår du den meget “behårede” ventetid.

TIP! Nyudvoksede, fine hår kan have svært ved at bryde gennem hudoverfladen. Eksfolier derfor huden 24 timer før, du vil bruge et hårfjerningsprodukt. Så er du sikker på at få fjernet alle de uønskede hår. Dette hjælper også med at forbygge indgroede hår.

Hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme er den allermest smertefri metode til at blive hårfri. Desuden er den ganske nem. Cremen opløser hårene lige under hudoverfalden på få minutter og er lige til at skylle af under bruseren.

Prøv for eksempel:

Veet Hårfjerningscreme er den helt klassiske hårfjerningscreme. Den indeholder lotusmælk, som har særlige blødgørende egenskaber. Først påfører du cremen med den medfølgende spatel, så hårene er helt dækket til. Efter 3 minuter skraber du let en enkelt sted, for at se om hårene følger med. Hvis hårene slipper, skrber du creme og hår af med spatlen og skyller til slut huden helt ren for hårfjerningscreme.

veet hårfjerningscreme hårfjerning | SKØN
>Denne hårfjerningscreme kan du få til både tør og normal hud. Veet Hårfjerningscreme Normal Hud 200 ml. 100 kr. Fås på matas.dk

Så længe er du hårfri:

Du kan forvente at være hårfri i ca. syv dage. Det gode ved hårfjerningscreme er, at du ikke skal vente på at dine hår får en speciel længe før du  kan fjerne dem igen. Fjerner cremen ikke alle hårene, kan du enten fjerne de resterende med en pincet eller skraber eller give dem endnu en omgang med cremen. Husk altid at teste om du får en allergisk reaktion, før du går i gang.

HPL-teknologi

Drømmer du om et lidt mere permanent hårfrit resultat, kan Home Pulsed Light-teknologi (HPL) være løsningen. I ro og mag – og når du har tid – kan du med den lysbaserede enhed (der ligner en barbermaskine) sende pulserende lyssignaler ned til hårsækken, så den sættes i dvale. Metoden er nem, men en smule tidskrævende, og så skal du være opmærksom på et par ting, inden du kaster dig ud i den:

 • Du skal tjekke, om din hud- og hårfarve er egnet. Teknologien fungerer eksempelvis ikke så godt til en helt mørk hud eller helt lyse hår.
 • Du skal barbere dig på det ønskede område først. Du må ikke fjerne hårene med roden, så der skal skrabes.
 • Når din hud er ren, tør og barberet, kan du gå i gang med behandlingen. Husk at indstille maskinen på det niveau, der matcher din hud – jo mørkere hud, jo lavere niveau.

Den her metode er til den mere omhyggelige og tålmodige, for du skal være opmærksom på ikke at behandle samme område flere gange i løbet af en behandling, og derfor skal du bevare et vist overblik, når du bruger apparatet.

Prøv for eksempel:

Silk’n Glide fjerner uønsket hårvækst med 150.000 HPL-impulser. Den er ekstremt brugervenlig, meget skånsom, og du kan bruge den i armhulerne, langs bikinilinjen, på arme, ben, ryg (hvis du får hjælp!) og i ansigtet. Den kommer desuden i en praktisk opbevaringsæske og fylder ikke meget i toiletskabet.

hpl hårfjerning silkn glide
Her får du permanent hårfjerning, men det kræver at dine hår er mørkere end din hud. Silk’n Glide 150.000 Permanent hårfjerning, 1099 kr. Fås på matas.dk

Så længe er du hårfri:

Du skal behandle din hud med cirka en til to ugers mellemrum, men efter seks uger burde du opleve en markant mindre hårvækst.

Vores fortrukne metode til hårfjerning

Vi har spurgt på facebook og her på siden hvilken type hårfjerningsmetode vores læsere bruger og ikke overraskende er skraberen langt den fortrukne metode at fjerne hår med. Her kan du se fordelingen, når vi lægger besvarelserne fra facebook og hjemmesiden sammen.

 • 62%  bruger en skraber
 • 14 % bruger en epilator
 • 10 % vokser
 • 9 % bruger hårfjerningscreme
 • 2 % bruger  HPL
 • 2 % bruger  pincet
 • 0,5 % bruger sugaring
 • 0,5 % fjerner ikke mine hår
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (8 votes, average: 4,63 out of 5)
Scroll ned til næste artikel