Læg en smuk og naturlig brudemakeup

Nicci Welsh har lavet en del brudemakeup gennem årene og deler ud af gode tips og tricks til en smuk og holdbar makeup. Skal du være gæst til et bryllup, kan du også lade dig inspirere.

brudemakeup
Så godt kan andre lide artiklen:
4 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 5

Nicci Welsh guider her til en let og naturlig brudemakeup, som er nem at lægge selv. Sommeren står for døren og er du en af de mange, der enten skal giftes eller være gæst til et sommerbryllup, så skal du læse med her.

En makeup der kan holde hele dagen

Det første, du som brud skal være opmærksom på, når det gælder makeup, er naturligvis, at det skal kunne holde. Det er en lang – og for mange følsom – dag, hvor makeuppens holdbarhed virkelig bliver sat på prøve. Men ud over at din makeup skal kunne stå imod eventuelle tårer, kys og spisning, skal den være egnet til fotografi.

Brudemakeup kræver fejlfri hud

Før du kan lægge en smuk makeup er det vigtigt, at have en flot og naturlig base.

 • Start med at påføre en foundation-primer i hele ansigtet, som sikrer, at din foundation ikke glider eller forsvinder i løbet af dagen.
 • Vælg en foundation, som passer til din hudtype: Har du fedtet hud, så gå efter en oliefri foundation, som holder sig mat, og har du tør hud, så gå efter en, som fugter i løbet af dagen, så din hud ikke bliver mere tør eller “flager” i løbet af dagen.
 • Brug en concealer til at dække eventuelle ujævnheder og rande under øjnene.
  Sæt din foundation og concealer med en pudder, og få lidt glød tilbage i ansigtet med en bronzer, som du påfører i cirkulære bevægelser under kindbenet, i tindingerne, på næseryggen og under kæben.
 • Påfør blush på kinderne og highlighter langs dine kindben, under brynene, en smule på næsen og øverst på læben.

Øjne der kan klare lidt af hvert

Det er en fordel, at du bruger vandfaste produkter, som kan holde længe på dine øjne, så du kan klare lidt af hvert til den store dag.

 • Giv dine øjenbryn definition med en blyant eller øjenskygge, afhængigt af hvad der passer til dig og dine behov.
 • Nu til øjenlågene. Start med en øjenskygge-primer, som vil sørge for, at din øjenskygge bliver, hvor den skal.
 • Vælg øjenskygge i farver, som passer til dig og dit look. Det sikre valg er jordfarver, som ikke tager for meget opmærksomhed fra kjolen, resten af makeuppen og håret. Markér globelinjen med en mat, brun farve, og brug en lysere farve på selve øjenlåget.
 • Markér øjet med en vandfast eyeliner.
 • Påfør en vandfast mascara, så du ikke skal tænke på, om din mascara løber allerede efter første tale.

Kysseklare læber:

Sørg for at dine læber er gennemfugtet og find din yndlingsfarve, der kan give dig smukke læber hele dagen.

 • Start med en læbepomade, så dine læber er gennemfugtet. For at få læbestiften til at holde, skal du herefter bruge en lip primer.
 • Brug samme pudder som tidligere på en børste, og dup på kanten af læberne. Brug så en lipliner både langs kanten på læberne og på selve læberne.
 • Når du vælger læbestift, så undgå de superglossy og de meget matte. De glossy holder ikke så længe, og med de matte kan du hurtigt ende med et lidt tørt look, når du skal til at kysse din husbond. Vælg hellere en fugtgivende læbestift med satinagtig finish, som får det bedste frem i dine læber, og som fader ud mere ensartet og naturligt i løbet af dagen. Påfør flere tynde lag, og kys en kleenex mellem hver påføring, så holder det bedre og afslut med at sætte den med en lille smule pudder.

Tip! Øv dig i at lægge din brudemakeup, på selve dagen er der nerver på og det er ikke der, du skal eksperimentere med din makeup

Det sidste touch:

Afslut hele din makeup med en setting spray, som giver hele din makeup ekstra holdbarhed.

L'Oréal brudemakeup SKØN
L’Oréal Paris Infallible Fixing-Mist, 90 kr. Fås på matas

Do’s and don’ts til den perfekte brudemakeup:

Bliv klogere på, hvilke do’s and don’ts du skal tænke over før du begiver dig ud i at lægge en brudemakeup

Du skal …

 • Overveje at booke din egen hår- og makeupartist, så du slipper for at stresse over at skulle gøre dig klar på dagen.
 • Vælge en makeup, som passer til dig og fremhæver dine bedste træk.
 • Øve dig på det look, du har besluttet dig for, i dagene op til, så du er sikker på at være tilfreds med det. Hav en hvid T-shirt på, mens du øver, så du ved, hvordan makeuppen ser ud til hvidt tøj.

Du skal ikke …

 • Bruge en såkaldt High Definition pudder (HD) – flash fra kameraet får pudderet til at skinne helt hvidt på dit ansigt.
 • Vælge et look, som er fuldstændig anderledes fra, hvordan du normalt ser ud. Det skal ikke føles, som om du er klædt ud.
 • Kun påføre makeup i ansigtet. Husk at blende din foundation ned ad din hals og bryst.

Tips til gæsten:

 • Vandfast mascara er ikke blot til bruden – dagen er fyldt med kærlighed og følelser, og det kan få selv den hårdeste af os til at knibe en tåre, så vær forberedt.
 • Solfaktor – mange bryllupper er om sommeren med drinks udenfor, så vær sikker på, at du beskytter din hud, enten med en solcreme under din foundation eller med en foundation, der har solfaktor.
 • Holdbar læbestift er lige så vigtigt for dig som for bruden, da dagen ofte byder på en masse retter og drinks.
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel