Få Gun-Britt’s uundværlige hårtips

Stjernefrisøren Gun-Britt Zeller har været i frisørbranchen i 50 år og er i dag navnet bag et af Danmarks stærkeste brands, GB by Gun-Britt. Her afslører hun sine bedste hårtips.

gun-britt
Så godt kan andre lide artiklen:
7 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 5

Hvad er et lækkert hår i dine øjne?

Lækkert hår handler om, hvad der klæder folk og hvad der passer til den individuelle. Hvis dit hår er sundt og velplejet, kan alt være lækkert, så længe det passer til dig. Det er vigtigt, at du bliver en type, med den frisure du bærer.

Jeg ville for eksempel aldrig klippe mit eget hår af, selvom de fleste ville mene at man skal være korthåret når man bliver 40. Frisurer har ikke nogen alder. For mit vedkommende, ville jeg komme til at se 10 år ældre ud, med kort hår.

Hvor ofte, synes du, bør man vaske sit hår? Og hvad er dine bedste pleje-tips?

Hårvask: Det er igen meget individuelt, for nogen kan slet ikke holde ud ikke at vaske sit hår hver eneste dag. Prøv at forlæng hårvasken til, at det i det mindste ikke er hver dag, det er ikke sundt for håret.

Jo mere du vasker dit hår, jo mere producerer det nyt fedtstof. Jeg hader at vaske hår hver dag, for mig er det skønt at gå en uge og bare lade det være. Til gengæld børster jeg det hver dag og bruger masser tørshampoo. På den måde holder du håret aktivt og i gang.

Gun-Britt Shampoo
GB By Gun-Britt Shampoo Normal 75 ml, 59 kr. Fås her på matas.dk

 

Tip! Man kan vende sit hår til ikke at vaske det. Her kan du bruge en tørshampoo eller en hårpudder til at forlænge processen for, hvor længe du kan gå uden at vaske det.

Balsam: Du bør altid bruge balsam efter du har brugt shampoo. Hvis man sammenligner håret med ansigtet, så ville du jo aldrig rense dit ansigt uden at bruge fugtgivende creme efterfølgende. Det er det samme med hår.

Hvis du har tendens til at håret fedter, kan du bruge en voluminøs balsam og lade være med at putte balsam-produktet i hovedbunden, men nøjes med længderne. Længderne er det gamle hår som slides og er udsat, og de har rigtig godt af, at blive holdt fugtet.

GB By Gun-Britt Conditioner Normal 75 ml, 59 kr. Fås her på matas.dk

Hårkur: Normalt ville jeg mene at dit hår skal fugtes med en hårkur en gang om ugen, men hvis dit hår er meget medtaget, så gør det to gange ugentligt indtil håret bliver mættet og du kan gå tilbage på en enkelt gang.

Tip! Pak håret ind i en pakke staniol med hårkur i. Pakken varmer og gør, at dit hår bliver ekstra blødt og lækkert og så behøver du ikke at have kuren i end mere end 10 minutter.

Hvor ofte bør man blive klippet?

Generelt set mellem 2,5-3 måneder. Har du langt hår med en flot form, kan håret godt vokse og stadig se flot ud uden at blive decideret ødelagt. Her kan der godt gå flere måneder. Mange korthårede kan derimod godt lide at blive klippet hver 8. uge, for at holde formen.

Hvilke typiske hår-fejl, som kvinder begår, møder du i hverdagen?

Ofte møder jeg kvinder som har haft gang i hjemmefarven og kommer ind i salonen med grønt hår, som skal reddes.

Det sker, når du ikke ved hvad der skal til, hvis du pludselig vil ændre hårfarve: Putter du mørk farve i lyst hår, bliver det grønt, for det skal forpigmenteres med rød farve. Putter du lys farve i mørkt hår, kan det blive gult, for her skal arbejdes med koldere toner. Sådanne oplevelser har vi tit i salonen.

Hvordan undgår vi typiske hår-udfordringer her om vinteren?

Om vinteren står hårets udfordringer i, at man er mere pakket ind og håret bliver tungere og klasket. Derfor har håret også brug for beskyttelse, når du måske har meget hue på eller omvendt udsætter håret for meget kulde.

Her er min dry-booster, en soft hairspray og lidt volumen-mouse godt at kramme op i håret. Prøv for eksempel min Combo Cream, som giver fylde og beskyttelse.

 

En anden vinter-udfordring er, at håret ofte bliver meget elektrisk. Hertil har jeg selv lavet et produkt som kommer problemet til undsætning: Min GB Salt Water Spray uden olie. Den er rigtig god til at tage det elektriske i håret om vinteren.

Dine personlige favoritter fra din hårproduktlinje?

Det er Blonde-serien, tørshampooen, saltvandspray med olie, combo-cream og dry-booster samt volumen mouse til hovedbunden. Det er de produkter jeg selv bruger hver dag, fordi jeg godt kan lide at mit hår fylder lidt.

Hvor mange hårprodukter har man egentlig brug for på sin toilethylde?

Du har jo egentlig brug for 3 produkter til din vaskerutine: En shampoo, en balsam og en kur som passer til din hårfarve og -type. Derefter 3 produkter til din styling: Noget til spidserne, for eksempel en combo-cream, en til beskyttelse, som en repair-mouse og en som giver fylde, som for eksempel en volumen-mouse i hovedbunden.

 

I det tørre hår har du igen brug for 3 produkter: En tørshampoo, en drybooster og en soft hårlak til at holde på det hele. Inden man er færdig, har man hurtigt 9-10 produkter som man bruger.

Nogen kan mene, at det er rigtig meget, men så forklarer jeg altid at når man skal lægge makeup, er det jo helt det samme.
Du skal behandle dit hår, som du behandler dit ansigt. Det er en rigtig god regel.

Hvad er dit bedste tip til kvinder, der er ved at blive gråhåret?

Hvis du naturligt er ved at blive gråhåret og gerne vil hjælpe det grå på vej, kan man lave en fin overgang ved at lægge hvide striber i længderne. På den måde bliver det en flot overgang, til det grå at vokse ud på.

Du må endelig ikke begynde at farve hele håret, så rammer du aldrig din naturlige farve. Går ind og laver sådan en proces, skal du virkelig pleje det med masser fugt.

Tip! Brug en blondeshampoo fra det sekund du bliver gråhåret. Det handler hele tiden om at holde det hvidt nok, og holde de gule toner væk.

Hvad er dit bedste tip til modne kvinder med langt hår?

Sørg for at plej lokkerne ordentligt med produkter som passer til dit hår og bliv klippet jævnligt. En klipning behøver ikke være ensbetydende med, at dit hår skal være kort. Langhårspiger bliver klippet langhåret og korthårspiger kort. Så klip og plej!

Tip! Sørg for at spørg om alt du er i tvivl om, og bliv vejledt rigtigt, når du går til frisør. Frisøren ved hvad dit hår har brug for til de forskellige sæsoner samt hvilke produkter som er gode til netop dig.

Kommer der en alder, hvor kvinder bør klippe håret kort?

Det synes jeg ikke. Der kan komme to kvinder ind i min salon med langt hår: Den ene synes jeg skal være kort – eller kortere – og den anden skal bibeholde det lange.

Alt drejer sig om personlighed og hvorvidt du bære din frisure. Det er kun i Danmark at vi har det her princip med at vi skal klippe håret af, når vi bliver 40. På den måde er vi meget aldersfikserede herhjemme, men der er masser kvinder som faktisk ser yngre ud når de får længere hår når de er ældre.

I din kommende bog kigger du tilbage på forskellige looks fra forskellige årtier – hvilket look er din all time favorit?

Jeg er vild med Vidal Sassoons 60’er-look! Han bragte den skarpe page og Twiggy-looket frem, hvilket var vildt coolt, fordi det var så nyt og frit. Før 60’erne var kvinder vant til at rulle deres hår op, og nu fik de lov til at rokke en page eller det, der var endnu kortere.

Det var sjovt at bladre scrap-bøger igennem og se den forandring som skete lige der. Der kom mere kant på, og siden har hårmoden fået lov til at være meget mere alsidig og kreativ.

Hvilke hårtrends vil du gerne fremhæve den her vinter?

Sådan som jeg ser det, kommer der en masse skarpe klip med undercut på en ny måde til vinter. Det bliver stadig super in med mellem-længde frisurer, som der er rigtig mange piger der får lige nu.

Og så kommer der meget af det skarpe koste-look, som er en helt kort page, som står ud som en vifte ligesom i 80’erne og 90’erne. Personligt er jeg selv vild med en frisure, som har lidt kant.

Er der et hårlook, du selv drømmer om at afprøve en dag?

Nej. Jeg skal ikke afprøve noget længere – det går der for lang tid med. Sommetider truer jeg med at klippe det mere lige til skulderen, men det er nok det vildeste som kommer til at ske for nu.

Jeg har haft mange forskellige looks da jeg var ung, men jeg er blevet lidt mere diskret med mit hår.

Hvad kunne du aldrig drømme om at gøre ved dit hår?

Klippe det kort.

Besøg Gun-Britts hjemmeside her

Psst…
Produkterne fra GB by Gun-Britt er varmebeskyttende og uden parabener og der findes en hel serie som er allergi-venlig.

 

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (7 votes, average: 4,43 out of 5)
Scroll ned til næste artikel