Bliv klogere på overgangsalderen

Overgangsalder er et tabu, som vi helst ikke taler om. Men nu kan du høre en spændende podcast i tre afsnit med Line Baun Danielsen, som stiller skarpt på overgangen alle kvinder skal igennem.

Line Baun Danielsen har lavet podcast om overgangsalderen | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
10 votes, average: 3,30 out of 510 votes, average: 3,30 out of 510 votes, average: 3,30 out of 510 votes, average: 3,30 out of 510 votes, average: 3,30 out of 5

”Det er bare en overgang” er en ny, sjov og interessant podcast om overgangsalderen. Line Baun Danielsens, som selv er midt i ”den hede tid”, har i samarbejde med Femarelle, lavet en podcast i tre afsnit om det svære emne.

Ny podcast stiller skarpt på overgangsalderen

I podcasten taler Line både med eksperter på området nemlig Stine Furst, gynækolog, Emilia van Hauen, sociolog og Mikkel Jønsson, kreativ direktør, og med tre kvinder, som deler deres personlige historie. For selvom om overgangsalder er en ufravigelig del af kvindelivet, så taler vi hellere om neglesvamp, kønssygdomme og dårlig ånde, end det, som er ligeså naturligt som fødsel, pubertet og ja død.

Hør podcast serien ‘Det er bare en overgang’ på radioplay.dk her

Podcast i tre afsnit

Podcast serien består af tre afsnit på ca 30 minutter, hvor hvert afsnit dykker ned i hver sin del af overgangsalderen, og hvor eksperterne gør os klogere på hvad der sker, når vi kvinder træder ind i en ny fase af vores liv.

1. Ny i overgangsalderen

I første afsnit ”Ny i overgangsalderen” taler Line Baun Danielsen med Anne Mette, som allerede som 44-årig fik hedeture om natten og faktisk troede, at det var fordi hendes forbrænding var steget, fordi hun var begyndt at træne. Men et besøg hos lægen viste, at hun var kommet i overgangsalderen. Det var hun bestemt ikke klar til, for hende var overgangsalder nærmest en dødsdom. Gynækolog Stine Furst fortæller hvorfor vi kommer i overgangsalderen, hvorfor symptomerne er så forskellige, og om de tre faser i overgangsalderen.

2. Overgang eller undergang

I andet afsnit fortæller Britta om hvilke konsekvenser det havde for hende at have meget kraftige symptomer på overgangsalderen. Hun gjorde hvad hun kunne for at styre symptomerne, men oplevede at intet hjalp, f.eks. på de kraftige hedeture. Kroppen tog over, og hun begyndte at tvivle på sig selv og sine kompetencer. For når østogentallet falder, så påvirker det også dannelsen af serotonin, som er vores ”lykkehormon” og så kan vi opleve at vi næsten har en depression.

3. En ny kvinde – velkommen i klubben

I tredje afsnit stiller Line Baun Danielsen skarpt på, hvem vi kvinder er, når vi ikke længere er frugtbare gudinder. Hvilken identitet får vi nu, og hvilke store potentialer er der i den identitet.

Podcast fra Femarelle

Podcasten er udgivet af Femarelle. Femarelle® er et hormonfrit kosttilskud, som er specielt udviklet til de forandringer, vi kvinder går igennem i overgangsalderen. Kosttilskuddet er veldokumenteret og anbefalet af Foreningen af Europæiske Gynækologer som førstevalg til kvinder i overgangsalderen.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (10 votes, average: 3,30 out of 5)
Scroll ned til næste artikel