Få sandalklar fødder med Baby Foot

Kedelige vinterfødder med hård hud og hælrevner er ikke lige det nogen af os har lyst til at vise frem. Men kan du få sandalklar fødder uden at hive fodfilen frem, eller gå til en professionel? Vi tester Baby Foot, hvor frugtsyre gør alt arbejdet for dig.

Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 5

Baby Foot er en japansk opfindelse, som går ud på at fjerne den døde og hårde hud på fødderne ved hjælp af frugtsyre. Produktet har eksisteret i tyve år og er utroligt populært, for der er jo noget besnærende ved at få fine fødder ved at putte dem i plastikposer i en time.

Syre på fødderne – fjerner den hårde hud

Frugtsyre, som du også kender som AHA – syre, er meget benyttet i hudplejeprodukter til ansigtet. AHA fjerne nemlig døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen. Så når du bruger AHA gelen i Baby Foot på fødderne, så slipper du både af med den døde hud og får bløde og velplejede fødder bagefter.

Sådan gjorde jeg, da jeg testede Baby Foot

Jeg er lidt nervøs da jeg skal teste Baby Foot. Jeg er en stor fan af AHA og bruger det flittigt i mit ansigt, men syre på fødderne, virker alligevel som en lidt anden sag for mig.

  • Jeg startede med at fjerne neglelakken på min tånegle, vaskede mine fødder og gav dem et hurtigt fodbad, da jeg har ret meget hård hud på hælene. Ifølge Baby Foot er det en god ide, når man har meget hård hud, da det er nemmere for frugtsyren at trænge ned i den blødgjorte hud.
  • Så var det eller på med de plastiksokkerne med frugtsyre gelen. Jeg trak et par strømper ud over plastiksokkerne, for at holde dem på plads, og så jeg var sikker på ikke at der ikke dryppede frugtsyre på gulvet og møblerne.
  • Den næste time, var derefter dedikeret til min iPad og min yndlingsserie. Undervejs masserede jeg fødderne, så jeg var sikker på gelen blev fordelt godt. De sidste femten minutter kunne jeg godt mærke at fugtsyren arbejdede, det nev lidt i den tynde hud. Da der var gået en time vaskede jeg mine fødder med sæbe og tørrede dem godt

De næste to uger, må jeg ikke bruge creme eller olie på fødderne, for frugtsyren skal have lov til at arbejde. Så nu er det bare at vente

Baby Foot æske | SKØN
Baby Foot Bløde fødder på 1 time, 189 kr. Fås på Matas.dk

Sådan gik det dag for dag

Så er behandlingen i gang og ifølge brugsanvisningen på pakken, så bør jeg kunne begynde at se afskalling efter 5-7 dage. Jeg vasker dog mine fødder hver dag og nulre dem godt med et håndklæde, for at sætte gang i processen.

Dag 1-3:

Der er ingen forskel, faktisk er jeg lidt i tvivl om det overhovedet virker.

Dag 4:

Nu kan jeg se at huden har sluppet lidt et enkelt sted, det ligner lidt en gammel vabel.

Dag 5:

Nu begynder mine fødder at flage. Huden hænger i laser specielt under foden. Jeg synes ikke rigtig hælene viser tegn på forandring. Jeg tager et fodbad, opløser vandet, og frotterer mine fødder godt med håndklædet, for at nulre de døde hudceller af. Jeg har lyst til at hiver flagerne af, men det er en rigtig dårlig ide, da jeg risikerer at hive hud af, som ikke er klar til af blive afstødt, og så får jeg sår i stedet.

Dag 6:

Så kom hælene med. Jeg nulrer som en sindssyg med mit håndklæde efter badet, for at komme af med huden

Dag 7-9:

Det værste er overstået. Hver dag skrubber jeg mine fødder godt med håndklædet og fødderne bliver pænere og pænere. De flager stadigt lidt, og er bestem ikke lækre nok til at blive luftet i en sandal, men den værste hudafstødning er overstået.

Dag 10-14:

Mine fødder er nu helt fine og bløde. Jeg glæder mig til at kunne smøre dem ind i plejende og fugtgivende creme. Fra nu af gælder det om at holde den hårde hud fra døren. Baby Foot har udviklet en fodcreme, som indeholder sheabutter, som jeg nu smører mine fødder ind i om natten

Sådan så mine fødder ud dag-for-dag

Tips! Hvis du stadig har lidt hård hud tilbage, så kan du gentage kuren 4 uger efter sidste behandling

Fordele og ulemper ved Baby Foot

Baby Foot har helt klart gjort mine fødder bløde og fine, og de ser pæne ud uden tørre hæle eller lign. Men jeg har meget hård hud, på fødderne, så jeg giver dem en gang til, for at se om det sidste på hælen og storetåen ikke kan forsvinde helt.

Der er ingen tvivl om at det er en enkelt og overraskende skånsom måde at fjerne hård hud på. Jeg behøver ikke at file mine fødder, som jo ofte kan give endnu mere hård hud. Ulempen er, at det tager lidt tid før fødderne er pæne, så det er ikke en løsning hvis dine fødder skal være fine dagen efter.
Jeg vil helt klart bruge baby foot igen, men tænker det er et produkt, jeg vil bruge hver tredje måned. På den måde kan jeg forebygge den værste hårde hud, så mine fødder altid er fine.

Derfor får du hård hud på fødderne

Når dine fødder udsættes for belastninger som tryk og friktion beskytter din krop de udsatte områder ved at producerer ekstra meget hud. Det sker typisk fordi du motionerer, går og står meget, eller går med sko, som ikke er fodvenlige f.eks. høje hæle m.m.

Lider du meget af hård hud, så tal med en fodterapeut, for at få undersøgt, om du har brug for indlæg i dine sko.

På mange måder er hård hud altså godt, da det beskytter dine fødder, der hvor de er mest udsatte. Ulempen er, at det ikke ser særlig pænt ud, du kan få ligtorne og at der kan opstå revner i den hårde hud, som kan være smertefuldt at gå rundt med.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Scroll ned til næste artikel