Glycerin – Den oversete fugtmagnet

I hudplejens verden er der mange ʻhårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

glycerin hudpleje
Så godt kan andre lide artiklen:
10 votes, average: 4,50 out of 510 votes, average: 4,50 out of 510 votes, average: 4,50 out of 510 votes, average: 4,50 out of 510 votes, average: 4,50 out of 5

Glycerin kan hjælpe med at opretholde en god fugtbalance, som er det basale udgangspunkt for en sund og velfungerende hud. Når fugtbalancen er normal, føles din hud glat, blød og smidig, og så er den modtagelig for din hudpleje. Er din huds fugtbalance derimod i uorden, vil du ofte opleve, at den bliver tør, ru og skællet. Den får en grålig hudtone, den føles mere stram og sensitiv og er tilbøjelig til at få flere linjer og rynker.

Glycerin, som dagens helt

En hud med dårlig fugtbalance har svært ved at optage din hudpleje, og det er jo ærgerligt. Det er det især, hvis du kaster en formue efter dine produkter. Heldigvis er slaget ikke tabt, for med de rette hudplejeingredienser kan du rette skaden og ubalancen op igen. Og det er her dagens ingrediens i skysovs kommer på banen – glycerin skal der til! Men inden vi kigger nærmere på den her effektive fugtmagnet til din hud, må vi lige opridse nogle af de typiske årsager til, at din hud overhovedet havner i den kedelige suppedas, som en dårlig fugtbalance jo er.

5 med glycerin

Glycerin er en lækker indgrediens, som faktisk findes i rigtig mange hudplejeprodukter, men uden at du ved det. Derfor har vi samlet 5 gode hudplejeprodukter med glycerin her.

De slemme fugtsugere

Solen er skøn, men udsætter du huden for meget uv-stråling, sætter du fugtbalancen alvorligt på prøve. Et super tørt ude- og indeklima suger også fugten ud af din hud. Suger du til gengæld på for mange cigaretter, er den også gal med hudens fugtbalance. Livsstil spiller således en kæmpe rolle for huden, hvorfor en dårlig kost og forkerte hudplejevaner med eksempelvis for skrappe og sæbede renseprodukter bonner negativt ud på din hud. Men alt det kan du lave om på – du kan bare ikke stoppe tiden, for desværre bliver hudens fugtbalance ringere, jo ældre du bliver. Det er endnu en grund til, at det er vigtigt at få etableret sig nogle sunde livsstilsvaner og gode hudplejerutiner, der inkluderer … glycerin!

Tiltrækker luftens fugt

Glycerin er en naturlig komponent i sund hud. Som hudplejeingrediens udvindes den enten fra vegetabilske fedtstoffer (ofte fra kokosolie, soja eller palme), fra dyrefedt eller også bliver den fremstillet syntetisk. Uanset hvordan den fremstilles, er glycerin en såkaldt hygroskopisk ingrediens. Det betyder, at glycerin kan tiltrække fugten fra luften omkring os og hjælpe med at bevare denne fugt i huden. Forskning har vist, at glycerin efteraber hudens naturlige fugtgivende faktorer (NMF) i hudens fedtlag. Det har en afgørende betydning for hudens evne til at binde vand i det øverste hudlag. Det forklarer, hvorfor glycerin er så kompatibel med alle hudtyper. Ud over at være en eminent fugtighedsbevarende ingrediens, er glycerin desuden en lille stjerne, fordi den beskytter mod miljømæssige kilder til hudirritation. Og den styrker den dyrebare hudbarriere, samt får andre ingredienser til at trænge bedre ned i huden. Dertil så forbedrer den også hudens ungdommelige look. Måske vi kan stoppe tiden alligevel…

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (10 votes, average: 4,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel