Drop det varme fodbad, hvis du døjer med tørre fødder og hælrevner

Døjer du også med tørre fødder, hælrevner og hård hud? Så har du helt sikkert siddet med fødderne i fodbadet og filet løs med den groveste fodfil, for at få bløde, fine fødder. Stop med det samme, det er ikke vejen til velplejede bløde fødder.

Fødder i fodbad
Så godt kan andre lide artiklen:
30 votes, average: 4,10 out of 530 votes, average: 4,10 out of 530 votes, average: 4,10 out of 530 votes, average: 4,10 out of 530 votes, average: 4,10 out of 5

Et varmt fodbad med velduftende fodsalt og hele samlingen af fodfile linet op klar til brug, kan være opskriften på en skøn selvforkælelsesaften. Det er bare ikke opskriften på bløde fødder, ikke i længden i hvert fald.

Fodbad tørrer fødderne ud

Et fodbad kan være skønt, hvis du har stået op hele dagen og fødderne er trætte, men pas på huden og hold dit fodbad kort og vandet lunkent. Fodbad gør nemlig ikke noget godt for din fodpleje, det tørrer huden ud.

Drop fodfilen

Det er virkelig en stakket varme at fjerne hård hud med fodfil. For grunden til at du får hård hud på fødderne er, at din fod kompenserer for tryk, belastning og friktion ved at producere hård hud. Så hver gang du filer løs på den hårde hud, så trykker og slider du på fødderne, hvilket får foden til at producere endnu mere hård hud.

Pst! Hvis du døjer med meget hård hud eller smertefulde hælrevner, så gå til en fodterapeut og blive behandlet

Tørre fødder og hård hud skal have creme

Hemmeligheden til bløde babyfødder er creme, creme, creme og tålmodighed. Dine fødder skal smøres ind i fed nærende creme, mindst én gang om dagen, men gerne to.
Dine fødder elsker creme, som indeholder urea, (karbamid). Jo højere indhold af urea, jo mere effektiv og blødgørende er cremen. Og har du fået hælrevner, så skal der urea til for at blødgøre den hårde hud.

Sådan gør du for at få varige bløde fødder

Bløde fødder, kræver at du kommer ind i en fast rutine, hvor du smører dine fødder hver dag, og giver dem ekstra kærlighed. Har du meget hård hud, så er dette ikke en quickfix løsning. Til gengæld vil dine fødder langsomt blive pænere og du slipper for at få hård hud igen.

  • Efter hvert bad, skrub fødderne med en grøn grydesvamp eller hamphandske. Du kan også frottere dine fødder godt med dit håndklæde, så du fjerner døde hudceller og tør hud.
  • Smør dine fødder ind både morgen og aften – smør hele foden godt ind, men ikke imellem tæerne, hvor det nemt kan blive for fugtigt. Her vil vi gerne have at der er tørt, så vi ikke risikerer at få fodsvamp.
  • Morgen: Brug en almindelig fodcreme som blødgører og fugter.
  • Aften: Brug en fod- og hælkur, som er mere fedtet, og som kan pleje fødderne hele natten.

Vi anbefaler til tørre fødder

Jamen jeg elsker mit fodbad!

Hvis du henter energi og afstresser med et fodbad, så begræns det til maks. 10 minutter. Gør vandet blødt ved at tilsætte salt (f.eks. badesalt eller fodsalt), Brug en æterisk olie, som aromaterapi og lad duften stimulerer dine sanser. Tør dine fødder grundigt (specielt mellem tæerne), og husk at smøre dine fødder godt ind bagefter.

Vores yndlingsdufte til aromaterapi

  • Lavendelduft – virker afslappende og afstressende
  • Citronduft – giver energi
  • Pebermynte – skærper koncentrationen

Hvis dine fødder er hævede efter en lang dag på benene, så slut af med at lægge benene op. Læg eventuel på ryggen, på gulvet op af en væg, så numsen ligger ind til væggen, og læg benene op af væggen. Bare et par minutter gør en kæmpe forskel på tunge, hævede fødder.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (30 votes, average: 4,10 out of 5)
Scroll ned til næste artikel