Chloé – 10 år med den romantiske og rebelske duft

Chloé er indbegrebet af romantik, frihed og god stil. Og i anledning af 10 året for den ikoniske duft i den smukke, plisserede flakon kigger vi tilbage på duftene, Chloé pigerne, næsen og fødselsdagsfesten i Paris.

Chloé fejrer 10 år med ny parfume
Så godt kan andre lide artiklen:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5

Siden 2008 har den populære duft Chloé Eau de Parfum klædt alverdens kvinder på med romantiske duftnoter af rose og et strejf af frihedsøgende rebelskhed. I anledningen af 10-års-jubilæet er den originale duft nu kommet i en raffineret og sensuel limited edition version – nemlig Chloé Absolu de Parfum. Og så har duften fået et nyt, skønt kampagneansigt i form af den cool skuespillerinde Haley Bennett.

Chloé duftene

Chloé har siden lanceringen af den første Chloé Eau de Parfum haft rosen i centrum, og for ti år siden var det faktisk meget usædvanligt, da rosen-noter på det tidspunkt blev anset for at være noget gammeldags og umoderne. Men Chloé og parfumør Michel Almairac genoplivede den romantiske blomsterduft og fik snart millioner af kvinder verden rundt til at sukke efter Chloés roser på flakon.

Flakonen

Flakonen var også lidt atypisk for sin tid, for med sit firkantede design skulle den spille på noget mere maskulint. Plisseringerne i glasset var dog ultra feminine og meget Chloé og var inspireret af en af modehusets smukke bluser.

Chloé Eau de Parfum gik hurtigt hen og blev en af tidens mest elskede parfumer, og sidenhen har den originale kreation fået følgeskab af flere fortolkninger. Har du svært ved at kende de forskellige dufte fra hinanden, når du ser på flakonen, så se på båndet der er bundet på. Den nye Absolu de Parfum har eksempelvis fået et specialvævet bånd med gylden tråd (og selve flakonen har desuden fået et elegant patina-look.)

Vidste du, at båndet på Chloé-flakonerne bliver håndbundet, og er et helt lille mesterværk i sig selv?

De 6 dufte

Pigerne

Duften har siden sin begyndelse været repræsenteret af smukke, rebelske og interessante kvinder, som er indbegrebet af det, Chloé står for. Folkene hos Chloé beskriver selv ”Chloe-pigen” som kvinden, der tør være sig selv uden nogen dikkedarer. Derfor giver det da også mening, at seneste valg er faldet på den 29-årige upcoming amerikanske skuespillerinde Haley Bennett. Hun er kendt fra thrilleren ”Kvinden i toget”, og det var hendes karisma, ubesværede stil og autenticitet, der især fangede Chloés interesse. Haley træder i fodsporene på de tidligere Chloé-piger; Dree Hemingway, Clémence Poésy, Chloë Sevigny, Anja Rubik, Suvi Koponen og Camille Rowe-Pourcheresse. Og hun gør det virkelig godt!

Psst Du kan følge med i Chloé på instagram med #chloegirl

Næsen

Michel Almairac
Den erfarne parfumør og skaber af den skønne Chloé -duft Michel Almairac

Det er den erfarne parfumør Michel Almairac, som er næsen bag den ikoniske Chloé Eau de Parfume. Han er også manden bag storsællerter som Burberry Body, Gucci Rush og Dior Fahrenheit, for bare at nævne nogle stykker. At han har næse for at lave skønne parfumer er slet ikke så overraskende, for Michel er født og opvokset i parfumebyen over dem alle; Grasse i Sydfrankrig! Hans yndlingsnote er da også meget passende rosen, som Grasse i særdeleshed er kendt for at dyrke til perfektion, og i 10 år har rosen naturligvis været stjernen i Chloé-duftene.

Festen

Når en ikonisk duft fylder år, skal det naturligvis fejres, og SKØN var med til festen i Paris. 10-års-jubilæet blev fejret med en stor middag i Petit Palais, som ligger på Avenue des Champs-Elysées i hjertet af Paris. Til middagen deltog journalister fra hele verdenen, Haley Bennet og naturligvis folkene bag den nye duft og kampagnen.

Inden middagen var dagen gået med et besøg på det nye parfumemuseum ”Le grand Musée du parfum”, hvor den nye Chloé Absolu de Parfum blev præsenteret. Er du i Paris, og elsker du parfume, må du ikke snyde dig selv for et besøg på museet. Her kan du nemlig både lære om parfumens historie og bevæge dig igennem en (velduftende!) udstilling af alverdens dufte. Chloé-duften har selvfølgelig skrevet sig fornemt ind i historien og i rækken af duftklassikere.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (No Ratings Yet)
Scroll ned til næste artikel