Forårsrengøringen, der gør dig et pænere (og bedre) menneske!

Kan man blive afhængig af hovedrengøring? Ja, hvis det er af den skønne og selvforkælende slags, der gør huden flot og forårsklar. SKØNs redaktør har testet!

SKØN tester forårsrengøringen
Så godt kan andre lide artiklen:
3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5

Det kan godt være, at termometeret ikke er kommet i forårshumør (endnu!), men kalenderen siger noget andet, og det betyder, at det er tid til fornyelse, oprydning og hovedrengøring. Derfor bookede jeg forleden en tur på briksen hos Camillah Liljelau (der holder til på klinik Dare to Care by Line Friis) i håbet om, at hun kunne få min hud til at stråle af liv igen efter en lang, kold og halvkedelig vinter.

Om hun kunne! Og her vil jeg fortælle dig, hvorfor Dare to Cares “Forårsbehandling” er noget af det bedste, jeg har lagt krop og ansigt til i lange tider – og hvordan en forkælende cocktail af tørbørstning, peeling, dybderens, massage og facewrap lige præcis er den slags forårsrengøring, jeg hellere end gerne vil bruge 90 minutter af min tid på.

Befri mig for døde hudceller

Camillah starter behandlingen med at få mig til at lande godt på briksen – og det føles ret hyggeligt og rart at blive “puttet” under dynen på den opvarmede briks.

Min hud bliver omhyggeligt renset, og jeg er klar til første trin – en peelende frugtsyremaske, der sætter gang i hudens cellefornyelse, formindsker pigmentforandringer, forfiner ar og skader på huden og virker foryngende på hudoverfladen.

Som altid med frugtsyre, kan man godt mærke, at den prikker og “stikker” lidt, men det tager jeg som et tegn på, at peelingen gør sit job og befrier mig for døde hudceller, der kan have en tendens til at lægge sig som et mat og trist betræk hen over ansigtet.

SKØN tester forårsrengøringen
Jeg slapper af på briksen, imens min hud labber de plejende produkter i sig.

Ingen tid går til spilde

Jeg elsker den slags ansigtsbehandlinger, hvor tiden bliver udnyttet maksimalt. Det vil sige, når diverse peelinger og masker udretter mirakler i ansigtet, får andre dele af kroppen opmærksomhed. Og sådan er det hos Camillah.

Hun vimser hele tiden omkring mig, så imens peelingen får lov at virke, bliver mine fødder og underben tørbørstet, masseret og pakket ind i en maske.

Tørbørstning er jo en af de ting, mange skønhedseksperter og bloggere ikke har kunnet få armene ned over, og som tørbørste-novice, må jeg sige, at det føles forbavsende blidt, når børsten rammer min hud. Camillah tørbørster fra under mine fødder og anklerne og op mod mit hjerte (som man jo skal) for at fjerne døde hudceller, gøre huden silkeblød og fuld af glød.

Den efterfølgende massage af fødder og underben er lige, hvad jeg trænger til efter en lang og travl uge (på høje hæle, tsk tsk) – og det føles virkelig luksusagtigt, at fødder og underben også bliver pakket ind i en plejende maske for en gangs skyld.

Jeg lider (lidt) for skønheden

Ingen forårsrengøring uden dybderens! Det er bestemt ikke min favoritret at få rengjort porerne, men det skal til (ca. hver 4. uge, siger Camillah) og er noget, du ikke bør give dig i kast med selv, hvis du vil undgå grimme ar eller at en urenhed pludselig udvikler sig til en rigtig kedelig bums, fordi dine (pil)fingre er små bakteriebomber.

Dybderensen er grundig, og hver gang bliver jeg lige overrasket over, hvor mange urenheder der gemmer sig på og omkring min næse – og hvor sensitiv det område er (av!). Heldigvis er Camillah rap på fingrene, og det bliver hurtigt tid til behandlingens højdepunkt: ansigtsmassagen.

Ansigtet skal også have motion

Samtlige af mine muskler bliver gennemarbejdet og masseret, og det kan bedst sammenlignes med en god gang opstrammende fitness for ansigtet – men af den virkelig afslappende slags, hvor du jo ikke selv skal løfte en finger.

Jeg er lige ved at døse hen godt hjulpet på vej af den afspændende duft af grape, lavendel og ylang ylang, der gemmer sig i den plejende og ultra fugtgivende maske, som Camillah bruger til at massere med.

Fugt er alfa omega for en sund og strålende hud, og i forårsbehandlingen afløser det ene fugtboost det andet. Efter massagen pakker Camillah nemlig mit ansigt ind i den såkaldte biocell facewrap – en unik maske fremstillet af plantestamceller, og som føles som naturligt hudvæv at have på.

Masken udglatter linjer, korrigerer pigmentpletter og rødmende hud og fugter maksimalt ved at binde fugt op til 100 gange sin egen tørvægt.

SKØN tester forårsrengøringen
Her har jeg fået Bio Cell Facewrap på.

Imens masken gør sit, er det blevet hænderne og armenes tur til tørbørstning, hvorefter de bliver pakket ind i en vitaminrig og nærende mangosmør. Jeg kan lide det!

Camillah slutter behandlingen af med en lindrende og styrkende luksussalve med kamille, inkaolie og agurk, som sender min hud rigtig godt af sted ud i den kølige forårsaften.

Jeg gør status

Ikke nok med at min hud føles fugtmættet og virkelig blød – og naturligvis stråler langt mere, end da jeg ankom – så er det hele pakken hos Camillah Liljelau, der gør mig glad både udvendigt og indvendigt.

For det første spiller rammerne perfekt, for der er ekstremt hyggeligt og indbydende i den lille baggård på Indre Østerbro og i det stemningsfyldte behandlingslokale.

Derudover mærker du hurtigt, at du er i gode og erfarne hænder hos Camillah. Hun er ekstremt nærværende og omhyggelig og tager stilling til min hud, der rækker ud over, om den bare trænger til en omgang rens og den rette hudpleje.

For mit vedkommende råder Camillah mig til at tage mælkesyrekapsler for at forbedre mit tarmsystem og fordøjelse (ja, huden sladrer altid!), og så anbefaler hun, at jeg tager et dagligt shot af den økologiske MK Olie med essentielle fedtsyrer, der kan styrke mit immunforsvar og få mit hormonsystem i balance, så jeg minimerer risikoen for månedlige udbrud på hagen og omkring munden.

Se, det er et budskab, jeg kan forstå, for har vi en flot hud, får vi det bedre, og har vi det bedre, får vi en flottere hud. Og sådan hænger det hele så fint sammen. Jeg er fan af forårsrengøring!

Værd at vide

Forårsbehandling (75 min) 1.050 kr.
Dybderens (15 min) 195 kr.

Dare to Care by Line Friis har til huse på Slagelsesgade 5, 2100 København Ø
Læs mere om kosmetolog Camillah Liljelau og book din tid på www.linefriis.com

Psst! Førsteklasses spa-produkter

Alle produkter, der bliver brugt i “Forårsbehandlingen”, er fra danske Amazing Space. Produktlinjen er skabt i 100% synergi mellem biologiske, naturlige, rene og økologiske planteekstrakter kombineret med ny teknologisk forskning på højeste plan. Alle produkter er fri for parabener, petrolatum, syntetisk parfume og farvestof – og IKKE testet på dyr.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Scroll ned til næste artikel