Gun-Britt lever og ånder for lækkert hår

Hvis der er nogen, der ved noget om sundt og smukt hår, er det Gun-Britt Zeller. Hun har i over 40 år har været storleverandør af lækre lokker. Den garvede frisør er dog også kendt for sin stilfulde grå hårpragt, der inspirerer danske kvinder igen og igen.

gun-britt zeller frisør hår
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 5

Lækkert hår kan være svært at opnå, hvis du ikke ved, hvordan du skal tackle lige præcis de udfordinger, dit hår har. Stjernefrisøren Gun-Britt Zeller kan dog pege dig i den rette retning mod smukt og sundt hår, for hun har gennem flere årtier guidet og inspireret danske kvinder med hendes ekspertise inden for hår. Her får du hendes bedste råd til, hvordan du opnår lækkert hår, der passer til dig.

Hvad er, i dine øjne, den største fejl kvinder begår med deres hår?

At de ikke får ordentlig professionelvejledning af frisøren om deres frisure, hvad der egentlig klæder dem, og hvilke produkter de burde bruge. Mange kvinder vasker også hår alt for ofte. Vasker du hår hver dag, vasker du hovedbundens naturlige fedtlag af, og det er ikke sundt. Derfor plejer jeg at anbefale hårvasken, maks. to gange om ugen. Har du tendens til fedtet hår, er der løsninger som en tørshampoo eller hårpudder. Du kan også bruge en børste med vildsvinehår, der børster fedtet ned til hårspidserne, som netop ofte trænger til noget fedt.

Hvad er den optimale hårplejerutine ifølge dig?

Vask altid håret to gange med shampoo. Den første gang er ren afrensning, og den næste er den egentlige hårvask. Brug altid balsam ved hårvask, også selv om du har fint hår – her skal du bare skrue lidt ned for mængden. Samtidig skal håret have fugt. Normalt ville jeg mene, at dit hår skal fugtes med en hårkur en gang om ugen. Hvis dit hår er meget medtaget, så gør det to gange ugentligt, indtil håret bliver mættet. Derefter kan du kan gå tilbage på en enkelt gang om ugen.

Gun-Britts 3 gode tip til et lækkert hår

  1. Det sundeste hår opnår du ved at tilføre håret en masse pleje. Hår og hovedbund behøver jo fugt og pleje, akkurat som dit ansigt og krop gør!
  2. Børst dit hår grundigt hver dag (jeg er vild med Mason Pearsonsbørster), da det aktiverer blodomløbet i hovedbunden.
  3. Vær omhyggelig med din hårstyling for et sundt hår og et lækkert look. Brug først en thickening spray i vådt hår, brug altid en varmebeskytter under varmebehandlinger. Følg op med Dry Volume Booster for ekstra volumen, og slut altid af med en stylingspray som for eksempel vores Styling Spray Soft.

Hvad er dit bedste tip til kvinder, der overvejer et frisure-skifte?

Gør dig nogle overvejelser, og find eventuelt billeder af, hvad du ønsker. Og husk så endelig at få professionel vejledning hos en dygtig frisør.

Dit smukke grå hår er jo blevet dit varemærke, men hvordan anbefaler du, at andre kvinder bedst omfavner forandringen, når de er ved at blive gråhåret?

Da det er et stort skridt at tage, må jeg igen understrege vigtigheden af, at man søger professionel vejledning hos sin frisør, hvis man skal omfavne sit grå hår. Jeg anbefaler ofte, at man laver en glidende overgang til det grå hår, da det er en stor forandring for de fleste. På min Instagram-profil kan man se flere gode eksempler på det grå hår.

Hvad er dine top-3 produkter lige nu til et velplejet forårshår?

Helt klart vores nye GB Booster Serum, som du dagligt skal bruge i spidser og i længderne, og som får hvert hårstrå til at syne og føles mere fyldigt. Jeg vil også anbefale vores GB Booster Spray med et plante-peptid, der reducerer hårtab og reaktiver hårsækkene. Booster-sprayen giver også håret volumen og vedligeholder hovedbunden. Og så er jeg naturligvis glad for min Deep Treatment Blonde – en dybdevirkende og plejende cremekur til blondt og gråt hår, der mindsker gulligt skær og intensiverer hårfarven.

Hvordan oplever du hårmoden her i 2019?

Langt hår vil altid være der, men vi vil se mere og mere i korte længder som kort hår og page – og også med kortere længder i pandehåret.

Tjek Gun-Britt ud på instagram @gunbrittcoiffure

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 4,60 out of 5)
Scroll ned til næste artikel