Derfor kan du booste din sundhed med hvedegræs og byggræs

Hvedegræs og byggræs, hører ind under kategorien superfood. De er sprængfyldt med vitaminer og klorofyl. Læs med her hvorfor du skal spice dine smoothies op med græs.

hvedegræs og byggræs
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5

Uanset om du er typen der elsker at detoxe, eller bare gerne vil booste kroppen med ekstra god næring, så er hvedegræs og byggræs gode supplementer, som du enten kan drikke som shots, eller tilsætte som pulver i en smoothie.

Spis græs til

Både byggræs og hvedegræs er, som navnet afslører, byg eller hvede, som er høstet som græs, og ikke som korn.
I princippet, kan du går ud på nærmeste byg- eller hvedemark i foråret, og klippe lidt græs af, og gå hjem og putte det i juiceren og lave det om til potente shots. Du kan også vælge at købe det i pille eller pulverform. Her er du sikker på, at græsset er økologisk dyrket, det nemmere at stå med og dosere og sidst men ikke midst, så kan du få det hele året.

Vidste du at… Klorofyl, er det, som gør bladene grønne på planter og er lidt populært sagt, solenergi omdannet til flydende form.

Alle fordelene ved hvedegræs

Hvedegræs indeholder vitamin A, vitamin C og vitamin E, jern, calcium, magnesium og aminosyrer, og er sprængfyldt med klorofyl. Klorofyl mener man har en rensende effekt og kan fjerne giftstoffer fra kroppen (godt til detox) Hvedegræs indeholder komponenter, som fungerer som antioxidant, og som menes at have en antiinflammatorisk effekt.

Alle fordelene ved byggræs

Byggræs er fyldt med vitaminer B1, B2, B6, B12 og mineralerne kalium, calcium, jern, fosfor og magnesium. Herudover får du også aminosyre, klorofyl og proteiner.
Faktisk indeholder byggræs 30 gange mere vitamin B1 og 11 gange så meget calcium, end der er i komælk. Mere end seks gange så meget karoten og næsten fem gange så meget jern som i spinat. Der er også næsten syv gange så meget C-vitamin i byggræs, som i appelsiner.
Byggræs indeholder 45% protein, så er du vegetar, kan det være en god kilde til protein.

Så hvordan drikker jeg lige græs?

Hvis du ikke er frisk på at dyrke din egen græs i vindueskarmen, så kan du få hvedegræs og byggræs som pulver eller piller. Mange sværger til at opløse pulver i et glas vand og drikke et morgenshot på tom mave. Du kan også tilsætte pulveret i smoothies og power din smoothie ekstra op.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel