Foundation til alle aldre

Ville du vælge samme foundation som din mor eller datter? Vi lod det komme an på en prøve, da SKØNs webredaktør, Trine, testede fire forskellige typer foundations sammen med sin datter, Andrea.

Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5

Foundation er er ikke bare foundation. Det kan tage mange forsøg at finde den rigtige farve og tekstur, der passer præcis til din hudtype. Men hud forandre sig og den type foundation, der passer til ung eller måske bumset hud, er ikke nødvendigvis, den type som fungerer på en mere tør hud, eller en hud med linjer. Så vi har testet på to typer hud, og giver her vores vurdering af hvilken type foundation, der passer til hvilken hudtype.

Foundation sticken – God til mange hudtyper

Trines favorit: Nilens Jord Foundation Stick, 210 kr. Fås på matas.dk

Vi tester foundation stick fra Nilens Jord, som indeholder “fugtmagneten hyaluronsyre.

Hvordan er den at lægge?

Andrea: Jeg bruger foundation brush og en blendingsponge til finish. Den føles meget tyk, og jeg er bange for, at den ikke kan blende, men den er faktisk rigtig god til at blende
Trine: Jeg lægger foundation direkte på med stiften og bruger en blendingsponge til at fordele farven, og det, tror jeg, er nødvendigt, da den er fed i konsistensen. Den føles meget fugtgivende og blød, og blender fint.

Hvordan ser den ud på?

Andrea: Den lægger sig ikke i mine babyhår og i mine tørre pletter. Den holder hele dagen og sidder rigtig godt fast. Jeg følte dog, at jeg blev lidt skinnende i løbet af dagen. Her ville jeg gerne have brugt en pudder til lige at touche up.
Trine: Den ser meget naturlig ud og giver et naturligt, fugtigt look. Den tørrer ikke ud i løbet af dagen, og lagde sig ikke i mine linjer og rynker.

Den flydende foundation – Virkelig god til prisen

Andreas favorit: L’Oréal True Match Foundation, 30 ml, 145 kr. Fås på matas.dk

True Match fra L’Oréal er en klassiker, som kommer i 21 farver og indeholder plejende E-vitamin, glycerol og SPF 17

Hvordan er den at lægge?

Andrea: Jeg fordeler den flydende foundation med pensel og blender ud med svampen. Den er let at arbejde med, og det er den type foundation, jeg normalt ville bruge.
Trine: Jeg lagde den på med fingrene, og det var måske ikke det nemmeste værktøj at arbejde med. Farven fordeler sig let og den er nem at arbejde med.

Hvordan ser den ud på?

Andrea: Den giver en flot dewy finish med god dækkeevne. I løbet af dagen tørrer den lidt ind, hvilket jeg godt kan lide, for så holder den bedre. Men den har en tendens til at lægge sig på tørre pletter, så husk en god creme under.
Trine: Den giver en rigtig god dækning, som ikke føles for tung, men den så lidt tør ud på min hud. Den giver et fint mat look, som holder hele dagen, om aftenen har jeg dog lidt tørre pletter.

Den mineralske foundation – Giver et let og naturligt look

Yongblood Natural Mineral Foundation, 425 kr. Fås på matas.dk

Den mineralske foundation fra Youngblood er også en klassiker, som hverken indeholder konserveringsmidler, parfume, olier eller talkum

Hvordan er den at lægge?

Andrea: Jeg lægger den på med en Sculpting Brush, som er en kompakt pensel, som giver et mere dækkende look. Den var meget nem at lægge på.
Trine: Jeg lægger den på med en Kabukibørste, det drysser meget, men giver et meget let udtryk. Den føles meget tør på huden, mens jeg arbejder den ind.

Hvordan ser den ud på?

Andrea: Den dækker ikke bumserne så godt, men den ligger rigtig flot de steder, hvor min hud er pæn. I panden ligger den lidt i pletter, fordi min hud her er mere fedtet. Mineralpudderen bliver liggende hele dagen og holder godt. Det er, som om den absorberer min huds naturlige fedtstoffer, så den får en ret dewy finish i løbet af dagen.
Trine: Jeg synes, den giver et meget naturligt udtryk, men giver også et lidt mat look. Den holdt flot i løbet af dagen og efter lidt tid på huden, havde jeg ikke længere den tørre fornemmelse. Om aftenen var der dog lidt tørre pletter, hvor min hud i forvejen er ekstra tør.

Cushion-modellen – Ekstremt dækkende og beskyttende

Clarins Everlasting Cushion Foundation SPF 50, 245 kr. Fås på matas.dk

Clarins tager sin hudpleje alvorlig, så derfor er makeuppen fuld af gavnlige egenskaber for huden. Clarins cushion foundation indeholder SPF 50 og anti-pollution complex

Hvordan er den at lægge?

Andrea: Jeg lægger den på med pad og den var super let at arbejde med. Den dækkede super godt, men heldigvis ikke på en måde så jeg så malet ud.
Trine: Jeg dupper foundation på med den medfølgende pad. Den afgiver meget farve, dækker godt og er nem at lægge.

Hvordan ser den ud på?

Andrea: Den havde en rigtig flot finish, men i løbet af dagen “kagede” den en smule i min T-zone, hvor jeg selv producerer mere fedt. Men den føltes rigtig rar på huden.
Trine: Den er mere dækkende, end jeg troede, og jeg fik et meget dewy udtryk hele dagen, og det holdt til om aftenen. Efter en lang dag lå der lidt farve i mine linjer, men alt i alt føltes den meget let og lækker at have på.

Børster og sponges vi brugte til at lægge foundation med

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel