Få mere ud af din træning

Trænger dine træningsrutiner til en opgradering og mere variation, kan du finde god inspiration og solidt grej på matas.dk

træning i fitness
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 1,50 out of 54 votes, average: 1,50 out of 54 votes, average: 1,50 out of 54 votes, average: 1,50 out of 54 votes, average: 1,50 out of 5

Det kan føles som en kamp, hvis du ikke kan finde motivationen, når du skal i fitnesscenteret. Men det kan blot tyde på, at du er kørt død i de samme øvelser eller mangler nye idéer til, hvordan du kan forbedre og få mere ud af din træning. Det behøver ikke være kedeligt at træne, derfor handler om at finde nye træningsøvelser eller udstyr. Så din tur i fitnesscenteret kan blive sjov og spændende igen.

Leg dig til en stærk mave

Hulahopringen har eksisteret i århundreder og har sit navn fra den hawaiianske dans hula. Men først i slutningen af 1950’erne fik den for alvor sat sving i hofterne hos børn og voksne – på to år blev der faktisk solgt mere end 100 millioner! Hulahopringen har siden været en tilbage vendende dille. Det seneste årti har den især været et populært træningsredskab til at styrke muskler i talje, hofter, mave, ryg og ben.

træningsudstyr hola-hoop-ring
Titan Life Hula Hoop, 249 kr. Fås på matas.dk 

Vil du gerne lege dig til en stærkere core, er den her hulahopring fra Titan Life perfekt. Den har en behagelig skumbelægning, og vægten og bølgerne på indersiden øger effektiviteten. Desuden kan du dele den i mindre dele, så du nemt kan tage den med på farten eller på ferien.

Bliv mere fit trin for trin

Da Gin Miller i 1989 fik en knæskade, blev hun anbefalet at genoptræne knæmusklerne på en alternativ måde. Hun skulle nemlig træne knæet ved at træde op og ned på en mælkekasse. Så fik Gin en god idé, og snart indtog hendes skridsikre step bænk alverdens aerobic-lokaler.

træningsudstyr stepbænk
Reebok Studio Delta Stepbænk, 999 kr. Fås på matas.dk

Reebok hoppede selvfølgelig også med på trenden, og deres tidløse Delta Step er nok verdens mest kendte stepbænk i dag. Med den hjemme på stuegulvet kan du både få pulsen gevaldigt op og tone musklerne i underkroppen. Så mangler du bare spandextøjet, svedbåndet og skrue op for musikken.

Træning med din egen kropsvægt

Når en tidligere amerikansk elitesoldat siger, at det er smart at træne med sin egen kropsvægt kombineret med brug af stropper og tyngdekraften, må der være noget om snakken. Randy Hetrick var i hvert fald fit for fight i starten af 00’erne og skabte i 2005 sit TRX-System til træning.

Titan Box TRX-Train, 749 kr. Fås på matas.dk 

Har du lyst til at prøve kræfter med funktionel træning derhjemme for at arbejde på din styrke, balance, smidighed og core-stabilitet, kan du på matas.dk få fingrene i den her.  Træningssættet er et TRX-system med slidstærke stropper lige til at fæstne på stolper, døre eller bjælker.

Tag god hygiejne med i centeret

Det er sjældent, at måtterne bliver gjort rene efter brug i fitnesscenteret, derfor er det er rart og hygiejnisk at have sin egen træningsmåtte. Når du laver øvelser, er det vigtig at beskytte sig imod skader og smerter. Hvorfor en træningsmåtte er en uundværlig investering, hvis du kommer meget i fitnesscenteret.

træningsudstyr skum måtte
Reebok Studio Delta Måtte, 369 kr. Fås på matas.dk

Træningsmåtter er nemme at have med sig på farten og hører ikke blot til i fitnesscenteret, men kan benyttes på stuegulvet eller i sommerhuset. Den her fra Reebok er lavet i 10 mm tykt skum, som gør den ideel til alle typer af øvelser og bevægelser.

Følg dit aktivitetsniveau med stil

At tracke sit aktivitetsniveau er en af de helt store tendenser inden for sportsuniverset. Det er en smart og hurtigt måde at holde styr på dine fremskridt. Samt hvor meget sport, du egentlig har fået dyrket i løbet af dagen. Selv om at uret holder fysisk styr på dig, kan et plusur være med til at motivere dig psykisk, da du vil kunne spore dine fremskridt.

pulsur træningsudstyr
Garmin Vívomove Sport, 1.399 kr. Fås på matas.dk

Garmins elegante Vivomove-ur registrerer skridt, overvåger søvn og synkroniserer med Garmins Connect Mobile app, så du kan se dine aktivitetsdata i alle detaljer og få et overblik over din sunde livsstil.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 1,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel