Broccoli – Godt for din sundhed og din skønhed

Det kan godt ske, at du har frygtelige mareridt fra din barndoms tvungne broccoli-indtagelse, men det er dumt at lade den ligge på tallerkenen. Den grønne buket er nemlig noget af det sundeste, du kan spise, selv din hud og dit hår vil takke dig.

broccoli er godt for din hud
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 5

Broccoli hører til den meget sunde gruppe af grove, mørkegrønne grøntsager, der er rige på A-vitaminer, C-vitaminer, visse B-vitaminer, E-vitaminer og jern. Derudover er grøntsagen en kåltype, og kål har i den nyeste forskning vist sig at være en nyttig ingrediens i sygdomsforebyggende kost.

Tip! Den bedste måde at behandle broccoli på er at gøre så lidt som muligt ved den. Blancher den i buketter og behold mest muligt af de flygtige vitaminer

Spis og forebyg

En halv til en hel kopfuld broccoli om dagen. Så lidt skal der til for at udnytte grøntsagens sundhedsfremmende egenskaber. Det mener en gruppe forskere fra universitetet i Illinois, USA, som har forsket i blandt andet broccoli og dens sunde virkninger. Ifølge forskerne skal du spise tre til fem portioner  om ugen for at få bedst glæde af den grønne grøntsag. Det er især stoffet sulforaphane, som findes i broccoli, og som har den gode sygdomsforebyggende egenskab, skriver sciencedaily.com

Broccoli for hår og hud

Broccoli er særlig god for din hud og dit hår, så der er god grund til at få den coole kål ind i din daglige kost.

  • Sulforaphane, som findes naturligt i kålen, har særlig gavnlig effekt på hudens celler, som den beskytter. Også solskadet hud, kan få hjælp fra stoffet med at regenerere og hele.
  • Men vi må heller ikke glemme C- og E-vitaminerne, som grøntsagen er fuld af. C- vitamin er et temmelig potent antioxidant, som stimulerer din huds collagenproduktion, så din hud ser spændstig og sund ud. E-vitamin beskytter din huds celle membran og UV stråling.
  • A- og C-vitamin har en gavnlig effekt på dit hår, fordi vitaminerne stimulerer produktionen af sebum (olie)i hårsækkene, og det giver dig en sundere hårbund, som igen ergavnligt for hårproduktionen. Dit hår bliver stærkere og sundere, når din hovedbund er sund.

Hudplejeprodukter, som indeholder broccoli

Det kan godt være svært at finde hudplejeprodukter, som indeholder broccoli eller broccoliolie, og det er egentlig synd og skam, da broccoli er godt til tør hud og akne.

Kosttilskud som indeholder broccoli

Synes du, at du skrænter lidt, og er håret blevet tyndt og huden ikke helt heler som den plejer og ser trist ud, så må du ikke glemme at putte broccoli på menuen, sammen med alt det andet du sikkert gør. Du kan også ty til kosttilskud

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Scroll ned til næste artikel