Dermaroller – alt hvad du behøver at vide

Hvis du ikke har prøvet en dermaroller endnu, så er det måske på tide. Vi guider dig til en sikker start med nålerullen

SKØNS webredaktør med dermaroller
Så godt kan andre lide artiklen:
38 votes, average: 4,18 out of 538 votes, average: 4,18 out of 538 votes, average: 4,18 out of 538 votes, average: 4,18 out of 538 votes, average: 4,18 out of 5

Dermaroller og microneedling  har været på alles læber de sidste par år. Specielt de produkter, som er udviklet til hjemmebrug, er meget populære. Vi guider til hvordan du bruger din dermaroller bedst.

Hvad er en dermaroller?

En dermaroller er en lille rulle dækket at små nåle, som du ruller hen over huden i ansigtet eller på kroppen. Tanken er, at du irriterer huden, og dermed stimulerer den til at regenerere sig selv, og stimulere hudens egen kollagen og elastinproduktion. Nålene på rullen skaber også en masse små ”mikrokanaler”, som skal øge optagelsen af de gode og aktive stoffer, som findes i det serum eller den creme du smører på bagefter.

Nyt liv til hud der har brug for hjælp

En dermaroller (eller en skinroller, som den også bliver kaldt) stimulerer hudens egen kollagen- og elastinproduktion, og det er er specielt interessant, hvis din hud er skadet, eller du er blevet ældre og har mistet noget af din ungdoms glød og elasticitet. En skinroller hjælper efter sigende på flere ting:

 • Styrker huden
 • Øger blodgennemstrømningen
 • Giver huden mere glød
 • Mindsker rynker og fine linjer
 • Mindsker ar og strækmærker
 • Mindsker pigmentforskelle

Sådan bruger du en dermaroller

Det er ikke rocket sciiens at bruge en dermaroller, hvis bare du husker at holde god hygiejne. vi har lavet en lille film, som viser hvordan du bedst ruller din hud

 1. Rens dit ansigt for makeup og snavs.

  Selvom du ikke bruger makeup, bør du rense dit ansigt alligevel, så det er helt fri for støv og snavs. Sørg også for at have rene hænder.

 2. Rul dermarolleren hen over huden…

  …og behandl et enkelt område ad gangen. Rul i alle retninger dvs. lodret, vandret og diagonalt, så du får behandlet hele området i f.eks. ansigtet. Du behøver ikke at trykke til.

 3. Plej huden med serum og/eller creme.

  Efter behandlingen skal du smøre ansigtet ind i serum eller en nærende ansigtscreme. Undgå at bruge makeup f.eks. foundation umiddelbart efter behandlingen.

 4. Rens din dermaroller

  Efter brug bør du rense din dermaroller. Du kan bruge lunken vand, men du kan også desinficere den med specielt udviklet rens til dermaroller, klorhexidinspray eller hospitalssprit.

 5. Del aldrig din rolle med andre

  Det er din, og du skal ikke dele den med andre, det er mest hygiejnisk

Tips! Brug din dermaroller om aftenen, så din hud har tid til at komme sig i løbet af natten.

Vælg den rigtige størrelse

De fleste ruller på markedet kommer i forskellige størrelser og nålelængder. Til hjemmebrug, bør du gå efter en nålelængde på 0,2 – 0,5 mm. Det er en nålestørrelse, som ikke prikker hul i huden, men blot stimulerer den.
Nålestørrelser på 1,5- 3 mm bliver brugt på klinikker af fagpersoner og vil prikke hul i huden, så du bløder. Vi vil ikke anbefale at du bruger denne størrelse hjemme.

Hvilken dermaroller er den rigtige?

Der er flere, der siger, at de er den originale dermaroller, men hvad vi har researchet os frem til, så er de første ”dermarollere” til hjemmebrug udviklet af Dr Des Fernandes og hans firma Inviron i 1990’erne, her hedder de dog Roll-Cit. Navnet DermaRoller er et registreret varemærke, og er altså et specifikt mærke og dermed den originale DermaRoller, men ikke nødvendigvis den første på markedet.

Tips! Efter 3-4 måneder bør du skifte rullen ud. Da nålene bliver sløve og mindre effektive.

Køb en rulle af god kvalitet

Der findes mange dermarollere på markedet i dag og i mange prisklasser. Det vigtige er, at du vælger en rulle, som er af en kvalitet, som sikrer, at nålene ikke gøre mere skade end gavn, dvs. at nålene er tynde og skarpe nok. Det er svært at gennemskue, hvad der er kvalitet og hvad der ikke er, men se efter om rullen er CE-certificeret. Det er ikke en sikkerhed for at produktet virker, men så ved du, at rullen lever op til nogle EU standarder for materiale mm. Det er ikke altid at kvalitet og pris hænger sammen, men det er dog alligevel en god rettesnor.

Hvor ofte skal jeg bruge en dermaroller?

Dr Des Fernandes anbefaler, at man bruger Invirons Roll-Cit – 2 til 3 gange om ugen i starten, og så langsomt skrue op, til du behandler hver dag.
Swiss Clinic anbefaler, at man ruller hver dag i 5-7 dage, holder en pause, og derefter genoptager behandlingen, for så derefter at rulle hver dag.
Det er vigtigt , at du ikke overbehandler, men giver din hud ro til at komme sig, for det er i regenereringen at guldet ligger.

Dermaroller til hjemmebrug er ikke en quickfix, det er en behandling, som skaber resultater på den lange bane

Virker behandling med dermaroller?

De forskningsresultater vi har fundet, har alle drejet sig om behandling på klinikker, hvor man behandler med længere nåle, og hvor der går hul på huden. Men her er resultaterne meget tydelige. Dermarolling er en effektiv og enkelt behandling hvis man f.eks. har ar efter akne eller operation, En undersøgelse viste, at fire behandlinger, som blev udført med en måned imellem øgede kollagenindholdet i huden med 400%.

På den mere uvidenskabelige bane, kan du her ser resultatet af min hud, hvor jeg har rullet hjemme hver dag i halvandet år. Min hud føles stærkere og tykkere, men jeg blev faktisk ret overrasket over at se forskellen på min hud, da jeg jo er en langsom og umærkbar foranding. Jeg er blevet halvandet år ældre, men umiddelbar ser min hud mindre rynket ud. Jeg synes stadig jeg har pigmentforskelle, men jeg kommer ikke til at stoppe med at benytte mig af denne enkle hjemmebehandling.

Før- og efter billeder af hjemmebehandling over 1½ år

Gode sera, der giver maksimal effekt når du ruller

Uanset om du bruger en dermaroller, fordi du gerne vil mindske linjer og rynker, har pigmentforskelle eller akne, så er det en god ide at udnytte de små mikrokanaler, som rullen laver. Det vil sige smøre god serum på huden, som hjælper din hud med lige netop det du gerne vil forbedre.

Du kan med fordel bruge den serum, som ofte følger med, når du køber en rulle. Den er udviklet specielt til brugen af dermaroller, og indeholder ofte kølende, helende og desinficerende ingredienser, som din hud vil være glad for.

Men hvis du ønsker at takle et specielt hudproblem, så kan du også overveje at bruge en serum, som indeholder en specifik ingrediens som er kendt for at hjælpe på netop dit problem. De sera, du ser her nedenfor er ikke udviklet specifik til at blive brugt sammen med en dermaroller.

Serum med hyaluron – til linjerne

Hyaluron er en super fugtbindende ingrediens, som findes naturligt i huden, og som forsvinder med alderen. Hyalurun giver en plump fornemmelse på huden og hjælper hud der er lidt tør i det med at blive mere spændstig og fugtet

hyaluron syre til dermaroller
En serum som består hyaluronsyre, probiotica og m.m. SARD Hyaluron Boost Serum – No 3 30 ml 349 kr. Fås på matas.dk

Serum med kollagen – for spændstig hud

Det er jo igen en anden måde at sige til kamp mod rynker. Kollagen er det protein, som holder sammen på alt i kroppen og det ligger under huden og får os til at se unge ud.

sheet mask med kollagen god til dermaroller
Sheet masks er perfekt efter du har rullet, og denne er med kollagen. Look at Me Essence Face Mask Collagen 5 stk. 100 kr. Fås på matas.dk

Serum med C-vitamin – fjerner ar og pigmentforskelle

C-vitamin er alt for underkendt en antioxidant, den har antiage effekt, men her er den det bedste angrb på gamle mørke aknear og pigmentforskelle i huden.

Elf-beauty c-vitamin dermaroller
Til kamp mod pigmentpletter og med super anti-pollution egenskaber. E.L.F.Beauty Shield Vitamin C Pollution Prevention Serum, 240 kr. Fås på matas.dk

Hvornår skal jeg ikke bruge dermaroller

Du skal altid passe godt på din hud, og som udgangspunkt er det ikke en god ide at prikke hul og skade din hud, som er dit vigtigste immunforsvar. Så rul ikke på skadet hud dvs. Brug ikke en dermaroller på:

 • Forbrændt hud
 • Akne i udbrug (du kan godt rulle forsigtigt på blackheads og knopper som ikke er brudt igennem huden)
 • Rosacea
 • Eksem
 • Hudafskrabninger og sår

Hvis du vil læse en letlæselig review af diverse undersøgelser af effekten på dermaroller kan du læse den på NCBI’s hjemmeside her

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (38 votes, average: 4,18 out of 5)
Scroll ned til næste artikel