Plej din hud med eksfoliering

Eksfoliering giver din hud et ekstra boost og især hen over sommeren er det en vigtig del til din hudplejerutine. Det kan være svært, at finde rundt i de mange forskellige former for eksfoliering, der er på markedet, men vi hjælper dig her.

eksfolireting kvinde med salt i ansigtet | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
8 votes, average: 4,38 out of 58 votes, average: 4,38 out of 58 votes, average: 4,38 out of 58 votes, average: 4,38 out of 58 votes, average: 4,38 out of 5

Sommeren er over os og det betyder, at huden skal skrubbes klar til solens stråler, da den efterlader huden på ny og gør det nemmere for dine andre hudplejeprodukter, at blive optaget i huden. Efter eksfoliering føles huden mere smidig og ensartet, og giver en strålende glød. Men, der findes mange typer af eksfoliering, og det er forskelligt hvilken type, der fungerer fra person til person. Bliv klogere her på, hvilke der passer til din hudtype.

Hvad er eksfoliering?

Eksfoliering er en peel til huden, der går ind og sætter gang i blodcirkulationen, og skrubber de døde hudceller væk. Eksfoliering er ikke nødvendigvis med korn, men kan også bare lægges som en maske uden, at blive vasket af. Derudover kan eksfoliering hjælpe med at fjerne strækmærker, appelsinhud og trist, grå hud. Eksfoliering kan både bruges i ansigtet og på kroppen, men det er vigtigt, at du skelner mellem ansigt og krop, da din hud på kroppen kan tåle mere end din hud i ansigtet.

Sådan bruger du eksfoliering:

Du skal eksfoliere din hud omkring to gange om ugen, da det bliver for hårdt for huden, hvis du gør det oftere. Ved overforbrug fjerner du hudens naturlige olier og den naturlige barriere, som ender med at udtørre din hud. Massér med blide bevægelser, så du ikke ”ødelægger” huden og start altid først med, at fugt din hud inden du begynder.

Psst… Husk, at afslut med iskoldt vand efter du har eksfolieret din hud, det efterlader din hud fugtig og spændstig, hvorimod varmt vand vil udtørre din hud.

Kemisk eksfoliering

Eksfoliering er et kemisk produkt, da det indeholder syre. Her kan du se nogle af de mest anvendte typer af syre i eksfoliering.

Eksfoliering med BHA eller Salicylsyre:

Denne form for eksfoliering er god mod primært akne og uren hud, da den giver en effektiv skrub til huden, men er samtidigt ikke for hård. Hvis du har en hudtype med Rosacea, så er eksfoliering med BHA eller Salicylsyre også godt, da den kan mindske rødmen.

Eksfoliering med AHA:

Er eksfoliering med frugtsyre, som består af glykolsyre. Denne form for eksfoliering er den mest udbredte og findes i mange produkter på markedet. Den er god mod tør hud , og hjælper med, at komme din tørre hud til livs. Derudover er der også mange andre fordele ved AHA, nogle af dem er, at den fremmer hudens fornyelsesproces, stopper dannelsen af nye rynker, fjerner talg og renser porerne i huden.

Eksfoliering med PHA:

PHA ligger sig meget tæt op af AHA, da de begge hjælper mod, solskadet, ældet og uren hud. Dog er PHA mildere for huden end AHA, så effektiviteten er ikke ligeså høj som med AHA, men mere skånsom.

Eksfoliering med mælkesyre:

Mælkesyre giver godt med fugt, gør huden blød og er god mod pigmentering. Mælkesyre minder meget om Salicsylsyre, da de begge er effektive til at løsne døde hudceller.

4 gode produkter med eksfoliering:

Eksfoliering til kroppen:

Eksfoliering til kroppen laves på mange forskellige måder. To af de mest anerkendte ingredienser er saltskrub og sukkerskrub.

  • Saltskrub har større korn og er derfor lidt hårdere mod huden end sukker, men skaber effektive resultater for huden, herudover er der mange gode mineraler i salt, som er gode mod eksem.
  • Sukkerskrub har mindre korn og opløses hurtigere med vand end saltskrub, og er blidere for huden, du kan også finde sukkerskrubs til ansigtet
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (8 votes, average: 4,38 out of 5)
Scroll ned til næste artikel