Dermaroller – alt hvad du behøver at vide

Hvis du ikke har prøvet en dermaroller endnu, så er det måske på tide. Vi guider dig til en sikker start med nålerullen

Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 5

Microneedling og dermaroller har været på alles læber de sidste par år. Specielt de produkter, som er udviklet til hjemmebrug, er meget populære. Vi guider til hvordan du bruger din dermaroller bedst.

Hvad er en dermaroller?

En dermaroller er en lille rulle dækket at små nåle, som du ruller hen over huden i ansigtet eller på kroppen. Tanken er, at du irriterer huden, og dermed stimulerer den til at regenerere sig selv, og stimulere hudens egen kollagen og elastinproduktion. Nålene på rullen skaber også en masse små ”mikrokanaler”, som skal øge optagelsen af de gode og aktive stoffer, som findes i det serum eller den creme du smører på bagefter.

Nyt liv til hud der har brug for hjælp

En dermaroller (eller en skinroller, som den også bliver kaldt) stimulerer hudens egen kollagen- og elastinproduktion, og det er er specielt interessant, hvis din hud er skadet, eller du er blevet ældre og har mistet noget af din ungdoms glød og elasticitet. En skinroller hjælper efter sigende på flere ting:

 • Styrker huden
 • Øger blodgennemstrømningen
 • Giver huden mere glød
 • Mindsker rynker og fine linjer
 • Mindsker ar og strækmærker
 • Mindsker pigmentforskelle

Sådan bruger du en dermaroller

 1. Rens dit ansigt for makeup og snavs.

  Selvom du ikke bruger makeup, bør du rense dit ansigt alligevel, så det er helt fri for støv og snavs. Sørg også for at have rene hænder.

 2. Rul dermarolleren hen over huden…

  …og behandl et enkelt område ad gangen. Rul i alle retninger dvs. lodret, vandret og diagonalt, så du får behandlet hele området i f.eks. ansigtet. Du behøver ikke at trykke til.

 3. Plej huden med serum og/eller creme.

  Efter behandlingen skal du smøre ansigtet ind i serum eller en nærende ansigtscreme. Undgå at bruge makeup f.eks. foundation umiddelbart efter behandlingen.

 4. Rens din dermaroller

  Efter brug bør du rense din dermaroller. Du kan bruge lunken vand, men du kan også desinficere den med specielt udviklet rens til dermaroller, klorhexidinspray eller hospitalssprit.

 5. Del aldrig din rolle med andre

  Det er din, og du skal ikke dele den med andre, det er mest hygiejnisk

Tips! Brug din dermaroller om aftenen, så din hud har tid til at komme sig i løbet af natten.

Vælg den rigtige størrelse

De fleste ruller på markedet kommer i forskellige størrelser og nålelængder. Til hjemmebrug, bør du gå efter en nålelængde på 0,2 – 0,5 mm. Det er en nålestørrelse, som ikke prikker hul i huden, men blot stimulerer den.
Nålestørrelser på 1,5- 3 mm bliver brugt på klinikker af fagpersoner og vil prikke hul i huden, så du bløder. Vi vil ikke anbefale at du bruger denne størrelse hjemme.

Hvilken dermaroller er den rigtige?

Der er flere, der siger, at de er den originale dermaroller, men hvad vi har researchet os frem til, så er de første ”dermarollere” udviklet af Dr Des Fernandes og hans firma Inviron i 1990’erne, her hedder de dog Roll-Cit. Navnet DermaRoller er et registreret varemærke, og er altså et specifikt mærke og dermed den originale DermaRoller, men ikke nødvendigvis den første på markedet.

Tips! Efter 3-4 måneder bør du skifte rullen ud. Da nålene bliver sløve og mindre effektive.

Køb en rulle af god kvalitet

Der findes mange dermarollere på markedet i dag og i mange prisklasser. Det vigtige er, at du vælger en rulle, som er af en kvalitet, som sikrer, at nålene ikke gøre mere skade end gavn, dvs. at nålene er tynde og skarpe nok. Det er svært at gennemskue, hvad der er kvalitet og hvad der ikke er, men se efter om rullen er CE-certificeret. Det er ikke en sikkerhed for at produktet virker, men så ved du, at rullen lever op til nogle EU standarder for materiale mm. Det er ikke altid at kvalitet og pris hænger sammen, men det er dog alligevel en god rettesnor.

Hvor ofte skal jeg bruge en dermaroller?

Dr Des Fernandes anbefaler, at man bruger Invirons Roll-Cit – 2 til 3 gange om ugen i starten, og så langsomt skrue op, til du behandler hver dag.
Swiss Clinic anbefaler, at man ruller hver dag i 5-7 dage, holder en pause, og derefter genoptager behandlingen, for så derefter at rulle hver dag.
Det er vigtigt , at du ikke overbehandler, men giver din hud ro til at komme sig, for det er i regenereringen at guldet ligger.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel