Det naturlige (hår)valg

Går du op i, at dine hårprodukter skal være udviklet med respekt for både mennesker og miljø, så læg vejen forbi Matas Natur, hvor du finder et stort udvalg inden for naturlig hårpleje. Lad dig her inspirere af otte lækre nyheder fra tre anerkendte brands.

naturlig og grøn hårpleje og produkter - godt hårvalg
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 5

Er du til grøn hårpleje? Vi er dykket ned i Matas Natur og har fundet tre vidunderlige mærker, som passer godt på dig og naturen. Matas Natur finder du på på matas.dk, og her har matas gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg. De har nemlig samlet et stort udvalg af skønhedsprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller særligt bæredygtige.

Organic Pharmacy – lidenskab for økologi

Det verdenskendte London-brand Organic Pharmacy er et resultat af farmaceuten Margo Marrones lidenskab for at skabe hudpleje, kosmetik og nu også hårpleje fri for unødige kemikalier og tilsætningsstoffer. Hver ingrediens, du finder i et produkt fra Organic Pharmacy, er derfor tilsat med omtanke for mennesker og miljø og produceret ud fra simple principper: de bedste økologiske ingredienser, ærlighed, effektivitet og bæredygtighed.

3 grønne hårprodukter fra Organic Pharmacy

Psst! Lider du af hudallergi, og vil du undgå allergifremkaldende stoffer, så kig efter produkter med anerkendte allergimærker som Allergy Certified eller Den Blå Krans.

 

Tip! Supplér gerne med Organic Pharmacy Rose Conditioner, som plejer og reparerer skadet hår, og som du desuden kan bruge som en hårkur ved at lade den sidde i 15 minutter en gang om ugen.

Idun – 100 procent vegansk

Idun Minerals er et svensk skønhedsbrand, som er at finde på apoteket i Sverige. Derfor er ingredienserne nøje kontrolleret og udviklet i samråd med forskere og dermatologer for at sikre, at alle kan benytte deres produkter. Iduns produkter er veganske, og de producerer både makeup, hudpleje og hårprodukter, hvor sidstnævnte er fri for sulfater, mineralolier, parabener, PEG, syntetiske farver og silikoner. Idun Minerals hårprodukter er mildt parfumeret med hypoallergen parfume.

Lækker hårpleje fra Idun

Husk! Produkter med silikoner og stærke sulfater belaster i højere grad miljøet, når det skylles ud med vores spildevand, men når du vasker håret i produkter sammensat af naturlige ingredienser, vil resterne lettere kunne indgå i naturens nedbrydningsprocesser.

Meraki – dansk dynamit uden skidt

Det danske brand Meraki lægger vægt på, at deres produkter indeholder naturlige og økologiske ingredienser uden parabener, farvestoffer og hormonforstyrrende stoffer. Meraki er kendt for deres skønne, flydende sæber og plejende kropspleje, men nu er de på banen med en helt ny hårserie af shampooer og balsammer i lækre 500 ml størrelser, så du får ekstra meget velvære for pengene. Al emballage er desuden fremstillet i 100 procent genanvendelige materialer og er derfor i høj grad miljøvenlige.

To gode fra Meraki

Det kan du typisk forvente af naturlig hårpleje

  • Produkter fri for ingredienser, der er skadelige for mennesker, dyr og miljø som for eksempel sulfater, parabener, silikoner, hormonforstyrrende stoffer og mineralske olier. Gå eventuelt efter Danmarks officielle miljømærker, Svanen og EU-blomsten, hvis du vil være tryg og sikker på, at dine produkter lever op til vores skrappe miljøkrav herhjemme.
  • Produkter med naturlige og økologisk dyrkede ingredienser. Hvor mange procent af ingredienserne der er naturlige og økologiske, er dog varierende fra produkt til produkt. Du kan eventuelt holde øje med specifikke certificeringer, som Ecocert, der kræver, at minimum 10 procent af ingredienserne skal være økologiske og indeholde mindst 95 procent naturlige stoffer.
  • Produkter med bæredygtig emballage lavet i genanvendelige materialer.
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel