Gør benene sommerklar med makeup og selvbruner

Vil du helst kun vise benene frem i shorts og kjoler, hvis huden ser fin, ensartet og gylden ud, har Nicci Welsh et par gode tricks i ærmet, både hvis du er ude i sidste sekund eller har god tid.

Så godt kan andre lide artiklen:
6 votes, average: 3,17 out of 56 votes, average: 3,17 out of 56 votes, average: 3,17 out of 56 votes, average: 3,17 out of 56 votes, average: 3,17 out of 5

Når jeg arbejder på fotoshoots, er det mit ansvar at få modellerne til at se så godt ud som muligt. Det gælder ikke bare for deres ansigter, men i den grad også for deres kroppe – specielt benene. Og efter et par lange vintermåneder, hvor arme og ben ikke har set meget sollys, er makeup til benene et must backstage! Selvbrunere er også fantastiske, hvis du har lidt ekstra tid. Jeg guider dig her til dos and don’ts med begge ting.

Makeup til benene – et quickfix til lækre stænger

Du har nok prøvet det. Du skal ud i aften, og du vil gerne have din nye flotte, lårkorte kjole på. Men øv, du opdager et blåt mærke på læggen, og egentlig ser din hud også ret gennemsigtig ud efter nogle lange vintermåneder. Du har bare ikke tid til at smøre selvbruner på, og det blå mærke forsvinder ikke af sig selv. Hvad gør du nu? Du finder makeuppen frem!

Guide til smukke ben:

 1. Skynd dig i bad
  … Og vask huden godt og grundigt.
 2. Klargør benene
  Brug en bodyscrub, barbér dine ben, og put fugtighedscreme på. Makeup sætter sig ikke ordentligt uden et ensartet og gennemfugtet udgangspunkt. Lad fugtighedscremen trænge ind (minimum 15 minutter), før du begynder med makeuppen.
 3. Dæk først blå mærker og ar
  Først går du i krig med de mere tydelige skavanker såsom blå mærker, ar, og karsprængninger. Her er color correction vejen frem. Brug en concealer i en kontrastfarve – det vil sige en orange concealer på blå mærker og en grøn concealer på røde ar. Nu er du klar til at dække med foundation.
 4. Udjævn med foundation
  Nu er det tid til at udjævne benene med foundation. (Din normale foundation er fin i en snæver vending, men nedenfor viser jeg dig et par produkter, der særligt egner sig til kroppen). Sørg for at have adgang til et spejl eller få en veninde til at hjælpe. Det er svært selv at lægge foundation jævnt på baglårene. Efter påføring kan du eventuelt bruge en setting spray, så du sikrer dig, at makeuppen ikke smitter for meget af.
 5. Husk at fjerne makeuppen igen
  Ligesom du fjerner makeup fra ansigtet, når du er hjemme fra byen, skal du også fjerne det på benene. Det er bestemt ikke sjovt at vågne op i en hudfarvet seng. Så tag et bad, og få det hele af.
 6. Pas på!
  Husk, at du altså har makeup på benene. Det er måske ikke i aften, du skal have din hvide kjole på, og det er måske ikke i aften, du skal ud i den store vandkamp.

God makeup til benene – og resten af kroppen:

Hvis du er i god tid: Trin-for-trin-guide til selvbruner

Er du i god tid (helst to dage i forvejen), og ved du, at du i weekenden skal flashe dine ben, kan du allerede nu starte forberedelserne. Selvbruneres effekt viser sig efter et par timer, og derfor bør du lægge dit sidste lag (hvis du lægger flere lag) om morgenen, før du skal ud om aftenen. Selvbrunerfarve holder typisk tre-syv dage, afhængigt af hvilket mærke du bruger, og hvordan du bærer dig ad. Læs med i min guide her, og få det bedst mulige resultat.

Guide til flotte brune stænger:

 1. Forbered dig godt
  Hvis du vil have et holdbart solkysset look med selvbruner, opnår du det bedste resultat, hvis du starter forberedelserne i god tid. Eksfoliér huden to-tre dage før, og fugt også kroppen godt i dagene op til. Så holder farven længere, og den aftager også pænere bagefter.
 2. Eksfoliér, eksfoliér, eksfoliér
  Brug en bodyscrub eller en skrubbehandske og skrub godt igennem! De døde hudceller skal væk – det giver nemlig et jævnt og ensartet resultat uden pletter og plamager. Farven falmer også langt mere ensartet efterfølgende.
 3. Fugt huden
  En gennemfugtet base er et must, når du arbejder med selvbrunere. Er der steder på huden, der er tørre, tiltrækker de mere fugt og dermed også mere selvbruner, og derfor kommer der pletter og skjolder. Især skal du være opmærksom på steder, der ofte er lidt tørrere – for eksempel omkring knæ og ankler.
 4. Kom selvbruner på – men vær omhyggelig og tålmodig!
  Din krop skal være HELT tør. Vær omhyggelig med lange, jævne strøg, når du smører dig ind, og sørg for at bruge hele håndfladen, så undgår du striber. Du kan også bruge en applikationshandske for at sikre en jævn fordeling. Og husk: Hellere flere tynde lag end ét tykt, hvis du går efter en intens farve. Vent 15 minutter mellem hvert lag.
 5. Vask hænder
  Undgå orange hænder, og vask dem grundigt, efter du har smurt selvbruner på (medmindre du har kastet dig ud i applikationshandsken).
 6. Lad det tørre
  Vent i minimum 20 minutter (og gerne en hel time), indtil du tager tøj på, og vent mindst 10 timer med at gå i bad.

Og så er det ellers bare at hoppe i den lårkorte. God fornøjelse!

Gode produkter til det bedste selvbruner-resultat:

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (6 votes, average: 3,17 out of 5)
Scroll ned til næste artikel