Brune øjne – Vælg den rigtige øjenmakeup

Er du i tvivl om hvilke øjenmakeupfarver der klæder dine brune øjne? Så guider Nicci Welsh dig her

Derek Lam AW 18 brune øjne | SKØN
Derek Lam
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 5

Har du brune øjne, så er du en af dem, som for alvor kan lege med farverne og alligevel opnå et resultat, der komplimenterer din øjenfarve. Det er nemlig altid en god ide, at vælge øjenskyggefarver, som er i kontrastfarve til dine øjenfarve, så poppe de mest. Men for dig med brune øjne, gælder andre regler.

Tips til smukke brune øjne

Har du brune øjne, er du et af de heldige mennesker, som faktisk kan bruge alle farver! Brun har som sådan ingen kontrastfarve, da den hverken er en primær eller sekundær farve på farvehjulet. Du har altså frit spil!

Det skal du gå efter:

Du kan bruge alle farver. Alt fra meget intense og mørke til smukke naturlige vil komplementere dine øjne. Og både skygger med kold og varm undertone vil klæde dig og fremhæve dine øjne.

Det skal du undgå:

Giv den gas, og prøv forskellige farver, men husk, at farverne skal passe til din hudtone. Hvis du har meget lys hud og brune øjne, er en stærk gul farve ikke det bedste valg.

Gode øjen-makeupfarver til dig

Blackout med Versace

Blackout! Når du har brune øjne MÅ du prøve denne cool smudgy cat-eye, vi så på catwalken hos Versace. Looket skaber et intenst udtryk til dine øjne – det perfekte aftenlook.

versace AW 16 brube øjne
versace

Sådan gør du:

  1. Påfør en lysebrun øjenskygge over hele øjenlåget og langs de nederste vipper. Når du arbejder med meget mørke farver, er det nødvendigt med en naturlig basefarve. Det gør det meget nemmere at blende de mørke farver pæne.
  2. Påfør en sort eyelinerblyant helt tæt på de øverste og nederste vipper og foran de to linjer i et klassisk cat-eye flick.
  3. Påfør samme eyeliner i den våde kant, både øverst og nederst. Det skaber den dramatiske effekt og indrammer øjnene.
  4. Blend kanterne med en lille, fluffy pensel, så det ser pænt ud. Det er denne del af teknikken, der kaldes “at smudge”, da du tværer eyelineren ud, så den får en mere tilfældig, men pæn finish.
  5. “Clumpy”-vipper er et must til dette look, da det giver vipperne et mere intenst og cool udtryk.

Produkter vi har brugt

Farvehjulet – din guide til øjenmakeupfarver

farvehjul
Brune øjne ser flotte ud med alle farver, så tænk istedet på din hudtone, når du vælger farve.

Hvis du vælger farver der er komplimentære til din øjenfarver, så kan du opnå et lysende resultat. Tag altid farverne på farvehjulet med et gran salt!  Det er blot en guideline, så du ved, hvilke nuancer du skal holde dig inden for.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 3,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel