Rens dig til en skønnere hud – det er vigtigere end du tror

Hver eneste morgen og hver eneste aften bør du rense din hud. Og vand er ikke nok. Heldigvis tager det kun et par minutter, og her kan du læse, hvorfor den tid er så godt givet ud.

smuk kvinde som har brugt ansigtsrens | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
7 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 5

Rens din hud med ansigtsrens! – Du har sikkert hørt det før. For uanset om du bruger makeup eller ej, så er hovedformålet med at rense huden at få fjernet bakterier, sved og snavs fra blandt andet luftforurening, som din hud dagligt bliver udsat for. Her får du 6 gode grunde:

1.

Rens holder huden frisk og ungdommelig

At huden ældes hvert sekund, er jo uundgåeligt, men om natten sker der vigtige processer i huden, hvor den regenererer og reparerer sig selv. Men for at kunne gøre det allerbedst har huden brug for at kunne ånde, hvilket et lag af makeup og andet snavs på huden besværliggør. Derfor er rens og efterfølgende pleje alfa og omega, for det giver hudens reparationsmekanismer en hjælpende hånd. Desuden er det også værd at huske på, at en ophobning af gammel makeup og døde hudceller gør huden mat og kedelig at se på.

2.

Rens gør din hudpleje mere effektiv

Hudens blodcirkulation stiger om natten, og når blodgennemstrømningen er øget, øges hudens evne til at absorbere alle de gavnlige ingredienser fra din hudpleje også. Men det kræver dog, at hudplejen ikke bliver blokeret af makeup, skidt og snavs, hvorfor det er vigtigt, at du renser din hud om aftenen, inden du går i seng med ansigtsrens.

3.

Rens modvirker hudens fugttab

Da din huds temperatur også stiger om aftenen, taber huden mere fugt, når du sover. Men hvis du hverken renser huden og bagefter påfører en god natcreme, går du glip af at kunne beskytte hudbarrieren og modvirke fugttab. Det er ærgerligt, for når din hud mangler fugt i de ydre lag, bliver den dehydreret og kan føles mere stram, tør og irriteret.

4.

Rens modvirker forstørrede porer

Selv om du ikke bruger makeup, nytter det ikke noget at springe over, hvor gærdet er lavest, hvad angår renserutiner. Huden gør nemlig også sig selv “beskidt” i form af ekstra talgproduktion og afstødning af døde hudceller. Og det er ikke alt, for tænk bare på alt den skidt, snavs og forureningspartikler, som huden har suget til sig i løbet af dagen. Får du ikke renset huden, risikerer du at tilstoppe porerne, hvilket ikke bare øger risikoen for uren hud, men også får porerne til at syne større. Og jo ældre du bliver, jo dårligere bliver hudens kollagenproduktion og dermed porernes evne til at trække sig sammen igen, når du endelig har fået taget dig sammen til at rense.

5.

Rens bremser bumserne

Det er vigtigt at huske, at hudens talg har en gavnlig funktion. Talg bliver nemlig dannet af små kirtler under huden og kommer op til hudens overflade via hårsækkene, hvor talgen skaber en naturlig barriere mod bakterier og andre skadelige fremmedlegemer. Men renser du ikke huden, sætter du gang i en kedelig kædereaktion: Talg, sved og døde hudceller ophober sig og bliver fanget under huden, fordi hårsækkene bliver tilstoppede. Og når talgen ikke kan komme op til hudoverfladen og agere vigtig barriere, får bakterier og andet skidt frit slag til at penetrere huden. Og så har vi balladen; en inflammeret hud med urenheder og bumser.

6.

Rens gør huden klar til dagen

Når du har været omhyggelig med at rense huden om aftenen, tænker du sikkert, “hvorfor i alverden skal jeg så rense den igen om morgenen?!” Men da huden har haft travlt med at forny sig om natten, vågner du op med en god portion døde hudceller, men også ekstra talg og affaldsstoffer, der skal gøres kål på, så huden kan blive frisk og strålende. Desværre er det ikke nok at plaske lidt vand i ansigtet, for du er nødt til at bruge et renseprodukt, som kan løsne talg og døde hudceller. Og først herefter kan du skylle hele molevitten af. Husk også, at en nyrenset hud tager meget bedre imod de aktive ingredienser fra din hudpleje, og bruger du makeup, lægger den sig langt smukkere på en ren hud.

Vidste du, at…
velafrenset hud har langt nemmere ved at optage plejende ingredienser fra dine, garanteret dyre, serummer og cremer?

Nu har du fået alle de gode grunde til at rense din hud, men hvor lidt eller hvor meget rens skal der til?

Skal jeg bruge ansigtsrens både morgen og aften?

Elsker du følelsen af nyrenset hud, og kan din hud sagtens tåle at blive renset to gange dagligt uden at blive tør eller irriteret, så kan du roligt fortsætte med det.

Morgenrens

Skal du springe en rengøring over – og er din hud ikke plaget af mange urenheder – kan du godt skippe morgenrutinen, for om morgenen er din hud ikke mere beskidt, end at du ifølge skønhedsekspert Anette Kristine Poulsen sagtens kan nøjes med at skylle ansigtet i vand. Du kan med fordel også gøre som Anette Kristine og sætte skub i hudfornyelsen om morgenen ved dagligt at bruge en vaskeklud eller natursvamp, som giver en let, men effektiv eksfoliering.

Tip! Bruger du meget makeup eller solcreme, kan dobbeltrens være en fordel. Start med at rense huden med et mildt produkt som en micellevand, og følg op med dit sædvanlige renseprodukt

Aftenrens

Om aftenen bør du aldrig springe over, hvor gærdet er lavest, for det er her, at dagens skidt og snavs skal vaskes af. Det samme skal eventuelle silikonestoffer og UV-filtre fra makeupprodukter og solbeskyttelsesfiltre, da disse virker tilstoppende på huden. Det er i øvrigt om natten, at din hud arbejder ekstra hårdt for at reparere og forny sig selv, og du giver den de bedste betingelser, når du først renser huden og derefter fodrer den med aktive og plejende ingredienser.

Gør eksempelvis som hudplejeekspert Ole Henriksen, og boost cellefornyelsen om natten med en god tur til drømmeland kombineret med alfahydroxysyrer (AHA), der opløser det lag i huden, der binder døde hudceller til det yderste hudlag, og får træt hud til at se frisk ud igen.

Hvilke type ansigtsrens skal jeg vælge?

Mange begår den fejl, at de bruger renseprodukter, som ikke matcher deres hudtype og dermed hudens behov, og så kan huden kvittere med at blive tør, irriteret eller blomstre med udbrud.

  • Tør hud: Har godt af mere cremede produkter som en rensemælk eller rensecreme.
  • Sensitiv hud: Undgå parfumerede produkter, men brug milde produkter, som fjerner snavs uden at udtørre eller irritere huden.
  • Fedtet hud: Renseskum og rensesæbe egner sig glimrende til en fedtet hud. Oliefri produkter er et must.
  • Normal/kombineret hud: Foretrækker du at rense uden vand, er micellevand praktisk og nemt. Ellers er rensegel er godt valg, da den ikke er lige så affedtende og udtørrende som et renseskum.

9 effektive produkter til din ansigtsrens

Uanset hvilken hudtype du har, bør du som udgangspunkt gå efter renseprodukter og ansigtsrens uden parfume, som kan irritere huden samt skrappe sæbestoffer, der kan udtørre huden og nedbryde hudbarrieren, fordi de renser hudens egne beskyttende fedtstoffer af. Om du så er til creme, lotion eller mousse, gå gerne efter produkter med ingredienser velegnet til netop din hud.

Godt at vide om ansigtsrens fra Matas striber

  • Matas’ RenseStriber er de mest købte renseprodukter i Danmark
  • Alle produkter til tør/sart hud fra RenseStriberne skal bruges uden vand og er formuleret med allantoin, der mindsker tørhed og irritation.
  • RenseStriber til normal hud er tilsat kreatin, der stimulerer cellefornyelsen.
  • RenseStriber til normal/kombineret hud indeholder provitamin B5, der fugter, styrker og virker reparerende.
  • RenseStriber med Vitamin B3 (niacinamide) og kamille virker rensende og inflammationshæmmende.
Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (7 votes, average: 4,71 out of 5)
Scroll ned til næste artikel